Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holocsi Balázs

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
Holocsi Balázs 2020.01.14 10:25:10
@Girhes Joe: Én úgy tudom, hogy a "magyar" akasztás sem fojtásos volt, hanem egyszerűen (már ha jól csinálta) a hóhér megroppantotta a nyakat felfelé, ami által kiakasztotta a nyakcsigolyát és a delikvens azonnal meghalt. Van egy interjú, sajnos nem emlékszem, hogy hol és mikor láttam, egy egykori magyar ítélet végrehajtóval, aki ezt pontosan elmagyarázza. többek közt. Meg azt is, hogy nem bánta meg soha a szakmáját, és hogy a családja nem tudta, mivel foglalkozik. Talán fent van YT-on.
A fojtásos technikát Iránban alkalmazzák, ahol egy daruval lassan felhúznak a nyakadnál fogva. Szegény Brody is így halt meg a Homeland-ben.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. idén már ez a ötödik szériája a…..
Holocsi Balázs 2020.01.02 09:43:09
@kugi: "Elképesztő, hogy még ma is mennyi az elhagyott, romos épület Boszniában, még a nagyobb városokban, így Isztambulban is. " ... khmm... Isztambul nem Bosznia, azt vágod...
Holocsi Balázs 2020.01.02 13:03:56
@kugi: lol. Nincs mit :))
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. Idén már ez az ötödik szériája a…..
Holocsi Balázs 2020.01.02 09:49:38
@Head Honcho: Igen és Angelina apukája.
1900. Légifelvétel Manhattanről..
Holocsi Balázs 2019.12.30 10:24:51
@bioLarzen: Sajnos, nem. Ő novemberben meghalt.
John Bernecker kaszkadőr szerdán, The Walking Dead georgiai forgatásán szenvedett súlyos sérüléseket, amikor tíz méter magasból zuhant a betonra, ráadásul fejjel. A Variety pénteken írta meg: Bernecker később belehalt a sérüléseibe. A kaszkadőrt a baleset után helikopterrel az Atlanta Medical…..
Holocsi Balázs 2017.07.14 18:51:53
@Treff Bubi: Ezért kár volt belépned, de komolyan.
@Lajos Weissbard: gondolom láttál belőle vagy egy részt... sem.
Tegnap közzétették az idei Emmy-jelöléseket, vannak köztük meglepetések és váratlanul előkerülő nevek, de alapvetően nincs baj a listával. Az ugrás utén azért füstölgünk egy kicsit. Kezdjük a számokkal: Legtöbb broadcast-jelölés: NBC 60 (tavaly 41), ABC 34 (tavaly 35), CBS 29 (tavaly…..
Holocsi Balázs 2017.07.14 18:44:53
@AaannnaaA: Hú, én nem láttam Homelandet asszem a 3. évad vége óta... érdemes még nézni?
Komolyan, ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni a nagy kategóriák kimenetelét. Az elképesztő sorozatdömpingben (460 körül volt a tavaly nézhető sorozatok száma) persze nem csoda, hogy nincs tölteléknevezés, olyan arc, aki csak azért van ott, mert ott szokott lenni, ennyire elégedett én nagyon…..
Holocsi Balázs 2017.07.14 10:02:41
@Haboskakaos: Sajnos nem fog. Eddig négyszer jelölték a Shameless-ért, miért pont most kapná meg, ha eddig nem adták neki oda? A szerepe folyamatosan ugyanaz (félre ne érts, hatalmas nagy király), szerintem már nem kapja meg azért.
Holocsi Balázs 2017.07.14 08:55:59
@A nép fia: sokat. De valakinek ez a foglalkozása (Sixx), valaki meg esténként lenyom 2-3 epizódot az éppen aktuális sorozatok új részeiből. Na, ha esti kettő újat néz csak meg és mindig különbözőt, az már 14 sorozat. Nem is olyan nehéz.
Holocsi Balázs 2017.07.14 09:12:39
@TGer: "Hopkins-nak ellenben csak azok a bizonyos monológok jutnak, amiket szerintem már specifikusan az Ő kiszolgálására tanítanak az íróknak a suliban. Gúnyosan bámul, amíg hozzá beszélnek, egyértelművé téve, hogy mindenki más segghülye hozzá képest, aztán megszólal, másfél perc anekdota, 10 másodperc oltogatás, cut, köszönjük, oszkárgyanús, cigiszünet." ... szerintem ez minden régi nagy színész esetében igaz. 70-80 éves korban nagyon újat már nem fognak hozni. Ott a jól bevált stílus, minek azt már bolygatni? Könnyebb az íróknak és a színésznek is. Főleg, ha még kajolják a nézők.
Amikor a Fear The Walking Dead 2015-ben elindult, a The Walking Dead éppen a legnézettebb dráma volt az amerikai tévében, verte az amerikaifutball-közvetítéseket és így minden mást, azaz hülye lett volna az AMC, ha nem kezdi el lenyúzni a rókabőrt az aranytojást tojó tyúkról. A…..
Holocsi Balázs 2017.07.14 09:07:32
@moonshadow: Hát igen, mi anno azért álltunk neki, mert azt hittük bemutatják az egész zombulás kialakulását, azt, ahogy szép lassan elterjed és esetleg más világokat (Európa, Ázsia) is megmutatnak, nem csak a szomszédos Mexikót. Ehelyett nesze, pár rész és ugyanott voltunk, mint a TWD-ben, csak sokkal gagyibb karakterekkel, akiket a második évadra sem sikerült megkedvelni (komolyan, EGYET SEM!), vagy csak izgulni bármelyikért. Aztán a második évad fele körül el is kaszáltuk a fenébe. Néztük, néztük egy darabig, aztán megkérdeztem a nejem: "téged ez még érdekel?" "nem" -felelte ő, és el is búcsúztunk a Feartől. Nagy kérdés, hogy mivel TWD rajongók vagyunk, és Sixx szerint a 3. évad már nem gagyi, visszatérünk-e. Szerintem nem, de lehet, lesz egy gyenge pilllanat és belenézünk.
Holocsi Balázs 2017.07.14 09:09:07
@Holocsi Balázs: Ja még annyi, hogy a Walking Deadet is már csak becsületből nézzük egy jó ideje.