Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maul Ágnes

120 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamlet szerepzavarral küzd, rendezőt játszik, rókára vadászik, előszeretettel szaladgál letolt gatyával és süt el kétértelmű, frivol poénokat. A József Attila Színház közönsége meg időnként felhördül. Zsótér Sándor nemcsak Shakespeare-rel kísérletezik, de a színházba…..
Egy halom folytatással és remake-kel találkozhatunk 2010-ben a mozikban. Ennek ellenére nem úgy tűnik, hogy unatkozni fogunk. Nagy nevekből, hatásosnak ígérkező visszatérésekből és szuperprodukciókból jövőre sem lesz hiány.Unalomig ismert sztorik új köntösben 2010-ben…..
Még nem késő gondoskodni arról, hogy igazán mesés karácsonyunk legyen. Szétnéztünk a gyerekeknek készült könyvek és hangoskönyvek között, íme 10 friss kiadvány, amit bátran betehetünk a fa alá. Mesék és versek nemcsak gyerekeknek! Kiss Ottó gyermeki hangon, de sok-sok…..
James Cameron Avatarjának sztorijával kapcsolatban megfogalmazódhat bennünk, hogy ezt már ezerszer láttuk. De nem valószínű, hogy bárki is sokáig bíbelődne ezzel a gondolattal, mert két és fél órán keresztül tátott szájjal mered majd a vászonra. Amikor pedig kijön a moziból,…..
Nagy Jeremiás, a Debrecenből elszármazott országgyűlési képviselő pechére épp akkor utazik szülővárosába, amikor ott hőségriadó van és sztrájkol a DKV. Foglyul ejti a cívis város, nem tehet mást: farkasszemet néz Debrecennel, a debreceniekkel, és szembe néz múltjával és…..
Mi köze a diplomáciának a rockzenéhez és Magyarországnak a varangyos békákhoz? Mi kell a jó országimázshoz? Miért nincs villája Paul McCartney-nak Budán? Az egykori amerikai nagykövettel, Simonyi Andrással készült interjúnkból ezek is kiderülnek.Amikor Simonyi András hazánk…..
Immár hagyomány, hogy november végén, december elején az Operaházba egy estére beköltözik a jazz. A tavaly megrendezett Jazz az Operában sikerén felbuzdulva a Magyar Jazzművészek Társasága az Operaházzal közösen újabb különleges eseményre készül. Dés László, Borbély…..
A rock and roll és a diplomácia összekapcsolódásáról azt hihetnénk, hogy legalább olyan szürreális, mint a varrógép és az esernyő találkozása a boncasztalon. Simonyi András, aki 2002 és 2007 között képviselte hazánkat nagykövetként Amerikában, bebizonyította, hogy a két…..
Az egyik legsúlyosabb iskolai mészárlás helyszínének, a Columbine iskolának a nevéből fogalom lett. Pedig nem ez volt az első hasonló mészárlás, de a középiskolai lövöldözések között addig az időpontig, a legsúlyosabb. Azt hihetnénk, ebből az esetből sokat tanult a világ,…..
Elliot Aronson új könyvében kevés újdonságot mond el. De úgy tűnik, van, amit nem lehet elégszer szajkózni. Columbine után címmel az iskolai erőszak témáját körüljárva összegzi kutatási eredményeit és konkrét megoldási javaslatokat ad a problémák orvoslásához. Harris és…..
Aki akar magának egy fix programot a hétfő estékre, az nézze ma este 9-kor az AXN-t. Aki ugyanis megnézi a csatornán ma debütáló FlashForward - A jövő emlékei első részét, az garantáltan rákattan a sorozatra.Meglepően gyorsan eljutott hazánkba az ABC új sorozata, melynek…..
Kultúrpart Börtönfilm másképp 2009.11.15 07:52:00
A piti bűnözőből a börtönévek alatt tuti, hogy dörzsölt maffiózó lesz. Nem A próféta az első film, ami erről szól, mégis érdemes megnézni. Jacques Audiard filmje nem hiába kapta meg a cannes-i zsűri Nagydíját. A film főszereplőjét, a 19 éves Malik El Djebenát (Tahar…..
Kultúrpart Mindenkit átvertek! 2009.11.14 06:06:02
Álhírek mindig is voltak, de hatásuk azóta igazán nagy, amióta létezik tömegkommunikáció. Az internet segítségével pedig végkép nincsenek határai az álhírterjesztésnek, sem térben, sem időben. Most épp Margaret Thatcher halálának híre terjedt el futótűzként, ennek…..
November 11. Szent Márton és egyben a nagy libalakmározás napja is. Hogy miért? "Mert, aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik" - szól a mondás. Úgy gondoltuk, melőtt felfalnánk egy efféle szárnyast, illő lenne számba venni a világ és hazánk híres gágogóit.…..
A Csekélyértelmű Medvebocs és barátai nagy utat jártak be, amióta Alan Alexander Milne 1926-ban beköltöztette őket a Százholdas Pagonyba. Legutóbbi fordulat az életükben, hogy David Benedictus újabb regényt írt róluk, mely Micimackó visszatér címmel hetekkel ezelőtt jelent meg.…..
David Benedictus bátor ember: szinte lehetetlenre vállalkozott. Megpróbálja bebizonyítani a világ Micimackó-hívőinek, hogy érdemes továbbírni Milne klasszikusát. Ráadásul David Benedictusnak valószínűleg fogalma sincs arról, hogy a magyar rajongók szívét és bizalmát…..
A halál mindannyiunk közös sorsa, de kultúránktól függően nagyon változatos módon viszonyulunk hozzá. Ami egyeseknél természetes, az máshol szinte abszurdnak tűnhet. Furcsa szokások, érdekes hagyományok, hitek és tévhitek a világ minden tájáról.A lélek útja A temetési…..
Semmi dráma, semmi csámcsogni való kulisszatitok. Nem derül ki semmilyen sötét igazság Michael Jackson életével és halálával kapcsolatban, a This Is It arról szól, amit eddig is tudtunk: Jacko egy kivételes tehetségű előadóművész volt. Kenny Ortega filmje mértéktartó és…..
Férfiak játszanak nőket és nők játszanak férfiakat. A púpos doktorkisasszony háta egyenes, mint a szálfa, a Kreutzer szonáta fülsértő nyekergés. Horváth Csaba új  rendezésében, A fizikusokban semmi sem úgy van, ahogy lennie kell. De egy olyan drámában, ahol zsenik…..
Kultúrpart Te mitől függsz? 2009.10.26 07:07:00
Már egy alkalom után is alig várjuk, hogy újból átéljük az élményt. Rászokunk egyre, aztán nem álljuk meg, hogy kipróbáljunk egy másikat is. Egyre többet akarunk, ha pedig pár nap kimarad, alig várjuk, hogy újból megkapjuk a szükséges adagot. Sorozatból sosem elég. Így volt…..
A Get Engaged című Budapestet bemutató, nagy visszhangot kiváltó imázsfilm kapcsán felelevenítettük, milyen egyéb próbálkozások voltak már hazánk és fővárosunk népszerűsítésére. Lehet mazsolázni, aztán szavazni, ki, melyikre emlékszik vissza legszívesebben, melyik volt a…..
Kultúrpart A csirke meg a kakas 2009.10.18 08:25:00
Szavak hangos kántálása, ücsörgés, éneklés, vasalás, hajszárítás. E cselekvések az idei Budapesti Őszi Fesztivál tánc szekciójában bemutatott Speaking Dance és KakasKakasKakas című előadásokban láthatók, hallhatók. Azért tánc is volt bennük. Meg csirke. Meg kakas. Az…..
Kultúrpart A szex vajon mi? 2009.10.16 16:05:00
A 13 éves montevideói fiú, Rafa számára ez már nem kérdés, sokkal inkább az foglalkoztatja: a csók vajon mi. Diego és felesége számára a szex az az üres és motorikus aktus, ami az esti sorozat és a lefekvés között van. Thomas, a francia fotográfus számára a világgal való…..
Sok számítógéppel rajzolt hó, egy nem túl titokzatos csákányos gyilkos és egy teljesen felesleges zuhanyzós jelenet. Ennél többre ne számítson, aki megnézi a Vakító fehérség című filmet. Áthelyezése előtt álló rendőrnőre még az utolsó pillanatban rásóznak egy rázós…..
A negyvenes mintafeleség rájön, hogy eddig nem is a saját életét élte. Egy ilyen történet nem ígér felejthetetlen élményeket. De a Pippa Lee négy élete meglepően jó film. Üdítő, sírva-nevetős mozi sok sztárral és igazán jó alakításokkal. Alan Arkin és Robin Wright…..