Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Írországi Utazók

238 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogon már nem lesznek frissítések, de ha továbbra is szeretnétek érdekes információt Írországról és szép képeket nézegetni a "Smaragd szigetről", akkor légy szíves kövessétek az ÍRORSZÁGI UTAZÓKAT a Facebook-on.  Köszönöm!..
 Roundwood Folytassuk bolyongásunkat Wicklow-megyében és nézzük meg Roundwood-ot, azaz a „Kerekerdőt”. Ez az 518 lelket számláló kis ír falu Írország legmagasabban fekvő települése, 238m-rel a tengerszintje felett (na jó nem túl magas), de szerintem…..
Írországi Utazók 2018.01.18 09:31:28
@Nora Sheahan: Köszönöm, hogy jelezted ezt nekünk!
Új járat, új londoni reptérre, szokatlan géptípussal: pár hét múlva indul a Stobart Air-FlyBe közös járata Southendre. Még bejáratós, sok az olcsó jegy, sok dátumra simán alámentek a Ryanairnek és a Wizznek. Decemberben jelentették be a FlyBe érkezését Budapestre, ami most, pár héttel a londoni…..
Írországi Utazók 2017.04.20 10:38:32
@_e30st_: Már túl vagyok rajta, de köszi a tippet. Fix program miatt minimális a rugalmasság így napközbeni járatokra 18.000HUF/irányért sikerült végül.

A reggel 6-os wizz és vissza az utolsó járatukra még ennél is lentebb estek az árak 8-12e környékére.
Ha gyerekként irigyeltük Juhász Árpádot, mert mindenféle vulkán tetején és környéként tekergett, akkor most van lehetőségünk arra, hogy egy kicsit mi is átéljük a felfedező érzést - az a luxus persze nem jár, hogy mindezért még fizessenek is, de nem lehet mindent egyszerre. A Stromboli azon kevés…..
A Ryanair vezére néhány éve szájkosarat kapott, mert a részvényesek szerint a gyökérség már ártott a cégnek, leállt a profitbővülés. Azóta nem küldi el a büdös francba az utasokat és maga a cég is kedvesebb lett - a bázishoz mérve ez viszonylag kis erőfeszítést igényel -, írtunk róla többször. De…..
Írországi Utazók 2016.05.13 08:56:21
@Benzoylmethylecgonine: Így van. Ugyanebben a stílusban küldte el a francba az ír politikusokat, minisztereket amikor bevezették pl. a "turista adót" a repjegyekre és megépítették a Dublin T2-öt 600 millió euróért.
Hallottam tőle megjegyzést az első budapesti kivonulásuk után a magyar politikusokra és a reptér vezetésére is. Az sem volt szebb:)
Nem tudtunk elmenni a Ryanair budapesti sajtótájékoztatójára, ezért a szokásos nagy bullshit mellett talán felbukkanó többletinfókért átnyálaztuk az online sajtót. A többség benyelte a rizsát, de a debreceni járatnyitás lehetősége érdekesen hangzik. Dublin szerintünk is logikus lenne, más más…..
Írországi Utazók 2016.03.07 10:08:43
@Bikli néni: www.ryanair.com/hu/hu/hasznos-informacio/sugo/gyik/poggyasz#0-1

Fentről a 2. az összes tudnivalóval. A kérdés, hogy a "kisgyerek" az mekkora, mert 2 éves kor alatt nem lehet külön poggyásza csak egy max 5 kg. "pelenkázó" táska.
Lassan minden vágyunk teljesül, már ami a budapesti fapados útvonalkínálatot illeti. A Wizz három új célra indít járatot, ezek közül az egyik egy olyan sziget, ami nálunk benne van az európai top 3-ban: a gyönyörű Izland. Persze Ibiza se rossz, Liverpool pedig nyilván vendégmunkásjárat, de…..
Írországi Utazók 2016.01.11 11:40:04
@_e30st_: Dublinról lemondhatsz nyugodtan, oda nem fog bemerészkedni mondjuk heti 3 járattal. Milyen esélye lenne egy Ryanair/Aerlingus főbázison?
Corkból már kivonult szintén Ryanair nyomásra, de egy heti 1-2 BP járat talán életképes lenne. A Malév járat állítólag szinte mindig telt házas volt.
Egy belfasti járat egy Cork vagy Dublin környékén lakót nem nagyon segít ki, de az északiaknak jó lehet.

Gibraltár miért egzotikus? Malaga reptér kb. 1 órára van, ahová a Wizz és a Ryanair is repül már.
Írországi Utazók 2016.01.11 11:44:22
@tlantos: A WOW repül Izlandról Bostonba. Oda 24 vissza 12 óra van az átszállásra. Az elegendő?
Munkába állt a Wizz Air első A321-es repülőgépe, mely a terveknek megfelelően a budapesti bázisra érkezett. Messze nem annyira feltűnő rajta a tömegnyomor, mint ahogy azt sejteni lehetett előre, de üzemeltetésével 10 százalékot spórol a vállalat, s azt ígérik, ezt nagyjából…..
Írországi Utazók 2015.11.29 08:50:04
@zpataki: van még Aerlingus is.
Garantáltan nem fognak belépni a Ryanair egyik fő bázisára.
De ha úgy lenne is nem sokat nyerne rajta senki, fillérekért ők sem utaztatnának. Ünnepek körül meg mindenkinél elég magasak az árak.
Írországi Utazók 2015.11.30 14:01:00
@Basilisk Captain: Pontosan, heti 2-3 járattal egy Aerlingus/Ryanair bázison (és még anyaország is) esélytelen.
Corkból hordta a Wizz a lengyeleket azt hiszem, de ott is bedobta a törölközőt 2 éve, mikor a Ryan rányitott az útvonalaira.
Melyik városba repül a legtöbb fapados Magyarországról? Már nem Londonba, Párizs egyenlített. De a párizsi négyből egy nem repül Budapestről, csak Debrecenből. Ez csak az egyik érdekessége annak, hogy a Wizz Air bázist nyit Debrecenben, vannak más új útvonalak is. A Wizz Air…..
Írországi Utazók 2015.06.02 14:54:20
@AirFrance KLM: Hát nem tudom, szerintem nem így van. A Ryanair régen létezett már a 'melós' utasok előtt. (gondolom a kelet-közép európai utazókra gondolsz)
Egyszerűen csak lehetővé tették mindenkinek a repülős utazást.

Szerintem ha betiltanák, hogy a melósok utazzanak, akkor is megmaradna a forgalmuk 80%. A Wizz más kérdés, de szerintem náluk is maradna vagy 70% ha kitiltanák a melósokat a gépekről.

Vagy az USA ott mi van? kelet európaik utazgatnak?
Írországi Utazók 2015.06.02 14:57:47
@sportoutlet.hu: Kuponos oldal? inkább booking.com vagy hasonló oldalon foglalj.
Írországi Utazók 2015.06.03 23:23:53
@AirFrance KLM: A felvetésed az volt, hogy a fapados cégeket a melósok tartják el. Ami viszont nem lehet igaz szerintem. Bizonyos viszonylatokban, igen, de nem cég szinten.

A Wizz-nél esetleg rezeghet a léc, de másnál nem
Tegye fel a kezét, aki tett volna akár csak 100 forintot másfél éve arra, hogy hatezer forintért lehet majd Budapestről napi Ryanair-járattal Koppenhágába repülni. Senki, köszönjük. Íme az új járat háttere és néhány ok, ami miatt érdemes elgondolkodni az utazáson a dán…..
Aki repülőgéphez futó, egymást taposó alakokat akar fotózni, tegye meg hamar: a konkurenseket követve májustól a Wizz Air is felhagy a szabad ültetéssel, az "aki kapja marja" típusú helyleosztással. Már foglaláskor dob a gép valamit, ezt lehet jobbra változtatni pénzért. Öngól…..
Érdekesen turnézik jövőre a U2. Összesen 19 városban lépnek fel, de sehol sem lesz kettőnél kevesebb koncertjük, sőt, az olyan városokban, mint Los Angeles, New York vagy London még többet is adnak egymás utáni napokon. Lesz egy tavaszi-nyári etap Észak-Amerikában, illetve egy…..
Fellélegezhetnek a Wizz Air utasai: nincs több csomagos szemétkedés a beszállítókapunál, nem kell azon aggódni, hogy a kézipoggyász miatt, amivel évek óta utazunk, egyszer csak megbüntetnek. Öröm ez blogunknak, de leginkább a kommentelőknek, s végső soron az összes tisztességes…..
Írországi Utazók 2014.12.01 14:04:25
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Egy Index.hu főoldalára kerülő blog cikket néhány óra alatt 2-5000 ember olvas el/látogat meg.

Ha ez a cikk még kiemelt is (nagy képpel) és sokáig is kint van, akkor gyorsan összejön több 10.000 ember.

Ha jól láttam az említett cikk generált közel 300 hozzászólást. Ez azt jelenti, hogy szerinted minden látogató 3x kommentelt...

Pedig a látogatók kevesebb, mint 1% fog bármit hozzászólni egy blog.hu cikkhez nem hogy 100 vagy éppen 300%.

Van még ott 1500 Facebook like is a cikkre, amit biztosan megint csak az a 100 olvasó generált.
Írországi Utazók 2014.12.01 15:40:00
@Pilot Topgun: Az airportal.hu mindíg jó kis vállveregetős írásokat közölt a Budport-ról. Most is nagyon sajnálkoznak és nem is értik...

Azt meg én nem értem, hogy milyen Wizz jegyértékesítő pultot avattak fel a reptéren pár nappal ezelőtt? Azt ami ott van már vagy egy éve?

---
közben kérdezném a blog szerzőktől, hogy a "tényfeltáró" cikk szándékosan került le?
Ha eldöntöttük, hogy nem adunk fel poggyászt egy utazás során, akkor csomagoláskor néha komoly kihívásokkal kell megküzdeni. A poggyász feladása, illetve nem feladása nem kizárólag spúrkodás kérdése, egy átszállós fapados úton több tízezer forintra is rúghat a…..
Írországi Utazók 2014.09.01 22:22:26
@Zsírfeka: úgy 20.000HUF/feladott bőrönd, amit megtarthatsz magadnak ügyesen pakolva.
Írországi Utazók 2014.09.01 22:27:29
@btiborc: Igen ahogyan írod is ez több helyen is meg tud bukni. pl. Ha a biztonsági ellenőrzésnél látnak valamit a táskádban és mindent kipakoltatnak veled.. és valóban vissza is kell hozni a cuccokat.

Egyébként a zsák pl. 10db polo-nál nem nagy segítség, inkább télen a vastag pulcsi stb. aminél hatásos.
Van, aki a reptéren alszik és klotyós vízen él. Van, aki a külvárosban száll meg, de sztéket zabál. Van, aki fertőtleníti a ruháját, ha fapadosra kell letennie a seggét. Van a fikamatyi, aki direkt tojik a szabályokra, aztán teli szájjal gyalázza a rendszert. És van, aki a gépen…..
Írországi Utazók 2014.08.11 20:59:02
@Nelson.: Ilyet én is láttam. Piros kis lábasban a kaja PLUSZ egy fél dinnye folpackban!!!
Érdekes apróságok derülnek ki a Ryanair legutóbbi gyorsjelentéséből: a néhány éve az utasokat még csak pofázó árunak tartó cég egyre gyorsabban mozdul felfelé, s gyúr az üzleti utasokra. Nyíltan támadja már nem csak a "normál" fapadosokat, mint az easyJet és a Norwegian, de…..
Írországi Utazók 2014.08.09 23:44:57
@Guadalupei Szűz: Proli mi? Egy miniszterelnök nem tudom, hogy mekkora prolinak számít, de Enda Kenny ( en.wikipedia.org/wiki/Enda_Kenny ) az előttem lévő sorban ült egy Dublin-Charleroi Ryanair járaton.

Most, hogy láttál 1 darab Dub-Bud Ryanair járatot a napi 1600 járatukból(a leírtak részben igazak) még nem azt jelenti, hogy mindent tudsz a Ryanair üzleti modelljéről.

Ez a magyar piac a napi néhány járattal kis pont nekik, ha bezárnák észre sem vennék (mármint ők)
A felkészült fapados júzer az utolsó bötűig elolvassa a szabályzatot, pöccre betartja a csomagok méret- és súlyhatárát, majd azt gondolja, őt már nem érhetik meglepetések. Sokan aztán mégis dobnak egy jókora hátast, amikor azon találják magukat, hogy épp a gondosan…..
Összesen négyszázmillióba került az a négy Setra S 517 HD, amit a Trans-Tour Kft. ezekben a napokban állít forgalomba. Amíg a Volánok a jelenlegi kormány hathatós segítségével, egyáltalán nem tudnak beszerezni korszerű autóbuszokat, addig az ország keleti végén…..
Írországi Utazók 2014.07.11 22:01:46
@gss: Magyar buszt? Hol lehet 3 tengelyes 60 férőhelyes magyar buszt venni 2014-ben?
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
Írországi Utazók 2014.06.16 10:23:00
@airzound: @Csokáv: Köszi az észrevételeket. Van súlyhatár, de kicsit elrejtve ez a szabály. A kis és nagy kézipoggyászra váltáskor kiadott közlemények sem említették.
Javítva a táblázat is közben.

@anarch: 20kg az ingyenes Európán belül vagy rövid távú utakon. Egy-egy kivétel van pl. Németország Törökország között minden osztály +10kg tehát 30kg és 40kg.
A boldog tulajdonos pedig @mateandras. Köszönöm szépen a képet - további beszámolókban is reménykedhettek! ..
Írországi Utazók 2014.06.04 21:46:52
Lényegében teljessé váltak a fapadosok téli menetrendjei az elmúlt hetekben, s vannak is szép számmal tök olcsó jegyek a hideg hónapokra. A Ryanair és az easyJet tovább szűkít Budapesten, a Wizz Air bővít, utóbbi nyomasztó túlsúlya tehát fokozódik. Kedvenc kellemesen meleg…..
Írországi Utazók 2014.06.02 19:09:33
@BizA-i-Rr: @poggY: "tényleg, tudja valaki ezt a dolgot, hogy fapadoson miért nem lehet átszállással utazni?"

Nincs köze a kártérítés/késéshez.Azért van mert ez egy eltérő üzleti modell. point-to-point Egy átszállás megdrágítana mindent a szolgáltatónak, nem lennének ilyen olcsó jegyek. Többet itt erről:

flowingdata.com/2009/07/16/why-are-cheap-airlines-so-cheap/
Így lehet tönkretenni egy tökéletesnek indult szülinapi bulit: a Wizz Air rendszere estére teljesen összeomlott. Egész nap akadozott a megnövekedett terhelés miatt, de most már órák óta vagy be se jön, vagy csigalassúsággal lehet csak eljutni az árakig. A cég Facebook oldalán…..
Írországi Utazók 2014.05.20 10:56:45
@Formaggio: Fogyasztóvédelmi szempontból nem vagy fogyasztó :)
1., nem volt hirdetve ár, hogy X összegért van a jegy csak a 2=1-el.
2., nem vettél semmit, mert "nem fértél be a boltba" szerintem jogilag nem támadható...nyilván nem szándékos volt.
A hónap közepén Jim Marcotuli, a NABI vezérigazgatója bejelentette, hogy nem készül több NABI busz az amerikai piacra Magyarországon. Ezzel a magyar járműgyártás történetének egy fontos fejezete záródhat le. A sikertörténet a szocialista érában, az 1970-es évek közepén…..
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..
Írországi Utazók 2012.10.30 21:19:54
@ofkorsz: Akkor nagy valószínűséggel mégsem választottál fizetős helyet..
Írországi Utazók 2012.12.31 17:05:44
@kisbé22: Hamár a jegyet ott vetted kérdezd az utazási irodát, ők biztosan tudják a legjobb megoldást.

Lehet, hogy még a check-in-ért is elkérnek majd tőled egy check-in díjat. Erről majd számolj be kiváncsi vagyok. BUÉK
Írországi Utazók 2013.08.24 22:47:01
@alam: A beszállókártyán biztosan nem szerepelnek ezek az adatok. Ha nem lesz feladott csomagod, akkor nem igen nézi ezt senki..

Az online check-in után nem tudsz már módosítani..