Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ida Florida

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ÁNTSZ és a főállatorvos újabb rést fedezett fel, ahol a veszélyben lehet az egészségünk.  Most, hogy olyan faszán lekezelték a Mega-Trade ügyet, a melamin-botrányt, a dioxin-botrányt, és hamis mézet sem lehet már kapni, valamint minden illegális vágóhidat…..
Ida Florida 2015.08.29 23:35:29
Miért kell egy étterem működéséhez engedély? Közegészségügyi érdekből. Hogy ne fertőzzön meg az étterem személyzete vevőket, másokat, magukat sem. Az engedély megfelelő feltételek tejesítéséhez kötött. Az engedéllyel rendelkező étteremben is történnek mérgezések, fertőzések, de remélhetőleg ritkábban, mint anélkül.
Ha én meghívok 20-30 barátomat és főzök egy jó nagy adag bográcsgulyást, amit közösen elfogyasztunk, akkor is megvan a fertőzés, a mérgezés veszélye. Mi biztosítja, hogy én képes vagyok a megfelelő higiénés feltételek teljesítésére? Ki mondta, hogy az alapanyagokat ellenőrzött forrásokból szereztem be, hogy azok egészségesek, biztonságosak? Tudok én egyáltalán főzni, van hozzá végzettségem? Nincs és lehet, hogy nem tudok. Ki tudja, lehet!
Veszélyeztetek 20-30 embert, elindíthatok egy olyan fertőzést, ami akár több száz embert, esetleg ezreket érinthet! Ha jobban meggondolom, én egy szándékolatlan terrorista vagyok...
Embertársaimat és önmagamat is megillet a védelem. Ne legyünk kitéve ilyen veszélyeknek.
De azért nyilván nem lehet így felfogni a probléma lényegét! Hiszen akkor csak egy lépésre vagyunk attól, hogy meg kell tiltani az anyának, hogy engedély nélkül főzzön a gyerekeinek, hiszen egészségügyi közveszélyt okoz ezáltal. Azért ez így súrolja az elmebaj határát.
De azért nem szeretnénk ugye, olyan étteremben vacsorázni, ahol döglegyek által beköpött húst főznek meg és tálalnak fel mosatlan tányérokban! Nem hiszem, hogy 200 éve ÁNTSZ engedély kellett volna egy fogadó működtetéséhez. Mégis biztonságosan lehetett étkezni bennük. De azért csak legyen ma engedélyhez kötve az étterem. Én is ezt szeretném.
Hol húzzuk meg a határt?
Mert ugye az étterem ne hivatkozhasson arra, hogy ott csak egy baráti társaság étkezik éppen. Önszántukból járulnak hozzá a közös költségekhez.
Mert hát egy baráti társaságban közösen bográcsozni, az végülis egy bizalmi viszonyra épülő tevékenység. 20 fő? 200 fő? 2000 fő? Mennyi az a létszám, ami még baráti?
Egy 2000 fős cég ha összejön egy kis közös bográcsozásra, akkor mi van? Főzögethetünk ott egymásnak, kóstolgathatjuk a sok bogrács tartalmát? Nem lesz abból egy nagy fertőzéses gebasz? Megengedi ezt az ÁNTSZ? Szeretek amatőr fagyit is főzni, ilyen alkalmakkor kioszthatok vagy 500 adagot, fizetés nélkül, fogadva büszkén a gratulációkat?
NEM EGYSZERŰ EZ, KÉREM!