Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TávoliTűz

1 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
TávoliTűz 2020.11.13 15:38:35
@Dugomil Strougal: Van némi elképzelésed legalább arról, hogy a sci-fi minek a rövidítése?
Ha ezt olyan műfaji besorolással jelentetik meg, hogy űropera teljesen hülyéknek, akkor senki sem forszírozná ezeket a kérdéseke.
TávoliTűz 2020.11.13 15:47:43
@Kelta6725: Igen alapjában véve én is erre céloztam.
De azért a bomba definiálásával nem értek teljesen egyet. Túlságosan általános fogalom. A kísérleti atomrobbantások esetében is atombombát emlegetnek, a Japánban ledobott bombák feleltek még meg leginkább az általánosan elfogadott bomba (feltéve hogy "bombázásról" van szó.) fogalmának.
Ezeket a gravitáció juttatja célba. De feltételezhetünk olyan esetet is, hogy a cél útjába helyezzük, és akkor a célpont juttatja célba :)
Az egészből csak azt akartam kihozni, hogy az eredeti posztoló egyáltalán nem gondolta végig miket hordott össze.
TávoliTűz 2020.11.13 18:04:34
@Túlélő_: a gravitációs erő egyenesen arányosan függ a tömegektől, és fordítottan arányos a távolság négyzetével:
valamint befolyásolja az univerzális gravitációs állandó:
G*m1*m2/r*r
ebből adódik, hogy csak akkor nulla, ha valamelyik tömeg nulla. Illetve elméletileg ha a nevező végtelen nagy.A tömeg nem lehet nulla, mivel a nulla nyugalmi tömegű dolgoknak is van tömegük, (lásd fény elhajlás gravitációs térben).
Ebből adódóan csak a végtelen távolságban lenne nulla, a valós nagyon nagy távolságokra lehet (ki)mérhetetlenül kicsi, de soha nem nulla.
Ebben pont úgy viselkedik, mint az elektrosztatikus vonzás. A pontszerű töltésből kiinduló erővonalak a végtelenbe tartanak.
Szombaton, a szép napsütésben már gyanút fogtam – teljes teltház volt az OBI parokolójában, jó kétszáz méterrel arrébb tudtam leparkolni a Tesco előtt. Ma viszont teljesen összeállt a kép: a budapestiek úgy döntöttek, vége a járványnak, kész, ennyi volt. Rég tapasztalt, már-már elfelejtett érzés…..
TávoliTűz 2020.04.30 18:23:39
Idézem egy máshol közzétett kommentemet. Néhány adat azóta megváltozott, de a lényeg nem:
Nézzünk egy gondolat kísérletet. Ne is menjünk sokat vissza a múltba, csak pár évtizedet, amikor még a genetika nem volt ennyire fejlett.
Egy ilyen "járványt?" amibe valamivel többen mint 200-an haltak bele, alig több mint 800 ember van kórházban miatta, ezt észre sem vették volna!, nem hogy járványt kiáltottak volna, kijárási korlátozással a gazdaság nagymértékű leállításával.
Tudom, most lehet hivatkozni az Olasz, Spanyol helyzetre. Nagyon sajnálom az ottani embereket, de bizonyos statisztikai adatok szerint nem többen haltak meg mint az előző évek azonos időszakában.
De még ha ez nem is lenne igaz, Olaszországban eddig 25000 ember halt meg a járvánnyal összefüggésbe hozhatóan. Vagyis nem mindenki ebbe halt bele, csupán közrejátszott.
25 000 ember egy 60 milliós országban. 0,00042.
Nem szeretnék statisztikai számháborúba bocsátkozni, de ez az érték minden bizonnyal alatta marad a számítási hiba határoknak, vagyis nem szignifikáns.
Végezetül csak annyit mondanék, hogy nem szabad alábecsülni a jelentőségét, de nem azért mert már 183711 halálos áldozata van az egész világon, (édes istenem, majd 8 milliárd emberből), ahol míg ezt a szösszenetet leírtam közel ennyien haltak meg mindenféle okból.
Hanem azért, mert ez rámutat arra, hogy mennyire sebezhető az emberiség egy világméretű járvánnyal szemben.
Ha egy olyan járvány tör ki, amelynek a mortalitási rátája elérné a fekete himlőét, na akkor tényleg rettenetes dolgok jönnének.
És nem lehetek biztosak benne, hogy mikor következik ez be.

Még annyit hozzátennék, hogy ha vége lesz,és kiderül hányan vesztették életüket az elhibázott intézkedések miatt, hányan vesztik el a lábuk alól a talajt, esetleg a teljes existenciát, ha fel lehet mérni, hogy erre hivatkozva milyen hátrányok fogják érni a lakosság többségét a kormánynak ezalatt meghozott döntései miatt ( pl.: Belgrád- Budapest project) akkorkell - lehet mérleget vonni.
TávoliTűz 2020.05.02 12:42:02
@Lámlenge: Olyan mértékben érted félre, vagy inkább magyarázod félra amit mondok, hogy ez egyszer megpróbálok válaszolni
rá, bár előre tudom, hogy nem érdemes.
Nem nem unok semmit, mert az életem semmit sem változott. Eddig is hetente egyszer mentem boltba, most is. Naponta kétszer vittem sétálni a kutyámat, most is. Emberek közé eddig sem jártam, most sem. Ha nem a természetben barangolok akkor itthon töltöm az időmet a számítógéppel játszom zenét hallgatok, filemeket nézek vagy olvasok. Soha nem unatkozom! Nem érek rá unatkozni :)
A repülőkkel kapcsolatban, ha csak egy kis ráhatásom lenne, szinte teljesen lekorlátoznám a légi forgalmat, csak abban az esetben hagynám meg, ha valamiért (nagyon fontos okból) perdöntő a gyorsaság.
Szóval eltaláltad szava közt a tőgyét rendesen
Először is engedjék meg, hogy elismerjem Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, valamint Lakatos Tibor ezredes úr munkáját, vagy hát fogalmazhatnék úgy is, hogy az áldozatvállalásukat! Azt megítélni nem tudjuk, hogy a színfalak mögött pontosan mit is tesznek az operatív törzs…..
TávoliTűz 2020.03.20 00:20:19
@ursus artos: Ez csak téged minősít!
TávoliTűz 2020.03.20 00:51:39
@teéjesenmindegy: Mért nem tanultok meg olvasni? "Orbán péntek reggel: "Az iskolákat nem lehet bezárni, mert akkor például a pedagógusok nem kapnak fizetést."
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * A demográfiai agresszió és Európa AgentUngur (Mandiner) írása Ha azt képzeljük, hogy csak az az agresszió, amikor egy hadsereg átlépi egy…..
TávoliTűz 2015.09.22 14:14:31
Tudom, hogy türelem és időigényes dolog, de ha valakit valóban érdekel, hogyan alakul a világ népessége, az itt tud tájékozódni:
esa.un.org/unpd/wpp/DataQuery/
Eddig is féltem, de most már lassan rettegek.
61 éves vagyok, és mégis valószínűleg megérem, hogy 15 év alatt Afrika lakossága 600 000 000 azaz 600 millióval fog nőni. Mit gondoltok, ebből mennyi fog Európába jönni?
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * Lehetetlen lesz az integráció Szilvay Gergely (Mandiner) írása   Azon azért ne csodálkozzunk, hogy az egyszeri európai tart a illegális…..
TávoliTűz 2015.09.18 13:22:04
@erol: nagyon nem vagyok híve az erőszaknak, soha nem is voltam. De amit állítasz a nemcsak butaság, de komoly hiba lenne erre nevelni a gyerekeket.
NEM szabad csndben tűrni az erőszakot!
Sem eltűrni, hogy ellened irányuljon, sem azt ami előtted más ellen irányul. Ha egy gyereket szándékosan frocliznak, gúnyolnak, akkor az ellen a leghatározottabban fel kell lépni, és ha magadért nem fogsz kiállni akkor bizony valószínűleg érted sem fognak.
TávoliTűz 2015.09.19 00:35:32
@Imrebá: Te elolvastad, hogy mit írtam ? :)
Vagy csak az első mondatot?
Orbán Viktor és tettestársai szerda este nyilván pezsgőt bontottak. Nagy nap nekik ez. Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. Ronda képeket sugároznak a tévék – lehet ujjal mutogatni, hogy hát tessék! Ezt akartátok? Ezeket, értitek,…..
Ugye még emlékszünk a semmiből, hirtelen, varázsütésre a tévéképernyőkre és megfelelő sajtótermékek hasábjaira, honlapjaira ugró liberális "migrációs-szakértők" rendkívül hozzáértő, isssszonyatosan meglapozott, tényekkel és tapasztalatokkal vastagon alátámasztott…..
„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a…..
Magyarország az új Izrael? Na, nem úgy. És persze nem is szándékozok alaptalan párhuzamokat találni Izrael és a palesztinok viszonya, valamint Magyarország és a tegnap a magyar határzárat ostromló multikulturális világutazók összeütközése között. És nem fogok most igazságot…..
TávoliTűz 2015.09.17 16:40:56
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner: vezető magyar véleményformálókat kérdezünk meg arról, mit gondolnak az egyre forróbb témává váló migrációról és a kapcsolódó jelenségekről. Az eddig megjelent írások ezen a linken…..
TávoliTűz 2015.09.17 01:49:08
@hazafias blog szerk.: ha igaz amit mondasz, akkor szívem szerint az összeset eltiltanám a foglalkozásuk gyakorlásától. Eddig sem szerettem a foglalkozás szerűen űző szenzáció hajhászokat. de most már kifejezetten utálom őket. Azzal együtt, hogy szerintem nem gáncsolt az ominózus estben. Ha valaki önvédelemből agressziv azt meg tudom érteni, esetleg elfogadni. Ha valaki a 'pozicióját akarja tartani' azt elítélném garázdaság miatt. Egyebekben minden tiszteletem a vitapartneredé a türelmes precíz, udvarias érvelése miatt
TávoliTűz 2015.09.17 09:30:32
@hazafias blog szerk.: Igen :)
Konkrétan a gáncsolás egy hoax, de a mentalitástól amit felvázoltál kiráz a hideg.
                                                                            Európa, ébredj! Igen,most már tágra zárt szemekkel nézem mi történik a hazámban. Óráról-órára változik a menekülthelyzet, ezzel párhuzamosan változnak az európai…..
TávoliTűz 2015.09.16 15:25:09
@adg: ebben nem lennék biztos. (hogy nem az ő bajuk lesz) Ha folytatódik a tendencia, és egyre kevésbé tudnak bejutni az Unióba (tudom, hogy már elvileg ott vannak), de ha nem jutnak tovább és ottragadnak?
Ha igaz amit a neten látok, akkor már most sem mindegyik viselkedik turistaként.
TávoliTűz 2015.09.16 20:15:33
@Quercus a favágó:
Az ENSZ-főtitkár elítélte a magyar rendőrök fellépését!!!!

Normálisak ezek????

Mit kellett volna tennünk?
TávoliTűz 2015.09.16 20:56:04
@Quercus a favágó: Egyatértek, de teljesen meghasonlok önmagammal, mert ugyanakkor minden másban nagyon nem szerettem amit csináltak, csinálnak. Ami igazán hihetetlen, hogy ez a kötöznivaló hulye "baloldal" még belőllem is azt hozta ki, hogy jobb híján már valószínűleg, kényszerből a Fideszre szavaznék. Sajnos ez most az a helyzet, hogy emelett a probléma mellett minden más eltörpül.