Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timilini

142 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Timilini hobbi konyhája Fánk 2017.02.13 23:19:29
Ha február akkor farsang, ha farsang, akkor fánk. Egyszerűen glutén, tej és tojásmentesen is. Mióta újra dolgozom minden percem be van osztva, nem mindegy mennyi időt pepecselek egy-egy finomság elkészítésével (is). Így örülök, hogy rátaláltam a Szafi fánk lisztkeverékére. Ezzel a lisztkeverékkel…..
A gyerekek szilvaszószt szerettek volna enni, úgyhogy ki kellett találnom mellé "körítést". Amire szükségünk van: Csirkemell falatkákhoz: 500 gramm csirkemell filé, só, bors, (panírhoz glutén, tej és tojásmentesen: rizsliszt, tojás helyett: tápióka keményítő + víz, gluténmentes zsemlemorzsa,…..
Hideg téli estéken mi sem esne jobban, mintegy bögre finom meleg habos kakaó. A képen látható kakaó különlegessége, hogy azok is fogyaszthatják, akik egyébként tejterméket nem, ugyanis növényi tejből és tejszínből készült. Amire szükségünk van: 2,5 dl növényi tej, (házi vagy bolti), méz,  2-3 tk.…..
  Sokan kerestetek már meg muffin recept ügyben. Titeket főleg tej és tojásmentes muffin recept érdekelt. Van egy jó hírem; ennek a receptnek az eredetije sima liszttel íródott, úgyhogy bátran ajánlom. A dícséret Steiner Kristófé,ugyanis az Ő alap vegán receptjét variálom.Mondanom sem kell -…..
Még nem töltötem fel muffin receptet. Sokfélét kipróbáltam, volt közte saját kreálmány is, barátok által megosztott is, de ez viszi a pálmát. Ez a kedvenc, mostmár csak ezt készítem mindig. A dícséret Steiner Kristófé, mert ez a recept az Ő tulajdona. Sajnos ez kép nélküli bejegyzés lesz, mindig…..
Nem vittem túlzásba a blogírást az elmúlt 1 hónapban. Ennek több oka van. Egyik az, hogy visszatértem a munka világába. Na, de mivel látom, hogy viszonylag sokan rámentek a facebookos oldalamra, így tartozom Nektek annyival, hogy időnként megjelenek. Mivel most korlátozott idővel rendelkezem, így…..
Viszonylag régen jelentkeztem. Az utolsó közös nyarunk volt a gyerekekkel. Ugyanis nagy változás előtt állunk. Hamarosan visszatérek a munka világába. Vegyes érzelmekkel tölt el. Természetesen már várom, ugyanakkor "megsiratom" az elmúlt szép, sokszor fáradtságos, de mégis színes időszakot.…..
Ez a finomság a Natúr őszibarackos joghurtpuding zabpelyhes változata. Annyival egészítettem ki a receptet, hogy dermesztés után belekevertem 1-2 ek. zabpelyhet és a tetejét megszórtam kakaóval. Vártam egy picit, míg a zabpehely megpuhult és úgy fogyasztottam. Mennyei! :-) Kipróbálásra jó szívvel…..
Ezt a receptet anyukámtól kaptam, Ő meg a barátnőjétől.  Különlegessége mi esetünkben, hogy valóban joghurtból készült. Ugyanis Bogika már tolerálja a tejterméket is. Tehát tejfehérje és laktóz érzékenyek ezt nem fogyasztathatják!!! Növényi tejszínnel lehet helyettesíteni a joghurtot. Úgyis nagyon…..
Tej, tojás és gluténmentes. Minden héten főzök kölest. Van, amikor köretként, hagymás szalonnásan (mmm. isteni), van, hogy reggelire kásaként, mézzel, aszalt gyümölcsökkel, fahéjjal.. (mmm isteni), van amikor hamis túrót készítek belőle. Nagyon egyszerű, csak az ízesítéssel kell variálni. Citrom és…..
Volt itthon egy közepes nagyságú cukkinim. Édességre nem vágytam, így kisütöttem. Amire szükségünk van: cukkini, só, rizsliszt, tápiókakeményítő (vagy kukorica, burgonya, étkezési) 2 ek.keményítő + 8 ek. víz) ez helyettesíti a tojást, gluténmentes zsemlemorzsa, (ha nincs, gm cornflakes-be forgatva…..
Amikor rátaláltam a mindmegette.hu oldalon lecso 01  brownies receptjére, akkor mégcsak 4 db brownies recept volt feltöltve. Ma már 73 db, de mivel annyira bevált receptről van szó, nem változtatom, csak lecsó receptjét készítem. :-) A képen látható bronwies "csak" annyiban különbözik az eredetitől,…..
A képen látható Somlói galuska "különlegessége" minálunk, hogy tojással készült. Csak halkan merem mondani, hogy úgy tűnik Bogika kinőtte a tojás és tej allergiáit. Helyesebben a szervezete tolerálja azt a mennyiséget, amit bevisz.  A sors furcsa fintora, hogy a kis Enikőnél meg pont most jött elő.…..
Rég írtam bejegyzést. Ennek igazából egy az oka, hogy nincs mindig kedvem a "macerához", már, ami az ételek beállítását, fotózását illeti. Szívesen, örömmel megfőzöm, elkészítem, de az utómunkát inkább rábíznám másra. :-) A kicsi épp itt nyomkodja a laptopomat, úgyhogy lehet lesznek fura elütések.…..
A nagy melegekben mi sem esik jobban, mintegy finom, hideg gyümölcsleves. Mindenkinek van bevállt receptje, sokunk mégis szeretjük a régi bevált receptjeinket variálgatni. A fenti képen látható gyümölcsleves is egy ilyen variáció szüleménye. A családunk összes kis és nagy kritikusa kíváló…..
Glutén, tej és tojásmentes Ezt a desszertet ma alkottam meg. Sokat fogyasztunk barna rizst, egészségesebb is, mint fehér, fényezett társa.  Szeretnélek Titeket is bátorítani, hogy egyetek minél több barna rizst. :-) Ha idegenkedtek az ízétől, túlságosan megszoktátok az évek során a fehér, finomra…..
Glutén, tej és tojásmentes Bogika sorra hozza haza az oviból az ovisbetegségeket május hónaptól kezdődően. Nyilván a legtöbbre azt mondom, hogy át kell ezen esnie, de van néhány, amit egyáltalán nem gondolom, hogy bárkinek is át kellene esnie. Örök dilemma marad, hogy miért mehet közösségbe egy…..
Eddig csak étcsoki receptjeim voltak fent a blogon. Így kikisérleteztem egy tejcsoki receptet, természetesen tejmentesen. Nagyon finom.  1 pohár növényi tejszín (2 dl) 1/4 pohár édesítő (mi ízlésünknek ennyi elég volt) 1/2 pohár kókuszzsír 1/2 pohár cukrozatlan kakaópor Elkészítés: A növényi…..
Ezeket a pohárkérmeket csak ötlet gyanánt osztom meg. Sokszor teli van a hűtőnk, éléskamránk remek alapanyagokkal, mégsem jut eszünkbe felhasználni őket. Ha a Te hűtődben is vannak még a hideg, zord télről megmaradt fagyasztott gyümölcsök, akkor itt az ideje felhasználni őket, hiszen lassan…..
   Amióta megnyílt a miskolci török étterem a Sever, azóta alig vártam, hogy eljussak és végre ehessek török sült tejberizst. A Szerájban ugyanis ez volt a nagy kedvencem. A nap bármely szakaszában képes voltam elmenni és enni egyet. :-) Akár este 11-kor vagy hajnal 2-kor. Most már ezt itt,…..
Ha tojásallergiás vagy, de szereted a habcsókot van egy jó hírem, nem kell lemondanod róla. Sőt tortakölteményeidet is diszítheted vele, mert tojásfehérje helyettesítőként is használjuk. A Habos fagyos blogbejegyzésemben megtalálsz ezzel a recepttel kapcsolatos minden információt, fázis fotókat…..
Kislányaim nagyon szeretik a BOGÁCSÁT :-). Nem mindig visz rá a lélek, hogy kelt tésztát készítsek, de időnként kell és mindig belátom, hogy jól döntöttem. Ennek a pogácsának az elődje itt található. Most csak egy picit változttam rajta, nem tettem bele sonka darabkákat és víz helyett növényi…..
Ebédötlet, ami nem kíván hosszas előkészületet. Amire szükségünk van: 4-6 csirkecomb (lehet felső és/vagy alsó), almakarikák, só, bors, rozmaring, (egyéb kedvelt fűszerek), méz, zsiradék. Elkészítés: A csirekcombokat alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. Óvatosan a bőr alá…..
 A világ legfinomabb házi készítésű jegesteája, cukrok, adalékanyagok nélkül. A kép még tavalyi.   Így készítsd: 1,5 liter vizhez (hideg) adjunk 6 db teafiltert, én Pickwick Peach (barack) ízesítésű fekete teát használtam. Egy kancsóba tegyük őket, hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap szűrjük…..
Glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor nélkül   Nagyon megkívántam a képen látható selymesen lágy desszertkrémet, így elkészítettem magamnak. Amire szükségünk van: növényi tejszín, (én rizstejszínt használtam) fél marék apró magvas gyümölcs (fagyasztott is jó) A növényi tejszínt én a növényi…..