Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drizzt do Urden

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olvasó talán csodálkozik azon, hogy miért írok Agatha Christie detektívtörténetéről egy ateista blogban. Az eredeti könyvben - úgy tudom - nincs különösebben nagy hangsúly a valláson. De nemrég a 2010-ben készült Poirot sorozatból láttam azt a részt, amelyik ezt a regényt…..
A keresztények hitviták során gyakran jönnek azzal az állítással, hogy a keresztény hit az olyan egyedi dolog, amihez semmi nem fogható, és ezzel magyarázzák, hogy miért pont ebben hisznek, és, hogy miért hisznek ebben. Amikor a vitában részletezni kell a keresztény mítosz…..
Drizzt do Urden 2015.10.16 07:22:47
Ezek szerint számodra a "kurva", a "hülye", a "köcsög hülye" teljesen normális, nyilván szüleidtől is mindennap ezt hallottad gyerekkorod óta. Ebben a rövid kis válaszodban egyetlen egy érv se volt, viszont anélkül, hogy ismernél simán lehülyéztél meg leköcsögztél. Nem emlékszem, hogy egy szót írtam volna arról, hogy keresztény vagyok vagy sem. Az pedig nem hívőség kérdése, hogy egy bejegyzésre a másik milyen stílusban válaszol, csak minősíti az illetőt. Az, hogy ateista vagy, még nem kéne, hogy azzal járjon, hogy ennyire alpári legyél. Leginkább a nem harapós kutya ugatása jut róla eszembe, lévén egy deka érv se volt a válaszodban, csak fröcsögés.
Einsteinhez vissza: nem hiszem, hogy hazudtam volna, elvégre ha csak beütöd a google-barátunkba a kérdést, magad is láthatod, hogy mennyire vitatott kérdés. Azaz ennyi erővel azt is állíthatom, hogy te hazudsz. Ugyanakkor azt gondolom, hogy erre a választ se te, se én nem tudhatom teljes bizonyossággal megmondani. De Einstein helyett írhattam volna Keplert, Newtont, Maxwellt, Pasteurt és számos más tudóst is.
Safek meg szerintem próbálta veled megértetni, hogy a kereszténység alapja a többi valláshoz képest épp a szeret. Míg a többi vallásban pl. az istenek kegyeit keresték engesztelő áldozatokkal, féltek tőlük, igencsak távol állt az istenük az emberektől, addig a kereszténység lényege az Isten- és emberszeretet. Ezért írt annyit a szeretetről, és ha a válaszait szembeállítjuk a te válaszaiddal, akkor pontosan ez tükröződik a stílusából is. Míg te csak az eltérő véleménnyel bírót lehülyézed, leköcsögözöd, és minden egyéb módon sértegeted, addig ő pontosan ezzel a szeretettel válaszol.
Egyébként Jézus keresztáldozata meg nem az áteredendő bűn miatt volt, hanem minden ember minden bűnéért. A te bűneidért is, meg az én bűneimért is.