Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mandyedi

23 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlthét csütörtökön épp a 2-es metróval tartottam a Széll Kálmán tér felé, amikor az egyik utas megállt közvetlenül mellettem, és zavartatás nélkül csattogtatni kezdte a rágóját. Néhány megálló után ez már önmagában véve elég lett volna ahhoz, hogy fortyogni kezdjek magamban, de az illető fokozta a…..
mandyedi 2017.04.16 19:53:53
@élhetetlen: igen, pont erre akartam rávilágítani, hogy vannak akik szívesen gyalogolnak fel, de ha mi ,,sportolók" idióták vagyunk, akkor a mi szemszögünkből meg mások kényelmesek, netán lusták? A mostani megoldás szerintem egy kompromisszum. Azzal se nyernénk olyan sokat, ha párosával állnák be. Most komolyan, azt a pár percet felezzük?
mandyedi 2017.04.15 13:31:53
@nyu: Nézőpont kérdése. Ha kettesével gyalogolnánk a mozgólépcsőn, akkor megdupláznánk a kapacitását (minimum), de persze a sok kényelmes ember miatt állni kell rajta. ;)
Tesztoszteron eMagazinA hatékony táplálkozás 7 aranyszabályaNézz körül a táplálkozás tudományának világában! Egy kissé zavaros ugye? Ellentmondásos tanácsok tömege mindenfelé, és te már kezdesz elveszni a sűrűjében. Azon töprengsz, hogy van-e egyáltalán valaki, aki tudja, hogy miről is van pontosan…..
mandyedi 2012.04.19 00:18:06
A 7 alapszabályt én eddig akaratlanul is betartottam, kisebb nagyobb eltérésekkel szinte mióta az eszemet tudom. Mindig is házi kaját ettem, műkajákat szinte alig. A szomjamat a víz oltja a legjobban, kólát nem iszok. Zöld tea ráadásul a kedvencem, de egyébként mindenféle teát szoktam inni. Filtereset alig, igyekszem szárított leveleset beszerezni, amiből csak lehet.
Zöldség, gyümölcs is szinte csak bio, nem agyonpermetezett.
Ami különbözhet, hogy nem figyelem a zsír arányokat, de egyébként nem eszek nagyon zsíros ételeket. Olíva olaj is befigyel néha.
Az edzés előtti és utáni szénhidrát tartalomra igazából nem nagyon figyeltem eddig és a kalóriabevitelt sem számolom.

Alapvetően betartom a napi háromszori étkezést, ezek között pedig még megszoktam éhezni és akkor eszek is valamit, szóval a napi 6 étkezés alapból megvan.
Húsokból is kerülöm az ilyen párizsikat meg olcsó virsliket, amikben ki tudja mi van.

Persze mindehhez hozzáárul, hogy van egy kis kertünk zöldséggel, gyümölccsel és évente egyszer veszünk disznót amit levágunk és abból elvagyunk. Na és anyukám tudatos ételkészítése, mert ő mindig oda figyel arra, mit eszünk.

Na csak gondoltam megosztom, hogy én hogy eszek, mert a 7 aranyszabályt olvasva jó volt rájönni, hogy viszonylag egészségesen eszek.:)
Ami az elhízást illetni, szerencsére ezzel sose volt gondom, de ez inkább a jó géneknek köszönhető.
Ma kaptok néhány elrettentő videót, vigyázatok magatokra sosem tudhatjátok ki dolgozik mellettetek. A felemás kezű Néha túl nehéz A gravitáció gonosz Maszturbálj kettlebellel..
5. Kik a hackerek? A magyar köztudatban, a sajtóban számos „hacker” -definíció él együtt. Ezek az egymásnak gyakran ellentmondó meghatározások nem segítik a tájékozódni vágyót abban, hogy megérthesse: ki is valójában a hacker. Számítógépes tolvaj? Internetes vandál? Esetleg zseniális kódfeltörő,…..
3. Jogszabályok A hackerek tevékenysége gyakran törvénybe ütköző, így – bár távol áll tőlem, hogy bűnözőkként mutassam be őket – megkerülhetetlen a kérdés jogi oldalának vizsgálata. Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága már 1990-ban javasolta tagállamainak,…..
Számos meghatározást találhatunk a fenti kérdésre. Némelyik helyes, de sok esetben helytelenül határozzák meg. Sajnos - föleg a média - öszefüggésbe hozza a bűnözéssel.  A hacker betör, lop(információt), kárt okoz, átver... Ez így nem igaz. Nem szeretnék belemeni a…..
Nos, akkor a korábban ígért oldalak:hellboundhackers.orgRegisztráció szükséges. Viszonylag nagy közösség, kb 5 éve működik. Elég sok feladat van (Challenges) és baloldalt a learn menü alatt van sok érdekes/hasznos leírás. Fórum is elég aktív. Még forráskódok is vannak, elég…..
Aeriel naplója A bonsai-m 2009.06.03 22:53:00
Ez lenne az én kis aranyosom:) ..
Utóbbi hónapokban egyáltalán nem törődtem ezzel a blogommal. Nem volt időm és az ubuntu használatom is lekorlátozódott az átlagjúzer szintre. Elsősorban az egyetem miatt, természetesen. Na de 2 dolog miatt is visszatértem:hackbonsaiHekkerkedés??? Na a keves olvasó most biztos azt…..
Aeriel naplója Win betűkészlet 2008.12.16 21:24:00
Windows betűkészlet linuxra:Rendszer -> Adminisztráció -> Synaptic csomagkezelőmsttcorefonts ..
Aeriel naplója Mailto link 2008.09.10 22:02:00
Először is mi az a mailto? Mint például ez a link: send e-mail Akik webes Gmail-t használnak gondban lehetnek, mert ilyenkor egy program nyíllik meg. Viszont van erre egy megoldás:Kattintsunk a panelon ide: Rendszer/Beállítások/Alapértelmezett alkalmazásokA felugró ablakban a…..
CheeseWebkamerához tuti kis program, felvételt és féyképet is tudunk vele készíteni. Video-chatnél nem tudjuk a másik fél által küldött képet rögzíteni, de pl. aMSN-ben erre van beépített opció.LivesVideó szerkesztő program. Még nem volt időm tesztelni, csak belekukkantottam:)…..
Aeriel naplója Egy kis szünet 2008.08.23 12:28:00
Na most egy hétig távol leszek, így a blog is szünetel. Igaz, mostanában nem is nagyon volt mit írni. Befejeztem a nyári mukát (Nyírségvíz - Műszaki osztály), most jöhet a megérdemelt pihenés! :D ..
Korábban említettem, hogy sokféle zenét hallgatok. Gondoltam konkrét pédával megmutatom mennyire sokféle. :) Crucified Barbara -Play me hard myspace Pendulum - Slam   Nightwish - Bye Bye Beautiful   Természetesen a régi Nightwish is nagyon jó!  Dream Theater -…..
Korábban már említettem, hogy elkezdtem tanulgatni a grafikus programozást linuxon. Első lépés az információ szerzés volt; tutoriálok, fejlesztőkörnyezetek stb. Összeállítottam egy listát, ami szerintem jól jön a kezdéshez. Nem állítom, hogy ez a legjobb és szent írásnak…..
Eddig azt tapasztaltam, hogy ha valamit elrontunk linuxon akkor azt ki lehet javítani. Google, fórumok stb. Mindig találtam megoldást, de most nem. Utánna néztem annak a bizonyos hibának, de csak anniyt találtam, hogy változtassam meg meg a színmélységet 16 bit-esre. Csodálkoztam is…..
Na új rendszerfent van, midnen jól működik. Most még...:) Gondoltam összeállítok itt egy listát azokról a programokról, csomagokról amikre még szükség van, hogy jól működjenek bizonyos dolgok. A továbbiakban, ha találok valami haznos cucot, akkor azt a hasznos rovatba teszem be…..
Nos gondoltam leírom mi rosszat tettem tegnap és miféle galibát okozott ez. Még nem ikerült megoldanom a problémát, de egyre beljebb jutok az útevsztőben.Az egész azzal kezdődött, hogy nekifogtam a grafikus programozásnak. Kezdetnek egy kis ablakocskát készítettem egy nyomógombbal,…..
Aeriel naplója Ubuntu konferencia 2008.08.13 19:00:00
Találtam ma egy tuti kis könyvet! Kis? hát kb 300 oldal. Pont erre volt szükségem. Szerintem a címe mindent elmond. Innen le lehet tölteni, ha valakit esetleg érdekelné: http://www.blumsoft.eu/pere_gtk.htmlMostanában amúgy alig írok, nincs is mit. Hamar eltelnek a napjaim, főleg hogy…..
Nos, gondoltam indítok már egy zene kategóriát is, nehogy azt gondolja az idetévedő jóember, hogy kocka vagyok és a linux az életem. :) Szoktam én bulizni, barátokkal lógni, meg ilyen halandó embernek való dolgokat csinálni. Szóval a zene kategória. Zenei ízlésem eléggé széles…..
Aeriel naplója Mobimouse - XQED 2008.07.26 23:24:00
Gondolom nem kell bemutatnom a Mobiouse nevű fordítóprogramot. Nagyon hasznos kis program és szerencsére linuxra is van megfelelője. Xqed néven. Ez a progi nincs benne a synaptic csomagkezelőben, de az alábbi honlapról le lehet tölteni:http://xqed.sourceforge.net/Segítség is van a…..
uhh, na ezt is megszültem...Még winjúzeres időszakomban találtam egy addon-t firefoxhoz. Benne van az összes létező nintendo játék. Super mario, Contra, Batlle City stb (Firenes). Ahhoz, hogy játszani is tudjunk velük java plugin szükséges (na meg elég sok honlaphoz kell már). Na…..
Ma vettem egy fényképezőgépet. Panasonic DMC-LS80 típusút. Csatlakoztattam usb-n a géphez, semmi. Terminálban lsusb parancsot kiadva kilistáztam az usb portokat, de nem látta, hogy rá lenne dugva a fotómasina. Telepítettem a digiKam nevű progit, de a támogatott eszközök listájában…..