Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bwing

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összegyűjtöttem a legjobb házi sörfőzésről szóló magyar nyelvű oldalakat. A célom, hogy erről az oldalról minden fontos link elérhető legyen és folyamatosan frissüljön. Ha valami kimaradt a hozzászólásokban várom. Olvasni valók Cikksorozat a sörfőzésről a sorfozes.info-ról. Nem túl hosszú és egy…..
Pablo Escobar fénykorában a világ egyik leggazdagabb embere volt, felemelkedése, majd bukása is jellemző volt szülőhazájára, Kolumbiára. Amikor 1993. december másodikán meghalt, rögtön megkezdődtek a találgatások arról, hogyan és ki végzett vele. Ma három elméletet mutatunk…..
bwing 2015.10.08 10:34:47
@doggfather: De már elmúlt.
Most kivételesen nem főzünk sört mint az a blogtól megszokhattátok. Nem is a kézműves vonalat figyeljük. Következik egy hevenyészett sörteszt a nagyüzemi sörök világából. Pár hete összegyűltünk házi sörfőzők egy kempingben, hogy egymás söreit kóstolgassuk. Egy barátunk…..
bwing 2015.09.15 11:49:43
A Kozel nem itthon készült, tapasztalatom szerint az itthonit üvegbe palackozzák. Valójában a hétből négy sör nem itthon készült. És csak a Kőbányairól mondható el, hogy kukoricát tartalmaz. Például ez az egyik nagy előnye a lengyel termékeknek, ott malátázatlan árpát kevernek a malátához, hogy olcsóbban kijöjjenek, nem kukoricát.
Akik egyéb söröket kérnek számon a szerzőtől, azoknak javaslom, hogy gondoljanak utána, mennyi sört tudnak megkülönböztetni. Főleg úgy, hogy ezekből a sörökből legfeljebb 1-2 van, amit szívesen fogyasztanak amúgy.
@mismásoló szalon:
Azért vicces, hogy hét 200 forint alatti sörről azt gondolod, hogy bármilyen módon reprezentatív, vagy valamilyen komoly célja van - főleg azok után, hogy a szerző leírja a körülményeket. Meg azt, hogy "nem reprezentatív". Ha szereted a Borsodit, írd azt! Meg hát hol szerepel a cikkben fikázás?
@Phteven:
Ez egy "hevenyészett sörteszt" volt, egy olyan közösségben, ahol egyáltalán nem jellemző ezekről a sörökről beszélni, egy játék
Az ételes hasonlatod sántít. Mindenki rangsorol, és ennek a kritériuma nem az, hogy hol készült, minek hívják, hanem hogy mennyire ízlik. És láss csodát, a kis felmérés épp erről szól.
A nagyüzemi világban meg, liszenszelt sörök közt pedig szinte semmilyen jelentősége nincs annak, hogy egy olcsó ivósör mire akar hasonlítani. Ezen sörök egyikére sem mondható - attól függetlenül, hogy ízlik-e -, hogy teljesíti a kategóriája feltételeit, vagy köze lenne a hagyományos elkészítési módokhoz.
Egy dolog viszont biztosan kiderült: hogy mennyire a saját szánk íze számít - a sörnél is, meg egy cikk értelmezésénél is... :)
bwing 2015.09.15 14:22:41
@mismásoló szalon:
Kozel-ben tévedtem. Azonban nem világos, hogy mit is akarsz. A cikk nem mondja meg a tutit, az esemény pedig közel (kozel) sem aköré épült, hogy melyik a legjobb sör, ki a jobb gyártó, mit igyál, vagy hogy ki van képben a boltban vásárolható sörökből a legjobban. El vagy tévedve. Ez egy házi sörfőzésről szóló blogban megjelent poszt egy házi sörfőzős eseményen lezajlott játékról. Nem hiszem, hogy bárkinek nehezére esne felsorolni vagy 20-30 különféle sört akár kétszáz forint alatt. És hidd el, kis gyakorlással bárki illeszthetne súlyos jelzőket a sörök mellé kedve szerint. De ez itt most nem arról szól.
bwing 2015.09.15 15:50:02
@mismásoló szalon: Nem én tettem közzé. :) Őszintén: elolvastad te a posztot?