Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bjzotya

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkorában (a jó múltkorában...) elcsíptem egy beszélgetést az oviban. Egy anyuka olyan terepet keresett a környéken, ahol futóbiciklizni taníthatná a gyerekét. Pilisborosjenő erős kihívásokkal küzd a témát illetően, lévén a falu útjai néha még gyalogosan is nehezen járhatók, egy 2-3 éves kezdő…..
Túl vagyunk az első héten és az első vírust is begyűjtöttük. Túl vagyunk két szülői értekezleten és emésztjük a kényszerű szocializáció velejáróit. Kicsi M szeptember 12-én megkezdte az óvodát... Arculcsapás egy Augusztus végén járunk. Életem első szülői értekezletére készülök. Frankón mondom:…..
Hosszú hallgatás után folytatódik a "Pilisborosjenőn az élet" blog. Másfél év tapasztalatát próbálom összesűríteni az idei év első írásában. A téma: hol és mit érdemes vásárolni a környéken? Igazi hasznos olvasmány lesz minden "újlakó" számára, méltó eme internetes napló eredeti küldetéséhez.…..
bjzotya 2016.01.12 14:44:54
A nagy részét a leírtaknak csak megerősíteni tudom. :-)

Nekünk az alábbiak a tapasztalatok:
Ürömi CBA
Kis és közepes bevásárlásokhoz.
Árfekvés: közepes
Előnyök: a pékárujuk nagyon rendben van, viszonylag nagy választék, közel van (legalábbis autóval), gyakorlatilag útba esik jövet menet. A felvágottas és húsos rész szintén rendben van.
hátrány: szinte mindig eggyel kevesebb pénztár van nyitva mint kellene és a pénztárosok sebessége pl az ALDI-hoz képest eszméletlen lassú, a szokásos lejárt cikkekkel kapcsolatos trükközés Az eladók nagy része kedves, de van akit eltiltanék a kereskedelmi munkától, annyira gyatra a stílusa (főleg pénztárnál dolgozókról beszélek) A zöldséges pultnál a választék megfelelő, de a minőséget mondjuk egy piaccal nem érdemes összehasonlítani.

ALDI: kis és közepes bevásárlásokhoz
Mi a solymári jártunk ki egy időben, de az utóbbi időben rászoktunk a III. kerületire. meglepő, de közelebb van a solymárinál!
Árfekvés: jónak mondható
Előnyök: a szokásos aldis minőség és választék, mindig frss termékek, nincs trükközés, nagyon kedves kiszolgálás, gyors pénztárak
Hátrány: sok a sajátmárkás termék, bizonyos termékköröknél épp ezért szűk a választék, talán csak ennyi.

PBJ-i Coop: összesen egyszer voltunk. Alapvetően rendben van a bolt.
Előny: nagyon közel van akár gyalog is
Hátrány: talán annyi, hogy a zöldség-gyümölcs rész elég gyatra volt, mikor ott jártunk

Auchan: ugyanez teljesen a vélemény, amit leírtál. Nagybevásárláshoz ideális, a solymárit preferáljuk, könnyebb megközelíteni, nincs akkora tömeg. Van gyógyszertár és szelektív gyűjtő is.

Bécsi úti Tesco: szigorúan csúcsforgalom mentes időszakban, különben sose jutsz haza :-) Habár a körforgalom átadásával sokat javult helyzet. Nagy a választék, tiszta és a friss árujuk is rendben van. Amolyan budai "uraknak és úrihölgyeknek" is megfelelő áruház. :-) Szóval igényesebb, mint egy átlag Tesco. Ja és nem beszélve arról, hogy van egy elég frankó játszóház is benne, mi sokat megfordulunk ott, mert a gyerkőc nagyon szereti.

Bónusz: a korábbi írásod alapján benéztünk az ürömi kisboltba és vásároltunk is egy fácánt, nagyon finom leves készült belőle. Szóval ha vadhús, akkor ürömi kisbolt. A hölgy is nagyon segítőkész volt.

Nagyjából talán ennyi.
NEM szeretem a telet! A "nem"-et ebben az esetben kénytelen vagyok nagybetűkkel írni a kellő nyomaték érdekében. Szép amikor hullik a hó és szeretek síelni, viszont állandóan fázom, korán sötétedik, alig süt a nap, nem lehet kertészkedni és erdőt járni sem nagyon. Legalábbis…..