Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siroki

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az utolsó rész következik a szemléletformáló sorozatból. Az összes adást és a hozzá kapcsolódó posztokat keresd a Nem Azé blogon illetve a streaming platformokon! A 9. rész tartalma: Folytatódik a kerekasztal - más profilú tesitanárokkal. Dóka Zsófia, Palkó Orsolya és Solymosi László beszél…..
siroki 2022.09.01 19:34:50
mail.google.com/mail/u/0/#inbox?projector=1
régi ismerős:)

GrATULA!! Néhány részt többször is meghalgattam.
A szemléletformáló sorozat 3. része következik Egy régóta Svédországban élő, háromgyerekes magyar apuka (Fazekas Árpád) skandináv tapasztalatai, akinek az édesanyja is testnevelő tanár - Magyarországon. Megdöbbentő sztorik, természetközeliség, fair play, sport- és szabadidőközpontúság. Itt és ott…..
siroki 2022.06.16 12:16:45
mek.oszk.hu/16100/16133/16133.pdf

Ez itt egy PDF Kaposi Gyula egykori olimpikon-testnevelőtarár életéről.
A végén rengeteg kép található Gyuszi bácsiról, ahol látható, hogy miket megcsinált még 50-60 éves korában.
Naphegyen lakott, Petőfi Gimiben és a TF-en tanított.

Szerintem nagyon érdekes.
Akkor is végigmentem! Hosszabb lett, lassabb, de az enyém! És mivel tökegyedül estem neki, már tudom is az útvonalat! Ami pazar, úgyhogy gyertek, hajrá Szénás! Ahogy elém jött a fácsén a Szénás-kör oldala, rögtön beleszerettem. Aztán a honlap! Finom, letisztult, követhető, mindent elmond. A körből…..
siroki 2018.07.10 14:37:29
@rrroka: eleinte ráspollyal is megdolgoztam a tigriskupak levágott részét... később már csak ollóval. sajnos a tigrist melegben nem szeretem fogyasztani.
siroki 2018.07.10 14:43:39
@rrroka: Még nem próbáltam, de talán 0-20 fok között felxibilis kulacsba bele kellene tenni banánpépet frissítő gyanánt. házi tigris.
nem azé, aki fut Ki nyer ma? 2018.01.10 20:24:29
Játék és muzsika (de még milyen muzsika!) 51 percben, hisz a futók szeretik a kihívásokat! Melyik magyar versenyszervezőt rejti ez a 20 évnyi időutazós dokumentumfilm a magyar technózene színtérről? Annyit segítek, hogy 40 perc körrnéykén kell sasolni a sommás véleményt a drogos zenéről. Végülis a…..
siroki 2018.02.02 12:44:43
Én is úgy vagyok a nyújtással, mint a legtöbb futó: tudom, hogy nagyon fontos, de mégsem csinálom. Nem nyújtok mert eldumáltuk az időt, be kell ugrani a kocsiba és tűzni haza, vagy amúgy is csak 15 kiri volt, arra nem kell nyújtani, vagy éppen 50 km volt, az után meg már hova nyújtsak, stb. Hogy…..
Így lett a Spartathlon 1982-ben. Exkluzív kétrészes mozgóképes interjú az azóta már elhunyt John Fodennal, a Spartathlon első teljesítőjével (lepróbálójával) és későbbi alapítójával. 49 évesen állt neki, úttalan utakon, csillagokat követve, és nini: a mai Spartathlon-futók átlagéletkora 47…..
nem azé, aki fut Üresjárat 2017.06.06 11:14:17
Aki túl sokat agyal egy ultra előtt, az vagy versenyezni akar, vagy túlélésre játszik. Keresi a kapaszkodót, túlbiztosít, vészforgatókönyvet gyárt, hatszor átpakolja a felszerelést és a depós cuccait, vagy a végletekig mindent kidolgoz, és görcsösen tartja magát a mestertervhez. Mi a siker? -…..
A 100 km nagyjából tíz óra alatti lefutásának egyik maradandó utóhatása, hogy a talpi inam két nap múlva hirtelen élesen megfájdult miközben ártatlan arccal hazafelé ballagtam. Nem tudtam mire vélni, kérdőre vontam, azt mondta, hogy elfáradt, besértődött, hagyjam békén két hétig, max egy tizes per…..
siroki 2017.04.05 09:55:38
Szia!

Két dokinál voltam: először rossz, majd a jó dokinál.

1) Fehérvári úti rendelő - Dr. K.P
Szőrmók, fukszos ember, nyakában nagy Merci embléma. Azt mondja, ha nincs szín- vagy formabeli elváltozás zoknit le sem kell venni. Rá sem néz, meg nem tapintja. Felírt lúdtalpbetétet és egy kenőcsöt.
Amikor mondtam neki, h. Verőcén lakom, megörült, merthogy ő vadász és érdeklődött, átjöttek-e már a medvék a Fátrából. Beszélgettünk kicsit medvékről és kész.

2) Dr. Jórász Zsolt, Bethesda Kórház
Én egy szerdai napon voltam nála és majdnem 4 órát voltam. Aznap ügyeletes volt, el kellett rohannia műteni! Alaposan megvizsgált, elküldött röntgenre, majd amikor látta, hogy nincs repedés, törés stb., elmondta, mit hogyan tegyek, milyen gyógyszer stb....
(Mire visszaért műtétről, kb. 30 balesetes gyerek várt rá... és reggel 7-ig ez ment - szóval ilyen dokik is vannak.)

Állítólag bárkit fogad (pénz stb. szóba sem került), de látnom kellett, hogy ez a várakozás ott mindennapos lehet.

Ha mennél más dokihoz, egy magánrendelés 10-15 ezer, ami nekem nagyon húzós; egyszer kifizetem, de ha esetleg kezelésekre stb. kell járni, az nem megy.
Az biztos, hogy TB-ellátásban is vannak nagyon jó dokik, csak nekem nem volt tapasztalatom, mert ez volt az első igazi sérülés.)

Ez volt a bajom: peroneus ínhüvely gyulladás (boka alatt és fölött).

Szaktudás, emberség alapján maximálisan ajánlom Jórász dokit, de a várakozás az nem egyszerű (egyébként egyszerűen be lehetett jelentkezni a TAJ-kártyával.)

Te fordultál már dokihoz sérüléssel?

Jobbulást!
siroki 2017.04.24 11:33:28
@csong: Szia! Bocs ezt csak most vettem észre, ezért nem írtam hamarabb.
Nekem Keplat tapaszt és Xilox gyulladáscsökkentőt írt fel a doki és az nagyon sokat segített. Azóta gyógytornázok is (2 hetente járok gyógytornára és 2 naponta otthon gyakorlok) és szinte teljesen meggyógyultam. 10-15 perceket már szoktam futni. Szerintem próbáld ki a gyógyszeres kezelés+gyógytorna mixet - remélem, segít. Türelmet próbáló időszak, tudom. Én igyekeztem heti kétszer úszni + heti 2-szer törzserősíteni, fekvőtámaszozni. Itt tartok most.
  "(Róka) - Nem vagyunk normálisak maratont futni ilyen hidegben...(Tomi) - Te vagy a nemnormális, én félmaratonra neveztem..." Maraton - rrroka Nagyon hideg volt. Meg szél. A szél jó volt, ha hátulról fújt, de a tapasztalt futók tudják, hogy ha egy verseny A-ból B-be tart, majd…..
siroki 2017.01.17 10:29:43
@siroki: Szia! Lenne néhány kérdésem a botozással kapcsolatban. Légyszi, ha tudsz, segíts.
Eddig egyetlen, komolyabb megmérettetésen, a Börzsöny Vulkántúrán használtam. Futva igyekeztem teljesíteni, nagyon hasznosnak találtam a botot.
Valószínű, hogy előbb-utóbb részt veszek egy tanfolyamon.

1. kérdés:
www.youtube.com/watch?v=AJTir3L3t4w
Ezt találtam. Így képzeljem el a helyes használatot?
Korábbi index-fórumos hozzászólásodat is megerősíti, hogy tényleg nem szurkál a srác maga elé síkon...

2. kérdés:
Ha minden jól megy, elindulnék a Mátrabércen áprilisban.
Nézegettem a Youtube-on található filmeket és úgy látom, elég kevesen botoznak. Ez engem nem befolyásol botozó kedvemben, csak érdekelne, hogy miért, hiszen elég sok a kaptatós vagy lejtős rész. Szerinted?

3. kérdés: Azt hiszem, egyrészes botot vennék hamarosan (most gyakorló teleszkópost használok). A magasságomból egyértelműen ki lehet szerinted számítani. milyen hosszú botot vegyek. 186 cm vagyok...

Kösz a segítséget. Üdv
siroki 2017.01.17 10:54:56
@rrroka: Szia! Nagyon kösz a segítséget. Igyekszem sokat gyakorolni. Verőcén lakunk, ott vannak dombok, hegyek.
Jó készülést, versenyeket. Nevezel a Mátrabércre? Gyorsan telnek a helyek... tegnap indult a nevezés és ma reggel már 150-en regiszráltak. (bár mint tudjuk, csak az utalással érvényes a nevezés, de nem gondoltam, hogy így felpörög a nevezési kedv). Amúgy ez lenne az első Mátrabércem. Üdv
Annak, aki hosszú téli álomból ébred, és ősszel kezd neki az úgynevezett futószezonjának, vagy ha elbaltázta a tavaszit, és ősszel főnixmadárként tervez újjáéledni, vagy aki egyszerűen nincs tisztában azzal, mire képes, és a hamis illúziók elől a kegyetlen valóságba menekülne, nos nekik mind hasznos…..
nem azé, aki fut Maratonszerzetes 2016.05.12 09:41:40
Bárki, ismétlem, bárki elbújhat a Hiei-hegy szerzetesei mögött a maga rongyos évi pár ezer edzéskilométerével,  48 órás versenyével, vagy hatnapos self-transzcendens körözgetésével. A Kiotó közelében található hegyen már akkor megtelepedtek a buddhista hívők, amikor Európában még a besenyők,…..
Eltelt egy év (14 hónap), ismét megnézettem magam, mit tudok, mennyit tudok. Fejlődtem vagy hanyatlok? Netán stagnálok, azaz a biológiai korommal járó törvényszerű romlást ellensúlyozta-e a sok edzés és étrend? Az adatok szárazsága mögött azonban sok hasznosítható érdekesség bújik meg annak, akinek…..
siroki 2016.04.01 09:49:54
Köszi. Viszonylag gyakran járok Győrbe. Kb. menniybe kerül egy ilyen teszt?

Ezeket szeretném hozzá tenni:

1)
Itt egy Menuhin-sztori Benyák Kálmán hegedűművészről:
"Külföldi pályafutását Yehudi Menuhin is próbálta egyengetni, akivel még Magyarországon találkozott, amikor a világhírű hegedűművész a Zeneakadémián adott koncertet. Az első találkozásuk így esett: Menuhin épp befejezte a főpróbát, a zenészek gyűrűjében állva beszélgetett, amikor Banyák Kálmán bejött a terembe, és egy szó nélkül, úgy, ahogy volt, irhabundában, kalapban odalépett hozzá, elvette a hegedűjét, majd eljátszotta Paganini Moto perpetuóját egymás után kétszer. Ezután visszaadta a hegedűt, és ahogy jött, távozott. Menuhin nem jutott szóhoz, és persze nagyon szerette volna megismerni a különleges adottságú, rejtélyes zenészt. Fel is kereste a lakásán, és kérte, hogy játsszon neki újra. Banyák azt felelte, hogy ez száz dollárba kerül. Menuhin habozás nélkül kifizette a hegedűjáték árát, és örömmel hallgatta a zseniális muzsikust.

Később Banyák New Yorkba utazott, és Menuhin ajánlásával a New York-i Filharmonikusok koncertmestere lett. Az élet úgy hozta, hogy ott is maradt, befejezte Magyarországon félbehagyott tanulmányait, és diplomát szerzett Jasha Heifetz tanítványaként.

Nem volt könnyű természetű ember. A New York-i Filharmonikusoknál csak pár évet töltött, később „vendéglátózott” éttermekben, klubokban; cigányzenekarával New Yorkban több lemezt is készített. Játszott a Baltimore-i Filharmonikusoknál, a Las Vegas-i szimfonikusokkal, és az egyik nagy szórakoztatózenei sztár, Wayne Newton zenekarában is. Nem sokkal halála előtt lemezre vette a hegedűirodalom legnehezebb darabjait. 1993-ban halt meg az Egyesült Államokban, hamvait hazahozták és szülővárosában temették el.

Barátja, a Bécsben élő Sívó József hegedűművész, aki több évtizedig volt a Bécsi Filharmonikusok koncertmestere, és több mint húsz évig tanított a Bécsi Zeneakadémián, így beszélt róla: „Banyák Kálmán volt a legnagyobb kvalitású muzsikus, akivel életemben találkoztam. Véleményem szerint ő volt az évszázad hegedűse.”

2)Damjanich János (véletlen Mihály maradt a szövegben)

Üdv
Utunk Ultrába A Mesterem 2015.02.25 23:50:31
Szinte nincs olyan szösszenetem, amelyben ne tennék említést Mesteremről, nem győzve hálálkodni neki, amiért - most már 5 éve - rendszeresen edzéstervekkel lát el és sok-sok hasznos tanáccsal motivál. Futóblogunk olvasóinak érdeklődése  gyakran irányul arra, hogy valójában…..
Talán még akciós a Lidliben a haskerék és mindenféle kínzóeszköz, 1499-ért six packs-ed lehet! Persze tenni kell érte, de tán most ez a legjobb ár ezért a tutiságért. Miért ezzel kezdem az évadtervet? Mert nagyon sokat köszönhetek neki a tartás- és a teljesítményjavítás terén. Múltkor ígértem, hogy…..
Helló, mozgásban gazdag újévet kívánunk minden sporinak, idén ismét ugyanitt veletek! Szilveszterkor már csak a retró csatornán (M3) megy a Szeszélyes évszakok, a szomorú, szánalmas és értetlenséget szülő viccek kabaréja. De mostanában szinte mindennap ugyanezzel a műsorral találkozom az utcán vagy…..
Ez egy régi jó Soderbergh-film címe, de gondoltam, generálok pár kattintást a headline-nal. Akit még nem rettentett el a cím, jöjjön el most szerdán 20h-ra a Vírus Klubba a bűnös pesti belvárosba (AnKERT, 1061 Paulay Ede u. 33.) a hangzatos Teljesítményfilozófia /…..
Egy óra múlva lövik el athéni idő szerint a 246 kilis 36 órás szintidejű verseny rajtját. Spartathlon Magyar Csapat Facebook oldalán lehet követni a versenyzőket ezen a csodás GPS-térképen élőben, vagy az öreg szakikat tömörítő indexes Spartathlon-fórumban.…..