Regisztráció Blogot indítok
Adatok
busman76

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
busman76 2018.07.24 14:42:53
@ébrenjáró:

Írtam már fentebb, de leírom még egyszer (segítő szándékkal):

Az UniCredit netbankja (és vélhetően a többi banké is hasonlóan működik) két értéket mutat, az egyik az "Egyenleg", a másik pedig a "Rendelkezésre álló összeg". A "Rendelkezésre álló összeg" <= "Egyenleg" - a kettő közötti különbség a végrehajtott, de a számlán még NEM könyvelt tranzakciók összege. A poszter valószínűleg az "Egyenleg" értékét látta, és volt kb. 30000 Ft-nyi nem lekönyvelt tranzakciója - tehát nem került a számlájára csak úgy oda az a 30000 Ft...

Te anno melyiket nézted ("Egyenleg" vagy "Rendelkezésre álló összeg", ami alapján 30000 Ft-tal több pénzt láttál?

Ha ma csinálsz egy kártyás vásárlást, és utána belépsz a netbankba, akkor fogod látni, hogy a "Rendelkezésre álló összeg" az legalább a kártyás vásárlásod összegével kevesebb lesz, mint az "Egyenleg"-ed. Ez egész odáig így lesz (tehát az "Egyenleg"-ed több pénzt fog mutatni, mint a "Rendelkezésre álló összeg"), amíg a kártyás vásárlásod könyvelése meg nem történik. Ha hétvégén ellenőrzöd a pénzed, akkor még nagyobb esélyed van arra, hogy nagyobb eltérést fogsz látni a két összeg között.
busman76 2018.07.24 21:09:55
@Xezs7: valamit félreértettél/olvastál, én sehol nem írtam, hogy elköltheti a különbözetet (illetve a le nem könyvelt tételek összegét). Pusztán annyit írtam, hogy a netbankon keresztül két összeget lát.

Az meg már más kérdés, hogy a bank technikailag engedi-e mínuszba menni a számláját.
Volt már hasonló témájú - ráadásul hepiendes - poszt a Homáron, amiből kiderült, hogy mivel a UPC nem un. egyetemes szolgáltató, mint a gáz- vagy a villanyszolgáltatók, nem köteles beruházni és hálózatot építeni sehol. Ugyanebből a posztból azt is tudjuk, hogy ilyekor általában felajánlják a…..
busman76 2016.01.08 10:25:56
@ixub: mind a 4 szobánkba és a nappaliba előre behúzta a kábelt a villanyszerelő, illetve a háztól a kerítésig (több, mint 10 méteres szakasz) védőcsövet húztunk ki a földben, amelybe csak be kellett volna húznia a megfelelő kábelt az UPC-nek. Nem arcoskodtunk, amikor nálunk jártak, elmondták, hogy igen, a kerítés másik oldalán van a távközlési akna, de semmi gond, egyszerűen leásnak a gerincvezetékig és rácsatlakoznak ott, ahová a védőcsövet kivezettük. Ha azt mondják, hogy mindenféleképpen csak a távközlési aknából tudnak bekötni, akkor semmi gond, megoldottuk volna telken belül MI az ásást (mert pár napra rá pont a kerítés mentén kellett villanyvezetéket fektetni) - és azóta már lenne bekötött szolgáltatás. De nem ez történt. Hidd el, hogy nyitottan állunk minden megoldáshoz (még ásnék is helyettük), sosem kekeckedtem velük telefonon sem (ők mindig a türelmemet kérték) de az UPC nem létező kommunikációja, illetve elzárkózása (házszámunk letiltása a címkeresőjükből, míg az összes többi házszámhoz az utcánkban továbbra is felhozza, hogy az összes szolgáltatás elérhető) miatt hónapokat már nem tudunk várni (a net a munkánkhoz is kell).
busman76 2016.01.08 10:28:18
@rarabel: én pedig azt olvasnám élvezetesen, hogy milyen más alternatívát javasolsz? Körbejártuk a lehetőségeket rendesen, ahogy fentebb már írta valaki, ha normális netet/tv-t akarunk, csak az UPC-t tudjuk választani (hiába szolgáltat Gödöllőn a Digi, az utcánkban nincs kábelük...)
Schobert Update kövérgyerekvoltamdelefogytam Norbert, a fittneszguruság élő szobra egy screenshot tanúsága szerint a Facebookon kutyázta a magyar olimpiai küldöttséget, hogyaszongya: Amúgy feltennék egy kérdést Nektek (sic): Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián…..
Gerta Rauss bolygó Napi piac 2010.10.22 09:50:00
 Én magyarázok folyton mindenkinek a munkahelyi körülmények megváltoztathatóságáról, de sajna én most rátaláltam a megváltoztathatatlanra. Időjárásnak hívják. És nem bííííííííííííííííííírom tovább. Még 4 nap az Antarktiszon. ..
Gerta Rauss bolygó Napi idézet 2010.09.21 12:19:00
  Apukám szemredőiben megült a szénpor    Vujity Trutykó.Részemről meg vaslapát...
Gerta Rauss bolygó Napi mega 2010.09.12 10:42:00
 Azért, amikor a Rózsi Mama énekel a Megasztárban az megahátborzongató...    (az nagyon kemény, ahogy 03.05-nél visszaérkezik a Föld nevű bolygóra)..
busman76 2010.09.12 12:52:11
busman76 2010.09.12 13:05:43
Gerta Rauss bolygó Napi szöveg 2010.08.11 08:00:00
Ilyet hogy lehet írni, kedves Bandi? Update: Most vérlázítót mondok: az új Lovasi szövegek sokkal jobbak, mint a régiek, és kész.Nincsen veszély, csiga, nincsen veszélyMost az ujjam a szemedhez érMindenki fél, csiga, mindenki félHátradőlni csak Istennek érNagy jutalom vagy, egy kis…..
Gerta Rauss bolygó Napikép 2010.08.07 21:27:00
Még nem jöttem le róla. És azért nem írok, hogy ne spoilerezzek. ..
Fasza kis címmel indít a legfrisebb (mármint AXN-földön) Lost-epizód, nem túl sok mindent hagy a képzelőerőre, de nem is baj ez. Az előző rész végére Ben összehazudozta az O6 nagy részét, és kiderült, hogy Dzsinn nem halt meg, sőt, nagyon is jól van, új, flanszia barátok…..
Három szálon történnek az események, de haladunk úgy, ahogy az epizód, mert miért is ne, úgy érdekesebb a dolog. Mivel Dzsekk szemével nyitunk, van egy olyan érzésem, hogy a doki áll majd az epizód középpontjában, amivel kapcsolatban vannak azért fenntartásaim - tessék csak a…..
hogyvolt Lost 4x03 - The Economist 2008.04.21 11:36:00
Ha valaki azt hitte, hogy az első két rész rohanása után kicsit leülünk pihenni, az nagyon tévedett, zajlanak az eseménye a szigeten és Szájid jövőjében is, mert ismét flashforwardot kapunk a múlt heti 5 (!!!) flashbacket követően. Meg egy olyan vaddöfakk pillanatot a végére,…..
Nahátakkor. Még fel sem dolgoztuk, hogy az utolsó részben bepillantottunk a jövőbe, ahol Szakállas Dzsekk alkohol és drogproblémákkal küszködik, Katinka múmiának sminkelve él valakivel, és egy meglehetősen alacsony illető temetésére senki nem ment el, csak a politoximán doki…..
hogyvolt House 3x17 - Magzatpóz 2008.03.27 10:19:00
Ezen a héten Dr. Gregory House szerepében Dr. Lisa Cuddyt láthatjuk, aki zavarbaejtően pontos alakítással hozza a címszereplőt. A hetibeteg pedig egy fotós, és így egy zseniális húzással elérik azt, hogy ebben a részben kicsit más fényben lássuk a szereplőket, valahogy úgy,…..
Na, kérem szépen, most tessék felkötni a gatyát, mert egyrészt elkezdődik a tévétörténelem akár legerősebb évadbefejezésének is tekinthető etap, azaz a Lost harmadik évadának utolsó négy epizódja, másrészt jövő héten NEM szerdán jön vissza kedvenc sorozatunk, hanem…..