Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maszaték

205 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ott tartottunk legutóbb, hogy az első láda megvan, maradt még aznapra 3 HU-s és 5 COM-os láda...
Az eddigi legtermékenyebb ládás napom. Összesen 6 HU-s és 5 COM-os láda került a "zsákba", igaz a 11-ből mindössze 4 jelentett fizikai ládát. Ez egy körülbelül 15 kilométeres sétával jött össze az V. és a VII. kerületben. A következő posztok ennek a napnak a ládáit "dolgozzák" fel. Kezjdük a…..
Ezen a napon három ládát is sikerült begyűjteni, két körben. Így Zamárdi "központi részén" sikerült az összes ládát megtalálni. A kintebb lévők közül volt, ami kimaradt, de talán majd máskor, ha még erre járunk. Szerettük volna még a kőhegyi kilátót begyűjteni, de abból sajnos nem lett semmi. Volt…..
Korábbi posztokban már "megénekeltük", hogy a ládázás a nyaralások alatt az alábbiak szerint néz ki most még: korán kelek, és még a család ébredése előtt elmegyek kincset keresni; vagy a déli alvásidőben megyek. A lányok sajnos még nem elég nagyok ahhoz, hogy egész napos geoládázásra be lehessen…..
Ismét kerek számhoz érkeztünk: már van 350 ládánk a geocaching.com-ról!  Ahogy a láda neve is mondja: hurrá, nyaralunk! Idén nyáron már másodszorra, és ezúttal Zamárdi volt a célpont. Beszéljünk róla egy kicsit...
Az utolsó HU-s ládánkról szóló poszt a 25-ös számú volt. Azt követően még egy ládát találtunk meg a geocaching.hu oldalról, tavalyi bikali nyaralásunk során - erről majd talán a jövőben lesz egy poszt. Most azonban az idei első nyaraláson begyűjött HU-s ládáról lesz szó...
Szóval március után legközelebb júniusban volt geoládázási lehetőségünk, amikor is elmentünk nyaralni. Ez itt a reklám helye, Monor és Vasad között a Nádastó Park Hotelben töltöttünk pár napot, kisgyerekeseknek kimondottan ajánlott!..
Idén nagyon soványka az eddigi geoládász teljesítmény, dehát ilyen ez, amikor az élet más prioritásokat rak az ember elé. Március közepén volt egy gyerekmentes délutánunk, ezért úgy döntöttünk, szétnézünk a Nemzeti Színház környékén - ha már bejutni úgy sincs lehetőségünk bokros teendőink és egyéb…..
Ajajaj, de rég jelentkeztünk poszttal! Az utolsó még a 338-as volt tavalyról. Az év második fele nem sikerült túl aktívra, így 2023 első ládázásán még csak a 345-347 számú találatokat gyűjtöttem be. Na jó, "az év első ládázása" nem teljesen igaz ... volt már idén egy DNF, és egy talált láda is,…..
Ismét egy kerületi láda, az újak közül. Kétszer kellett meglátogatni, mire sikerült a begyűjtés...
Megnéztük a nagy kádat, avagy a Duna-parton jártunk :)..
A húsvéti napokat családi körutazással töltöttük, jártunk mindenhol rokonoknál. Mivel a hódmezővásárhelyi COM-os ládák elfogytak (még a város nagyon külterületein van 1-2), így áttértünk a HU-s ládákra...
Új, helyi láda, nagy örömünkre!..
Ez egy rövid log lesz, mivel gyakorlatilag egy korábbi láda logolása ez a COM-os oldalon...
Vasárnap ebéd után, kora délután. Ez az a pillanat, amikor a gyermekek lefekszenek aludni egy kicsit, így a szülők is tudnak maguknak kb. 60 perc énidőt adni, vagy mondjuk az át nem aludt éjszakai órákat pótolni. Na nem nálunk! Nagylányunk (2.5 év) valamiért a kora délutáni alvást mostanában…..
Az előző részek tartalmából: 2020 karácsonyán Hódmezővásárhelyen voltunk rokonlátogatáson, és ekkor is ládáztunk, Orosházára mentünk át. Persze helyben is próbáltunk gyűjtögetn, azonban az akkor kitűzött cél nem lett meg. Vagy a láda bújt el nagyon, vagy szimplán csak elveszett volt…..
Alvásgondjaink vannak. Nagyobbik lányunk időnként úgy dönt, hogy nem csak az éjszakákat nem alussza át, hanem a déli alvásokat is bojkottálja. Ilyenkor a legjobb esély, ha autóba rakom, ahol 5 perc alatt elalszik. Mivel a régóta gyűjtögetett sorozat egyik állomása Újpesten volt, ezért elindultunk,…..
Hogyan telik az év utolsó napja egy 2 éves és egy 4 hónapos gyerekkel? Ugyanúgy, ahogy a többi. Mi speciel 11-kor már aludtunk. Éjfélkor felkeltünk a tűzijáték zajára, de szerencsére a csajok átaludták. Elsején viszont ébresztő volt reggel 7-kor, így kellett valami délelőtti elfoglaltság a…..
Rövid összegzés a 2021-es évről...
December 23, mindenki készül a karácsonyra ezerrel. Botor módon mi is elmentünk még egy közeli boltba vásárolni pár dolgot. Szerintem ilyen tempóban még sosem értem végig rajta, 15 perc alatt kint voltunk a még hiányzó 3-4 dologgal. Iszonyatos tömeg, amit persze mindig megakaszt egy-két okos, aki…..
Már majdnem utolértük magunkat posztokkal (ez lett volna az utolsó), aztán jött az év végi szünet. Úgyhogy most ismét dolgozunk a lemaradáson :) Ez volt az első olyan láda, amit már kétgyermekes apukaként gyűjtöttem be...
Az utolsó ládák hármasban - mármint ez konkrétan egyedül, mivel a család nőtagjai már nem jöttek velem ide. A célállomás ezúttal a szomszédos kerület, Csepel volt, azon belül is az Akácfa utcai kiserdő...
Az elmaradt ládák posztjait bepótolva, ezúttal Kecskemétre látogatunk. Nekem nagy szívfájdalmam, hogy szülővárosomban nem igazán vannak ládák (egy 100.000+ -os településre jut kerek kettő ... meg a külterületeken még kettő) , ezért is örültünk, amikor megláttuk, hogy van itt egy HU-s láda is...
Ugorjunk egy kicsit vissza az időben, mivel elmaradt két geocaching.hu-s láda. Április 10-én ugye begyűjtöttünk egy közeli bevásárlóhely melletti ládát, vasárnap pedig elmentünk még egy környékbeli sétára, mielőtt hétfőn belevágtam volna az új melómba. ..
Az idei nyár nem a hosszú nyaralásokról szólt - ugye a szabadságokat szeptemberre tartogattuk, második lányunk születésére.  Így aztán nyaralás helyett csak egy-egy délután volt, amikor kiszakadhattam a hétköznapokból, és elmehettem ládázni. Ilyen volt augusztus 15 is, amikor a Népligetet vettem…..