Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gergelyhorvath

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagymás-hegység, Keletei-Kárpátok, Hargita megye. Hăşmaş Mountains, Eastern Carpathians, Harghita county, Romania. Békás-szoros. Bicaz Gorge. Békás patak. Bicaz River...
Határozatlan ideig lekerült a bejegyzés, csak a hozzászólások miatt marad itt üresen. ..
gergelyhorvath 2016.07.19 08:39:40
@Unio:

Szia!

Régóta vártam ezt az anyagot, de a legtöbbekhez hasonlóan lemaradtam a vizuális élményről...

Privátban megkaphatnám én is a lementett cikket?

Ezer és egy köszönet!
gergelyhorvath 2016.07.19 10:48:43
@Unio: Köszi! Neki is esek :)

Elég inkonzisztens, még pár anyag áll megjelenés előtt, de egy kimerítő grúz-örmény túraleírást már találhatsz. Remélem tetszeni fog.
back of beyond Batumi / Batumi 2015.12.21 11:08:28
Szóval úgy kezdődött, hogy aktuális szállásunkat elfoglalva Goriban, a nagyon kedves házigazda hölgy, Lia szőlővel és teával fogadott minket, és mivel aznap reggel még Jerevánban ébredtünk, az eső pedig egész nap kitartóan esett, örömmel elfogadtuk mindkettőt. Természetesen szóba is elegyedtünk,…..
A Tbiliszitől mintegy órás autóútnyira keletre található Gori első látásra nem tűnik túl jelentős városnak, már csak méretéből adódóan sem, hiszen alig 55 ezer fő lakja. Ám mivel kereskedelmi szempontból fontos útvonal mentén fekszik, történelme mozgalmasabb, mint…..
Aki a korai emberi történelem iránt érdeklődik, azt Sziszian környéke bőven elkényezteti látnivalókkal (lásd pl. Zorac Karer), ezek közül talán az Ugtazar hegy sziklarajzai a leghíresebbek, így mi sem hagyhattuk le őket a mindenképpen meglátogatandó helyek listájáról. De még…..
Sziszian egy közel 15 ezres városka Örményország déli részén, Szjunik tartományban. Bár a régió és a város történelme igen gazdag, ez önmagában nem predesztinálná arra, hogy kiemelt turisztikai célpont legyen. Ahhoz, hogy megértsük, miért keresik fel mégis rengetegen, nem a…..
Ha Jerevánt már úgy-ahogy körbejártuk, kézenfekvő, hogy a város környékén is felfedezőútra indulunk. Temérdek lehetőség kínálkozik, nekünk sajnos sok időnk nem volt, választanunk kellett és így Ecsmiadzin mellett döntöttünk. Ez a Jerevántól mindössze negyed órára…..
back of beyond Jereván / Yerevan 2015.11.14 13:21:49
Jerevánba kissé feldúlt állapotban sikerült megérkeznünk, ami csak részben volt köszönhető a több, mint 6 órás buszozásnak. Ez, valljuk be, még akkor is nagy büntetés, ha az ember útitársait nem emelik ki a határon a sorból az egész csapatot másfél órás veszteglésre…..
Azt hiszem nem túlzás kijelenteni, hogy ha valaki nem járt Kazbegiben, nem látta Grúziát igazán. Bár számtalan más hely is kínálkozik az országban annak, aki túrázásra, vagy hegymászásra vágyik, Kazbegi környékén mégis van valami, ami Grúzián belül is egyedivé teszi, ez…..
back of beyond Tbiliszi / Tbilisi 2015.11.09 08:43:22
Kutaisziből Tbiliszibe nagyjából 3 óra alatt jutottunk el. Az út nagy része szó szerint hegyen-völgyön keresztül vezet, szerpentinszerűen kanyargó meredek kaptatókkal. Mint ahogy lenni szokott, ezt az utunkat is a táj, és a grúz vezetési stílus tette igazán emlékezetessé, bár…..
Körutazásunk első állomása Kutaiszi volt, elsődlegesen azért, mert Budapest ennek a városnak a repterével áll közvetlen légi-összeköttetésben (nem mellékes apróság, hogy a Budapest-Kutaiszi járat közép-európai idő szerint 23.50 körül indul, ami 3 órás repüléssel plusz 2…..
Úgy gondolom, hogy a Kaukázusontúl (vagy Transzkaukázia) említése folytán az átlag közép-európai ember számára (egy tőlünk nyugatabbra születettről már nem is beszélve) a "misztikus", "vadregényes" és "érintetlen" szavak által takart képzetek ugranak be az elsők között.…..