Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Koós Alajos

0 bejegyzést írt és 207 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár Thor 2021.06.30 06:30:00
Az kéne, még, a természetözeli- a ~tel abban a bizonyos harmóniában élő népek. Amishok meg más, magukat nem csak a kommunikáció szintjén antzimarketingbe elzárós népségek. Gondolj bele, hogy az natívamerikai nőknek (csakúgy, mint az afro -afrikaiaknak volt egy mensisátra vagy gunyhója, s ami…..
  És az inkriminált törvény nem is tabunak tekinti, hanem a szülők és a gyerkekkel foglalkozó pedagógusok dolgának. Ugyanis a felvilágosdítás nem érzékenyítés, nem külsős kiképzett rábeszélőgépek belebeszélőképességeinek a gyerekekre ráengedése, hanem hiiihhhhhetetlen... A felvilágosítás, az…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.27 08:34:16
Nekem az tűnik fel, hogy olyan nézetekért, amikről 30 éve azért nem beszélt senki, mert magától értetődőek voltak, ma bármilyenfób lesz valaki és kiközösíthető a társadalomból. Ami 20 éve elfogadható volt, azt ma tűrhetetlennek tartják.

time.com/3816952/obama-gay-lesbian-transgender-lgbt-rights/

2004: Obama supports civil unions and civil rights for gays and lesbians—but insists that marriage is not a basic civil right
“Marriage is between a man and a woman,” Obama says in an interview on Chicago public television during his U.S. Senate campaign,
Dr.Koós Alajos 2021.06.27 19:30:13
@Wildhunt:
@Szorgalmas Gyémánt:

Amikor Frau Merkel 2015-ben feltalálta a Willkommenskulturt, pontosan látta, mi ennek az ára, és cserébe a morális zsarolás milyen erejű fegyveréhez jutnak hozzá.
Mivel gazdasági és technológiai hegemóniájuk már nem töretlen, kellett valami új.
A nyugati polgárok úgy vannak vele, hogy nekik megvan a saját védett zónájuk, ezzel szemben bármilyen ideológiai vonalat szívesen fogadnak, ami alapján másokat, köztük bennünket, baromarcú kelet-európaiakat leköphetnek és velünk szemben bármit maguknak megengedhetnek.
Dr.Koós Alajos 2021.06.28 06:53:24
@Wildhunt:

Inkább úgy gondolják: nincs az a probléma, amit ök megfelelő mennyiségű pénz felhasználásával meg ne tudnának oldani.

Amikor a bevándorlással kapcsolatos problémákról esik szó, mindig az a megfejtés, hogy nem volt hatékony az integráció. Tehát nem alkalmazták még azt a módszert, talán van ennek felelőse is, éppen megbuktatni kívánt politikus, amellyel a bevándorlók beállnak abba a szerepbe, amit kitaláltak nekik. Hogy a bevándorlóknak milyen elképzelései vannak, az ebben a képletben nem szerepel.
Nincs helye a gondolkodásukban annak, hogy létezhetnek folyamatok, melyeket elindítanak és azok kicsúsznak az ellenőrzésük alól.
magyar-magyar szótár tolerancia 2021.06.24 08:52:10
REPORTER Ön támogatja a melegeket. PARKER Nem. REPORTER (jesszus!) Akkor homfób! PARKER  Nem - hiszen annyi más lehetőség van még!..
LELKÉSZ Bocsánat... Legyen szives! Ön volt az előadó? SÜßL Mert? Van valami gond? LELKÉSZ Dehogy. Válthatnánk pár szót? SÜßL Éppen válthatnánk, de sajnos most nincsen időm. LELKÉSZ Kérem, csak néhány kérdésem lenne. SÜßL Ön pap. Gondoltam. LELKÉSZ Egyébként lelkész vagyok. Evangélikus. Éppen…..
magyar-magyar szótár Rávezetés 2021.06.16 06:18:59
"Ha Orbán Viktor nem tuggya a különbséget a pedofília meg a homoszexualitás között, akkor kérdezze meg Kaletát és Szájert." /Gurmai Zita heteró művésznő szenzációs hasonlata, 2021.06.15./   DIÁK Tanár bá' szasz, azt álmodtam, hogy búvár vagyok. TANÁR Hát igen. A Nagy Kékség. Vonzza az embert.…..
A sárga biciklik telefonos applikációval vehetők fel, mint Budapesten a rollerek   A videón látható bicikliutakat 2016-és 2018 között alakították ki. Általában fogták és elvették a parkolósávokat, pl a Tienamen-tér körül...
Dr.Koós Alajos 2021.06.12 18:30:07
@Frick László Intézet:

Még valamikor a Demszky-érában volt, de lehet, hogy a Tarlós első években, mindegy.
Kollégával mentünk üzlet ügyében a Belvárosba. Annyira Belváros, hogy Váci utcától egy lelegzetvételre. Mondom mit akarsz az autóval a Belvárosban. Egy percig se aggódj, ilyen nyugodt volt. Aztán valami kis utcában befordult a kapubejáróba, és lementünk valami akkora mélygarázsba az épület alatt, hogy a háznak talán több szintje volt lefelé, mint fölfelé.
Akinek van pénze, hogy ekkora barlangot ásson a ház alá, annak lesz pénze arra is, hogy akárhol bármilyen irodaházat építsen, ha nem tud autóval menni a Belvárosba. Ezek nem olyan emberek, akik busszal mennek a munkahelyre vagy tárgyalni.
Majd lesz sok turkáló a Belvárosban, meg kiadó irodaház és üzlethelyiség.
GINA HASPEL Könnyen-gyorsan szeretnénk csekkolni szövetségeseink népnevelését. Hogy állnak. Sajnos hallani még eltérő véleményeket. KEITH Szervereink dolgoznak a szűrések statisztikáin. GINA HASPEL Baromság. Olyant találjatok ki, amik egyben buzdítanak is a minta átvételére. És képi legyen az…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.11 08:09:05
@Frick László Intézet:
@Szorgalmas Gyémánt:

Aki eddig úgy gondolta, hogy nem rasszista, vagy egyenesen azt gondolta, hogy antirasszista, mert úgy tartotta, hogy minden embert bőrszíntől, származástól függetlenül azonos jogok illetnek, hogy nem szabad senkit semmiből kizárni efféle okokból, és alkalomadtán szívesen barátkozott emberekkel, bárhonnan is jöttek a világból, és egyformán viszonyult mindenkihez, bárhonnan is származzon, aki ezt így gondolta, az most megtudhatja, hogy mindez kevés, nagyon kevés ahhoz, hogy antirasszista lehessen. Sőt, mindezek csak a strukturális rasszizmus leplezésére alkotott kifogások.
magyar-magyar szótár Autoriter 2021.06.11 05:16:29
CNN Mire alapozza a kijelentéseit egyébként szövetséges országokról? Lengyelország eteti az US Army 5. hadseregét tavaly óta. Mr Orban gripenjei pedig rendszeresen résztvesznek a gonosz büdösruszkik provokálásaiban. Mr Orban titkosszolgálata takarította el a maczedón szarunkat és fuvarozta el a mi…..
...csak az USA esetében összekeverednek a sorrendek, vegyük pl az elsőembereket, a netokrata félénkreformer  "Gorbatschew" UTÁN jön az eleven agyhalott seggember  Tschernenko, majd most a ravasz Andropovja az USA jellegzetesen XX. századi öregemberpolitikájának, csak Andropov Budapesten kavarta a…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.09 05:55:52
@Frick László Intézet:

A módszerben az az ijesztő, hogy sehol nem látszik benne az ellentétek tompítására, a valamiféle kiegyezés létrehozására törekvés, ellenkezőleg, mindenképpen a harc irányába akarja vinni a dolgot, a konfliktust akarja mindenáron élezni, és nagyon nehezen gyógyítható ellentéteket szül, amik talán soha nem szűnnek már meg az érintett országokban.
magyar-magyar szótár Gao Kao 2021.06.07 05:03:45
  "Ezt a csatát megnyertük!" /Karácsony Gergely győzelmi jelentése/ A[kínai] Nemzeti Egyetemi Felvételi Vizsga  , közismertebb nevén Gaokao (高考; gāokǎo ; 'Felsőoktatási vizsga'), egy tudományos vizsga, amelyet évente tartanak Az egységes vizsgarendszerbe jelentkezés előfeltétele szinte az…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.07 07:51:24
@Frick László Intézet:

Nem kevésbé releváns kérdés, hogy Orbán akar-e maradni. Stratégiailag 4 év összefogásos katasztrófakormányzás jól jöhetne neki.
Dr.Koós Alajos 2021.06.07 10:54:10
@Frick László Intézet:

Ezt én nem tudom. Azt se tudom, hogy Szájer után milyen leleplezés jöhet még, azt se, hogy a Borkai-ügynek milyen hatása volt, hiszen Borkait megválasztották. Az nekem nagyon ezoterikus, hogy nem az érintett győriek reagáltak, hanem a budapestiek szavazták le Tarlóst Borkai miatt a győriek helyett, de mindegy is. A lényeg szerintem nem itt van.

Jönnek mindig blöffök, és ezeket a magyarok le szokták hívni. 1994-ben az volt a blöff, hogy Horn Gyula visszahozza a Kádár-rendszer biztonságát. 2002-ben az volt, hogy van rengeteg pénz, csak a Fidesz nem adja oda az embereknek és az önkormányzatoknak. 2006-ban az volt, hogy a sikeres üzletember formátumú fiatal miniszterelnök, a magyar Tony Blair majd Magyarországot is sikeres reformországgá teszi.

2022-ben az a blöff, hogy a jógyerekalakú minden nyugati dicséretet megkapó fiatal, karcsú és magas miniszterelnök elhozza majd a nyugatnémet színvonalat és jólétet.

A blöffel mindaddig lehet blöffölni, amíg le nem hívják. És ez lesz a lényeg, eléggé kíváncsiak lesznek-e a magyarok, hogy milyen lapok vannak az O1G ellenzék kezében, vagy a jó öreg megszokást választják.
Dr.Koós Alajos 2021.06.08 07:14:01
@Szorgalmas Gyémánt:
@Frick László Intézet:
Az egy dolog, hogy Orbán mit szeretne, meg az is, hogy én mit szeretnék, ami még sokkal-sokkal kevesebbet számít. Én se szeretném, nagyon nem. De attól még elkerülhetetlennek látom. Mint amikor látom a felhőket, hogy jön a jeges esső. Semmit nem tudok tenni ellene, pedig nem akarom.

Hogy aztán a Karácsony és Baranyi, vagy Varjú László netán Gréczy alakúak lesznek majd mindenütt, azt nem tudom. Valószínű, hogy lesz itt minden. Igyekszem rá felkészülni, elsősorban mentálisan. Mert egy ilyen helyzetben bolond ember az, aki nem húzódik fedezékbe, és nem kezd el minél hamarabb stratégiával foglalkozni.
Sem az elejével, de még a közepével  sem érdemes kezdeni, a lényeg az, hogy politikáról van szó, miközben a Globális Spekulalizmus tenyész a maga módján, még csak majd most következnek a bürokrácia gittrágó mechanizmusai, a Világ Gazdasági Másodikvonala (G7) jogalkotói, aztán az egyeztetések, az…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.06 15:20:03
@Frick László Intézet:

Még ezt se kéne megértenie. Elég lenne azt megérteni, hogy a hétmilliárd vagy mennyi ember a nap végén enni akar és valós, fogható termékeket vásárolni, és aki ezeket előállítja, annak hatalom van a kezében. És aki ezeknek az előállításáról lemond, az el fogja veszíteni a jelentőségét.

Nincs ma olyan termék a polcon, ami legalább részben ne kínai lenne. Ez a realitás.
"Rövid leszek" /Dr Nemügy Ferenc/ ANYJOK Hé apjok! A hátizsákod. És ne felejts el lökni a disznóknak. APJOK Ja, kösz...Valami kínait? Mondjuk egyetemet? Szépen elrágcsálnak meg győőőzedelmeskednek rajta...   "Tényleg rövid voltál Ferikém most, akkor bukj a nuncsakumra és nyalj!" /Dr…..
A Világ Vezetésére Érdemes Birodalmom,a Világ Legprofibb Titkos Szolgálataival, demokratikus meg liberális és fejlett,mint a karvalystenyfasza ÉrdemesÁllamalakulat... Elnöke a minap  kérte meg az amerikai  hírügynökségeket és a sajtót,hogy nyomozzák ki a Kovid [SARS 2.0] eredetét.   A CIA  11 éve…..
Dr.Koós Alajos 2021.06.01 22:47:20
@Frick László Intézet:

Sztálin utált minket, magyarokat. Részben azért, mert nem értette a nyelvünket és tudta, ha nem érti a beszédünket, akkor a gondolkodásunkat se fogja megérteni. Jobban szerette a szláv kommunista pártokat, mert szláv fejjel tudott gondolkodni, de magyarral nem. Meg hát nem is bízott bennünk, amire jó oka volt, mi se őbenne, amire nekünk még jobb okunk volt.

Az amerikai módszer egészen más. Az amerikaiak meg se próbálnak érteni másokat, egyáltalán fel sem merül bennük annak a gondolata, hogy nekik bárkit meg kellene érteniük. Graham Greene megpróbálta ezt elmagyarázni a Quiet Americanben, de máig se sokan tudják ezt a jelenséget megfelelően értelmezni.
...valahogy...úgy érzem, hogy kb 120 éve az oiropidok a Bibó által későbben egy Montaigne-bon-mot esztergából ki-széjjel-és elforgácsolt Realitás vs Lényeg sötéterdeiben tévelyegnek. Ki a lényeg fáitól nem látja Erdőknek Realitásait, ki a realitás fáiban a lényegnek erdeit.   "...kifordítom,…..
A sok hülye nemzetikeresztény konzervatívbácsi- meg néni törökött fogott Zseniális Ferkó mór-beszédével: Sose ereszti őket. "Nem az MSZP az igazi ellenség." /Orbán Viktor 2002. /   2006-ban a Czeizel Babyboom  fiúszobában rejszolgató kisgyerekei Krisztusi Kor-ba léptek. Cartman már…..
Dr.Koós Alajos 2021.05.31 19:01:53
@Frick László Intézet:

Hülye ember mindenre van. Egy hatalomnak, államinak vagy háttérnek épp az az erőfeszítés, hogy a sok hülyét visszatartsa attól, amit csinálnának, ha hagynák. Aztán, ha egyszer mégis azt akarja a hatalom, hogy csinálják, akkor semmit nem kell tenni, csak engedni őket. Esetleg, nem nagyon feltűnően egy-egy provokátor, hogy ott és akkor, ahol és amikor kell, de azt csak nagyon finoman.
Dr.Koós Alajos 2021.05.31 22:56:29
@Frick László Intézet:

A reform úgy indult, hogy nem volt szabad azt mondani, legyen magántulajdon meg piaci verseny. Pedig a hetvenes évek végén már mindenki tudta, hogy egyéni érdekeltség és költségérzékeny árképzés nélkül nem lesz lófasse. Mégsem volt szabad kimondani, ezért nevezték reformnak.

Aztán 1989-1990-től ott volt a magántulajdon meg a piaci verseny, és nem tudták, mit kezdjenek vele. Mostani eszünkkel jól látjuk: el kellett volna kezdeni dolgozni, csakhogy azt senki nem akart, aki ott állt a nyerőre beállított pozíciókban. Mert a szakmát meg munkát csak azok művelték, akiknek az volt az élet, hogy ötvenkét éves korukra barnaköpenyes honeckerszemüveges osztályvezető - helyettesek legyenek, akiknek az egész munkát el kellett végezni a főnök és a beosztottak helyett is, és akik ezért kizárólag valagbarúgást kaptak. Nem is volt helyük az új világban, munkanélküliek lettek, rokkantnyugdíjasok, alkoholisták, vagy rákbetegek, egy olyan réteg, amelyikkel a leggonoszabbul bánt el a rendszerváltás, pedig az ország legnagyobb értékei közé tartoztak.

Szóval dolgozni nem akartak, akiknek ott voltak a legjobb lapok a kezükben. Az egyik modell volt, hogy működött a gyár, ameddig, mellé alapítottak egy kereskedelmi kft-t, megvették a gyártól a terméket önköltség alatt, eladták piaci áron, utána pedig széttárták a kezüket, hát kérem, sajnos tönkrement, mindig is megmondták a közgazdászok, hogy életképtelen a magyar ipar. A másik sztori még egyszerűbb volt, kidúrni a gyárból gépeket és mindent teljes vertikumban, eladni 2 forintért valakinek, a csarnokot pedig kiadni kereskedelmi raktárnak vagy induló vállalkozásoknak, akiket majd évtizeden át fojtogat a bérleti díj, amit a fél évszázados épületrészért fizetnek, és aminek felújítása a tulajdonosnak esze ágában sincs.
Nagyjából innen lesz a reformból szélhámosság: valamivel meg kellett magyarázni, hogy minden lehetőség adott és mégis szar minden, és azzal nem lehetett, hogy nincs kedvünk semmi komolyba fogni. Megvolt a kézenfekvő megoldás: reformok kellenének, de a hülyemagyarok nem akarják.

Én nagyjából a 2000-es évek közepéig úgy gondoltam, pontosabban elhittem, hogy tényleg léteznek reformtervek, valami, amit bizonyos szakemberek nagyon jól tudnak, csak éppen én nem szeretném ezeket meg egyikünk se. Aztán rájöttem, hogy nincs semmi. Felfújt tankok meg repülőgépek, kamuflázs, amit a távolból félemetes hadseregnek néztem. Feri ezeknek volt a parancsnoka.
magyar-magyar szótár Sejt, aki 2021.05.29 11:13:58
"Sokan nem tudják,de valójában két Őszödi Beszéd volt!" /Gyurcsányné Gréczy Zsolt/   GNÓM Ön akkoriban az MSZP felsőbb vezetésébe tartozott. VIDÉKITÉESZELNÖK Persze. Mikor? GNÓM Hát az Őszödi Beszéd elhangzásakor. Mit csinált, emlékszik? VIDÉKITÉESZELNÖK Hogyne! Ugyanazt,mint a…..
Dr.Koós Alajos 2021.05.30 08:51:56
@Frick László Intézet:

Arra gondoltam, hogy a küldetéstudatos fantaszta, meg a földhözragadt tapló közül az utóbbival járunk mindig jobban.
Dr.Koós Alajos 2021.05.30 11:32:12
"2022-ben az nyer,aki mögé Gyurcsány Ferenc áll." /Gyurcsány-Gréczy Zsolt,2021.május elején még/ "Ugyan már, hogy Gyurcsány állna minden mögött?-bruhhahha,  hagymázas krémáloma a Gecinek!" /Gyurcsány B.Ferencné/ Az ATV a CNN stratégiai partnere! Simon András kacsapicsa-fecsege "Orbán…..
Dr.Koós Alajos 2021.05.29 19:03:37
@Frick László Intézet:

Az egyik fontos kérdés, hogy Ukrajnát fel akarják-e venni a NATO-ba, vagy csak örökké ígérgetni. Ha fel akarják venni, akkor Orbán akadály, ha csak ígérgetni akarják, akkor Orbán nélkülözhetetlen.
SZÁZADVÉG ELEMZŐ  Az Őszödi beszéddel vagy egyidős. hallottál egyáltalán erről valamit? Micsoda? TIZENÖTÉVES Hogy a picsába ne már. Anyám-apám ezen kurvanyázik évente kétszer,májusban meg októberben, az elkúrtukon, hogy szerintük a vízcsapból is az folyik. SZÁZADVÉG ELEMZŐ  Vízcsap? TIZENÖTÉVES…..
Dr.Koós Alajos 2021.05.29 14:09:47
@Steinmann Coco:

Akkor elmondom, ha a drága grófnő nem jutott volna odáig a szövegben.

Azzal kérkedett, hogy hazudott, trükkök százait csinálta kormányzás helyett, tehát nyíltan kimondta, hogy becsapta az országot.

Ez bőven elég ahhoz, hogy köszönjük, vegye a kabátját, tudja, merre van a kijárat, nem kell visszanézni, köszönni se. Legalábbis, ahol engem neveltek, ott ez volt az eljárás azokkal szemben, akik félrevezették az embert.

Hogy trágárul beszélt, teljesen mellékes, lényegtelen, nem is vártunk mást.