Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sissy67

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg mindenkinek van határátkelő rokona vagy ismerőse? Mennyire vált a mindennapok részévé a határátkelés és vajon ugyanígy megszokjuk majd a hazatérést (és az esetleges újbóli külföldre költözést) is? Kudarc a hazatérés? Ezekről a kérdésekről is beszélgettem Hárs Ágnessel, a Kopint-Tárki vezető…..
Sissy67 2019.07.09 08:28:06
@takarék-láng: erről hallasz, mert olyan forrásból tájékozódsz. Majd ha ellátásra szorulsz, és saját tapasztalatod lesz, más lesz a véleményed. Ha nem lesz orvos, nővér, ha neked kell bevinni a kötszert, wc papírt...
Tegnap tüntettek Budapesten a diákok. Eljátszottak a gondolattal, hogy ha jövő szeptembertől idegen nyelvi vizsgára lesz szükségük, máskülönben nem veszik fel őket felsőoktatási intézménybe, akkor Orbán Viktor is mutassa be a papírját. Némi iróniával javasolták azt is, hogy az országgyűlés hozzon…..
Sissy67 2019.04.28 09:36:44
@littke: általános iskolában a nyelvtanulás alapozó jellegű. Középiskolában az óraszám elvileg meglenne, már ami a gimnáziumot illeti, de a színvonala sajnos jelenleg egyrészt meglehetősen tanárfüggő, másrészt a nyelvvizsgára felkészítés ( feladattípusok, témakörök) nem szerepel alapból a tematikában. Ha jó a tanár, fel tud készülni órán is a gyerek. Viszont ha nem, szüksége van nyelvvizsgára felkészítő különórára. Ami nem mindenkinek megfizethető. Ezt könnyítené az, ha elég lenne az egyetem alatt eljutni a nyelvvizsgáig, hiszen az egyetemeken talán akad jó felkészültségű nyelvtanár. Akadna...De! Az ELTÉN nem nyelv szakosként nincs lehetőséged nyelvi tantárgyat felvenni, egyetemi keretek közt, ingyenesen nyelvet tanulni. Érdeklődésre a válaszuk: jelentkezz az Origó Nyelvi Centrum ( borsos árú) tanfolyamára. Szerintem felháborító, hogy elvárt a nyelvvizsga, de nincs meg a feltétele a nyelvtanulásnak.
Sissy67 2019.04.28 09:42:48
@Manna5: Arról nem is beszélve, hogy a magyarországi nyelvvizsgák nagyrészét el sem fogadják a külföldi továbbtanuláshoz, munkához. Hiába van felsőfokú, C1 Origó (Rigó utcai) nyelvvizsgád, ha ilyen terved van,meg kell csinálni mellé egy KÖZÉPFOKÚ IELTS vagy Cambridge vizsgát.
Sissy67 2019.04.28 09:46:43
@littke: ez igaz, az a fontos, hogy beszélni képes legyen valaki, ha hibásan is, vagy nem jó kiejtéssel. Csakhogy a nyelvvizsgán ennél magasabbak a kritériumok.
A magyar közoktatásban 2009 óta nemhogy minőségi javulás nem ment végbe, hanem pont az ellenkezője történt: komoly lemaradásba kerültünk az OECD-országok többségéhez képest. Mind matematikában, mind szövegértésben, mind a természettudományokban jelentősen visszaesett a…..