Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ich bin syrisch

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Messziről Jött Ember A közelmúltban, mialatt hazánk és Európa forrongott a menekültáradattól, addig én megismerkedtem egy szír sráccal, M.-el, aki több mint egy éve érkezett a jelenlegi lakhelyemre. Többször órákon át beszélgettünk, sőt vitatkoztunk: vallásról, a világ dolgairól, a nők…..
ich bin syrisch 2015.12.09 08:55:55
Kedves szír embertársam!
Az üknagyapám 48-as nemzetőr hadnagy volt, eszében sem volt elmenekülni, a csatatéren halt meg a magyar szabadságért. Az üknagymamám pedig 27 éves korától haláláig özvegyen nevelte három árváját, köztük a dédnagymamámat, s ők sem menekültek sehova.
Apai nagyapám az Első Világháborúban harcolt (mert besorozták), megsebesült és olasz hadifogságban is volt. Mindeközben a nagymamám gondoskodott a rámaradt öregekről, a háború után pedig Kun Béla vörös-őrjöngése elől bujkáltak itthon, Magyarországon, nem menekültek sehova.
Az anyai nagyapám a Második Világháborúban harcolt (mert besorozták), 49 kilósan jött haza az orosz hadifogságból. Eközben a felesége gondoskodott a rámaradt öregekről és gyerekekről, anyámék kisgyerekként évekig éheztek és fáztak, a baráti zsidó családot pedig elvitték Auswitzba, ahonnan erősen megfogyatkozva kerültek elő. Ők sem menekültek sehova.
Az apai nagyanyám testvére zsidó feleségével és két gyerekével bujkált itthon, Magyarországon a nyilas keretlegények őrjöngése miatt, de a sógora fél lábát otthagyta a munkaszolgálatban, a sógornője és annak a lánya pedig sosem jött haza Auswitzból. Ők sem menekültek sehova.
Apám a Második Világháború végén vonult be 23 évesen, besorozták, nem menekülhetett sehova (a nagyanyám egy hét alatt megőszült, a nagyapám pedig agyvérzést kapott). Apám túlélte, de sok barátja elesett. Sehova nem menekültek.
Ezután a moszkovita büdös kommunisták őrjöngtek ismét, a felmenőimtől mindent elvettek, "B-listára tették földönfutókká tették őket, drága Nagy Imre (akiért most valamiért nagyon odavagyunk) pl. padlást söpörtetett. Rákosiról már ne is beszéljünk. 56-ot viszonylag olcsón megúsztuk, csak egy nagybátyám volt börtönben a csínytevéseiért.
Ezek után már szinte felüdülés volt Kádár Jankó gulyás-kommunizmusa, amiben én pl. nem kerülhettem be a jogi egyetemre (csak öt évvel később, a Németh-kormány alatt vettek fel). De nem menekültünk sehova, hanem felépítettük az országot, amit az idióta politikusok leromboltak.

A családomban én vagyok az első generáció, aki nem élt háborúban és időszakos nyomorban, de még én is voltam éhes olykor-olykor gyerekkoromban.

Európa ma azért ilyen gazdag és demokratikus világ, mert generációk dolgoztak rajta.

Ezzel szemben a te felmenőid és polgártársad vallásosak, sőt egyre vallásosabbak lettek és elindultak visszafelé az időben, elkezdték egymást ölni és ma már Krisztus előtti közerkölcsök, közállapotok uralkodnak, ami elől te ide menekülsz, mert úgy gondolod, hogy semmi közöd hozzá, inkább beleülnél abba a jóba, amit az én felmenőim és polgártársaim felépítettek.

S mindezt úgy szeretnéd persze, hogy itt is legyen azért mecset, ima, meg halal-kaja, mert ezek a plusz szolgáltatások szükségesek ahhoz, hogy otthon érezd magad. Elfelejted, hogy itt én vagyok otthon, nem te.
Ha otthon akarod érezni magad, akkor menj haza és csinálj rendet, meg demokráciát és jólétet, ahogyan itt nálunk az én felmenőim megtették.

Mégis mit gondolsz? Szíriában, a te hazádban, az országban és a fejekben ki a fene fog rendet tenni?
A hír a következő. egy srác mikulás napján beöltözött mikulásnak elment egy családhoz, akik NAV ellenőrök voltak és mivel nem volt vállalkozói engedélye és nem adott számlát ezért megbüntették 200 ezer hufra. .Kettő dolgot szeretnék leszögezni: egy nem vagyok benne…..
ich bin syrisch 2015.12.08 07:34:33
A magyar adórendszer egyszerre túlbonyolított és merev, a magyar adóhatóság szakmailag gyenge, csak az állami kényszer máza tartja össze. Kb. a magyar egészségüggyel lehet párhuzamot vonni az adóztatás terén.

Egyrészt az alkalmi, piti bevételek adóztatása hülyeség, mert nyilván csak az lesz pár ezerért Mikulás, akinek anyagi gondjai vannak, másrészt a Mikulást ilyen módon lefülelni, a szankciót adminisztrálni (jegyzőkönyv, határozathozatal, stb.) annyiba kerül, hogy az Államnak nem marad rajta semmi.
Ezek azok az "ügyek", amivel a NAV-nak és az adószabályozásnak nem kellene foglalkozni.

Tudomásul kellene venni, hogy egy napig van néhány fizetett Mikulás, Makkoshotykán a munkanélküli Józsi egy liter borért, meg 1000 forintért felássa Mari néne kertjét, a haverok kalákában építkeznek és szüretkor elmennek az emberek egymásnak segíteni és olykor közéjük keveredik néhány feketemunkás napszámos, meg a Haller piacon is feketén árulja a vak ember a saját faragású fakanalat.
Ezek a bevételek sem maradnak adózatlanok, hiszen a fogyasztás területén megjelennek áfa formájában, továbbá ha ez a bevétel megakadályozza a csődöt, vagy a megélhetési bűnözést, akkor tiszta haszon az Államnak. Kalákában megépülhet az a lakás, amibe a szájbabaszott FiDESZ-KDNP gyereket akar csináltatni, mert ugye "fogyik a magyar".
TEHÁT EZ AZ ÉLET RENDJE, NEM PEDIG ADÓTÉNYÁLLÁS.
Nem ezek basztatásától lesz rend és adózási fegyelem.

A NAV azért ezeket basztatja, mert sajnos a munkatársai csak erre képesek szakmailag.

A költségvetés szempontjából meghatározó gazdálkodók tevékenységét a NAV nem tudja megfelelően ellenőrizni, mert a hozzáértő munkatárs eleve kevés volt, azokat is elüldözték már.
A NAV munkatársai hivatalnokok, néhány kivételtől eltekintve sosem dolgoztak a versenyszférában. A NAV munkatársai papírokból ellenőriznek, mindig évekkel a múltban járnak, egyáltalán nem ismerik az ellenőrzött gazdálkodó tevékenységét, ezért kínjukban minden szarba belekötnek, erőltetett, idióta megállapításokat tesznek, miközben nem ismerik fel az adókikerülés lehetőségeit.

Az idióta jogalkotó pedig nem pénzforgalmi szemlélettel adóztat és annyira túlbonyolítja a szabályozást, hogy a NAV-on belül is súlyos problémákat okoz a szabályok értelmezése, erre külön szervezetet kellett létrehozni, a bíróságok is ellentétes döntéseket hoznak, amit jogegységi döntésekkel ütnek helyre.

Pedig az adóztatásnak egyszerűnek, világosnak, logikusnak és gyorsnak kell lennie, mert ezen a területen szinte mindenki JOGALKALMAZÓ.
ich bin syrisch 2015.12.08 07:44:56
@we dont want arabs here..So what:
Nem. Ez a történet arról szól, hogy idióta módon történik az adóztatás, hiszen az ilyen csip-csup bevételeket az adóév végén összesítve is be lehetne vallani az SZJA-val, másrészt az alkalmi jövedelmekre biztosítani kellene egy adómentes határt, amin belül az Állam lemond a sarcolásról.
Ha a multi kaphat adókedvezményt, akkor a Mikulás mért ne kaphatna?
Orbán! Maga akkora lúzer, mint ide Nagykáta! Mi a fenét keresnek még itt a menekültek? Miért nem hagyja, hogy oda menjenek, ahová akarnak, és ahol pont várják és befogadják őket: Németországba? Értem én, hogy el kell terelni a figyelmet a földrablásról, az újabb grófi szérűk…..