Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nuklearis Baromfi

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közhelynek hangzik, de ha valakikre tényleg igaz, hogy rajzai több generáció számára jelentettek meghatározó élményt, akkor Haui József mindenképp közéjük tartozik.  A Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének rajzolójaként olyan sorozatokon dolgozott, mint a Vízipók-Csodapók, a Mézga család, a…..
Mielőtt minden fekete öves rajongó kommentbillentyűzetet ragadna, és azon lamentálna, hogyan fogják széjjelkúrni kedvenc képregényét a gyökér tévések, megjegyezném, hogy nem network, hanem kábeltévére kerülne a projekt, ráadásul arra az HBO-ra, aminek a neve a minőséggel…..
Nuklearis Baromfi 2015.10.02 11:17:46
@Scagnetti: Nem olyan, hanem jobb.

Szerintem az eredeti képregény után készült egyik folytatás/feldolgozás sem ér fel az alapműhöz, illetve meg sem közelítik.

Zsét persze lehet, hogy termelnek.

Hullarablás folyik itten kéremszépen.
Nuklearis Baromfi 2015.10.02 14:38:14
@juhaszvik: Ne haragudj, tényleg nem kötekedni akarok, nem kötelező képregényeket olvasni.
Örülök, hogyha neked tetszett a film.

Csak annyit mondok, hogy a képregényben szerintem jobban átjön a hangulat, a mondanivalót nagyobb hely volt kibontani, rengeteg emlékezetes jelenet, szereplő, illetve téma kimaradt a filmből.
Arról írtunk ma az Indexen, hogy via.hu néven indulhat a kormány közmédián kívüli terjeszkedése, a cikkbe pedig beletettük keretesként azt az értesülésünket is, hogy a teljesen megújuló köztévénél tucatjával vették fel a gyakornokokat, akik konkrétan a folyosón dolgoznak,…..
Olvasom, hogy egy Sam Smith nevű brit énekes nyerte a legjobb dal Grammy-díját. Bár az elismerés kiírásában nincs olyan kitétel, amely megkívánná az eredetiséget, nekem azért kicsit furcsa, hogy egy olyan szám nyert, amely szerzőségi vitára adott okot. Ráadásul a refrén hasonlósága egyértelmű, még…..
Kőzettel turbózott S Budget termék. Kedves Homár! A mellékelt képeken látható Spar / Insterspar áruházak által forgalmazott S Budget termékben ismeretlen eredetű ásványi anyagra (kőzetre?) haraptam rá az imént, ezért látható az a második képen 3 részben.Tanácsot…..
Philip K. Dick zsenialitása eddig sem volt kétséges - olyan kisregényeket, novellákat és regényeket írt, amik üvöltenek a megfilmesítés után. A The Man in the High Castle (Az ember a fellegvárban) című disztópiáját 1962-ben írta egy olyan világról, amiben a II. világháborút…..
Nuklearis Baromfi 2015.01.27 12:06:16
@Sam. Joe: Ez amúgy jellemző Dickre. Olyan ötleteket dob be csak úgy mellékesen, amiből más ezeroldalas trilógiát írna - ő meg elintézi gyorsan a dolgot.
Nekem szimpatikus ez a hozzáállás amúgy.
Nuklearis Baromfi 2015.01.27 12:06:50
@Sam. Joe: Ez amúgy jellemző Dickre. Olyan ötleteket dob be csak úgy mellékesen, amiből más ezeroldalas trilógiát írna - ő meg elintézi gyorsan a dolgot.
Nekem szimpatikus ez a hozzáállás amúgy.
Nuklearis Baromfi 2015.01.27 12:11:26
@ElPadre: Én is gondolkodtam ezen, de a könyvben is pont az a lényeg, hogy ilyen "meta" legyen:
Te, mint olvasó, olvasol egy könyvet, egy párhuzamos univerzumról, amiben valaki olvas egy párhuzamos univerzumról, amiben...

Érted. A sorozatváltozatban tök logikus, hogy film legyen a könyv helyett.
Geekblog Noé 2014.03.26 23:45:49
Az iszlám országokban kapásból betiltották, a keresztények meg jó eséllyel a hatkarú kőóriás-angyalokat látva fognak kiesni a székükből, amik Sauronhoz méltó vehemenciával aprítják a Noé bárkáját ostromló hadsereget. Darren Aronofsky eddigi legmainstreamebb filmje egy új…..
Nuklearis Baromfi 2014.03.27 09:06:28
@Oidipus Prime: "a képregény".... Ööööö, tessék? :-D
Ez nem egy képregényfilm, a Noé-sztorinak gondolom EGYMILLIÓ képregényfeldolgozása létezik...
A tévés szórakoztatás világában elvileg baromi nehéz komoly sikert elérni, mert szemben egy mozifilmmel, nem csak egyszer kell leültetni a nézőt, hanem minden héten, éveken át. Az ember azt hinné, itt nincsen pardon, nincs marketinges gimmick, ehhez tényleg baszott jónak kell lenni.…..
Nuklearis Baromfi 2013.10.29 10:37:17
Geekblog Gravitáció 2013.09.27 13:25:59
Erre találták ki az IMAXot. És a 3D-t. Erre találták ki a speciális effektusokat. Alfonso Cuarón katasztrófa-thrillere az év legizgalmasabb filmje, pillanatnyi üresjárat nélküli, az érzékszerveket totális ejakulációba hajszoló adrenalinexpressz, olyan tökéletes műgonddal…..
Nuklearis Baromfi 2013.09.27 13:33:01
Geekblog Felettünk a Föld 2013.09.17 06:00:00
Bajban vagyok, amikor verdiktet kell mondanom a 2011-es Sundance Filmfesztivál egyik legzajosabb sikerét bezsebelő Felettünk a Föld című filmről. Ennek két oka van. Az első fejvakarásra késztető momentumból fakad a másik: a Felettünk a Föld ránézésre sci-finek tűnik, ám…..
heti5kepregeny Megint kaptam... 2013.07.02 11:58:13
két kötetet egy kollégámtól. Vannak még rendes emberek :) A Falomlás nem volt meg nekem, bármilyen meglepő ez a magam számára (hiszen ismertem). Elég drága lett az utóbbi időben, és valamiért nem vettem meg, pedig gyűjtöm az "alig régi" magyar nyelvű cuccokat. Biztos…..
Amikor még jelentek meg itthon Batman-kötetek, és azokról jelentek meg vélemények, újra meg újra felsóhajtottak a kritikusok: jó, jó, de miért pont ezt adták ki? Akkor, mint a sorozat akkor nekem kellett magyaráznom a bizonyítványt, ezért elvárható tőlem, hogy némi empátiával viseltessek más kiadók…..
Miért van az, hogy valamikor „minden” rock- és popelőadóról naprakész voltam, ismertem a számaikat, felismertem a stílusukat, most pedig simán világhírű is lehet valaki anélkül, hogy valaha is hallottam volna a nevét? A válasz nem olyan egyszerű, hogy „mert megöregedtél, haver” (bár persze van benne…..
heti5kepregeny Sötét erők 2012.11.07 09:28:30
Gyereknek? Szerintem izgalmas élmény lehet. Felnőttnek? Trash. Igaz, viszonylag magas élményfaktorral. Hazafelé, a Relayben, a föld alatt, a Blahán. Kis izgalommal, hogy nyomozni lehet. Ki az a Louis Dreamy? Álmos Lajos néven nem találtam napközben grafikust. Kis méret, jó…..
Nuklearis Baromfi 2012.11.07 12:10:57
Mielőtt Roland Emmerich még minden energiáját, pénzét és tehetségét az emberiség, mi több a Földbolygó elpusztítására fordította volna, készített egy kisebb rombolással járó sci-fi/akciófilmet is, a ma már főleg nosztalgikus érzelmeket kiváltó klasszikust, a Tökéletes…..
comment:com Jön a magyar MTV Ikon 2008.06.14 16:42:00
Az MTV - mármint a Music Television, ne tessék megijedni, nem Gyárfás Tamás kvázi szentté avatásáról írunk - 2001 és 2004 között négy nagy jelentőségű előadót/zenekart tisztelt meg azzal, hogy ikonná avatta őket, ami jelen esetben abból állt, hogy pályatársakat kértek fel…..