Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jatatita

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Policity Kedves Munkatárs! 2011.12.28 15:29:00
A család levelet kapott Orbán Viktortól, Magyarország munkatársától. Mindent tud rólunk, ehhez nem fér kétség. Segíteni akar – nyilvánvaló –, ezért küldött a szüleimnek levelet, de azért van pár érdekesen orbánviktoros a levélben. A levelet, amit csak…..
Csak a szokásos fantomtartozás, ezúttal a Tigáz talált 3 évvel ezelőtt elfekvő félmillió forintot naiv ügyfélnél. Jófej kedvükben vagy végső kétségbeesésükben fél évvel később elengedték a fantomtartozás felét.Egy kis problémám adódott a gáz szolgáltatónkkal! (ENI…..
Egy interneten is keringő orvosi levél szerint akár a rendőrséghez is fordulhat a kórház, hogy visszatartsa a szülés után korábban távozni készülő kismamát. A Zugügyvéd nem talált erre vonatkozó jogszabályi alapot, talán a kollégák már találkoztak ilyen…..
jatatita 2011.04.06 13:39:01
@punkcsaj: hát lehet hogy szerinted elég neki pár csepp előtej 3 napig, de a valóságban sajnos ez baromira nem így van, mert akkor nem üvöltenének az éhségtől. 3 nap múlva már 30-50 ml-t simán szopnak egy alkalommal. Nem teletömni akartam tápszerrel, hanem megetetni, hogy ne éhezzen, és ne üvöltsön.
jatatita 2011.04.06 13:44:04
@punkcsaj: na látom megint egy ősanyába botlottam, aki szerint a tápszer az ördögtől való. Hát nem, étel, ami táplálja a babát, ha nincs anyatej. Nem vagyok tápszerpárti 8 hónapig szoptattam, de ha nem indult volna meg a tej, bizony tápszert kapott volna. És 6 hónapos korig ajánlatos kizárólag anyatejet adni neki, mert addigra a vastartalékok annyira kimerülnek, hogy nem elég neki az anyatej, mert abban szinte nincs vas.
jatatita 2011.04.06 13:54:46
@punkcsaj: akkor olvasd el a WHO és az UNICEF ajánlását a kizárólagos anyatejes táplálás idejéről
én nem adnám más lefejt tejét, de ha akarnám se lett volna erre lehetőség, a kórházban fel sem ajánlották, illetve a legközelebbi anyatejgyűjtő állomás 150 km-re van tőlünk
Ki gondolta volna, hogy még mindig minden reklám hazudik? Az Ofotért például nem adott 87%-os kedvezménnyel szemüveget, pedig azt ígérték:Ofotért akciót láttam a tv-ben: "Annyi százalék kedvezmény, ahány éves vagy". Tavaly volt egy hasonló akciójuk, 87 éves nagyim ki…..
A Pannonnál a szerződéskötés feltétele a 2 különböző arcképes igazolvány, ám Gézának ilyenje nincs. Hiába próbálkozott mindennel, egyéb igazolványokkal, befizetett közüzemi számlákkal, a Pannon hajthatatlan volt. Így már egy másik szolgáltató ügyfelek, a ki tudja hány…..
jatatita 2010.04.27 13:54:00
@salapapa: értem én, hogy mit szerettek volna, de szerintem rosszul van megírva, félreérthető, tök ugyanaz a szöveg a 2 fényképes listán, mint előtte az 1 fényképesen

személyi igazolvány és lakcímigazoló
kártya,
vagy
vezetői engedély (kártya) és lakcímigazoló kártya,
stb.

tehát nem az van benne, hogy pl személyi és útlevél + lakcímkártya, hanem vagylagosan vannak írva a fényképes igazolványok, és szerintem ez teljesen félreérthető, mert a "vagy" szó, nem azt jelenti, hogy "és" hanem egy választási lehetőséget kínál, tehát vagy személyi + lakcímkártya, VAGY útlevél és lakcímkártya, stb
jatatita 2010.04.27 14:15:34
@Uriah Heep: na ez az, végre valaki érti! én is ezt mondom! nem jól van megírva
D..... Sz.... Éva vagyokInternetes hirdetés alapján kerestem meg az önök klinikáját. Célom zsírleszívás volt...... referens Dr ....... irányított. Aki a vizsgálat során arról beszélt, hogy a zsírleszívás fájdalmas beavatkozás.Ő inkább azt javasolta, hogy ültessünk be…..
Néha nem tudom eldönteni, hogy minden magyarok ősanyja direkt játssza a futóbolondot, vagy gyárilag két keresztes, mint a hüvelygyulladás? Mindenesetre néha úgy beszél, mintha nem az ELTE docense volna, hanem büfé-turul szakos tarisznyarák.Naivitás azt hinni a mai világban, hogy a…..
Pompás, a Homár ollója hegyére illő sztori H. Éváé és G. Zoltáné, bár ők talán nem röhögnek rajta annyira szívből. Az Elmü olyan abszurd váddal illeti olvasóinkat, amilyet direkt se lehetne kitalálni. Éváék bejelentést tettek az ELMÜ-nél, hogy a villanyórájuk túl sokat…..
  Az alábbi kérdés sok diákot érint,  és  „az aktuális szövetkezeti feladatokról kiadott írásbeli tájékoztatások” iránymutatása is érdekes jogi kategória lehet.   Tisztelt Zugügyvéd! Lassan 32 hónapja dolgozok egy cégnél…..
jatatita 2009.03.20 13:26:17
Én ezt találtam:
www.ugyvezeto.hu/cikk/52788?wa=ehum0834h

Annak idején én is dolgoztam diákmunkában és nekem sem adták ki a szabit (vagyis azt mondták nem jár) A mai eszemmel már nem hagynám magam.
Nézz utána még a neten!

Minden jót!
A Zugügyvéd is mindenkit lebeszélne arról, hogy 292 Ft-ért pereskedjen, de ha másképp nem lehet nyomást gyakorolni a MÁK-ra, akkor talán érdemes lenne összefogni az érintetteknek.Tisztelt Zug,Kérdésem: miért nem fizet a MÁK  késedelmi kamatot?Történtek: Százszázalékos…..
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
Petiék 4000 Ft-oz fizettek egy cukorbetegeknek ajánlott teakeverékért, aminek a gyártó szerint  mellékhatása nem ismert. Ám a betegtájékoztató már máshogy fogalmaz: mivel a hatását pontosan nem ismerik, cukorbetegek részére nem javasolják a fogyasztását. Pofátlan…..
Már biztosítási ügynöknek lenni sem leányálom, de az alábi levélből kiderül, hogy kiugrott ügynöknek lenni sem veszélytelen dolog. Tisztelt Zugügyvéd!   Két éve elkövettem azt a hibát, hogy biztosítási üzletkötőnek adtam a fejem, főállásban, vállalkozói…..
A negatív illeték - bár lehet, hogy a Zugügyvéd rosszul tudja - igazi hungarikum.  Ha valaki elad egy lakóingatlant és olcsóbbat vásárol  egy éven belül, hiába adózza le az így szerzett jövedelmet, még vagyonszerzési illetéket is kell fizetni a különbözet után.A…..
A Pp. módosult, a Zugügyvéd a teljes szöveget még nem látta, de kétli, hogy a folyamatokban lévő perekre alkalmazni lehetne, mindenesetre örülni örülne neki. A hírek szerint csütörtöktől elutasítja a bíróság azokat a parkolási díj elmulasztásával kapcsolatos…..
jatatita 2008.06.23 18:42:40
Akira2!

Tuti tanácsot sajna nem tudok adni, de nekem egy barátnőmmel az történt, hogy ő ügyvédtől kapott felszólító levelet több évvel a szabálytalan parkolás után, hogy fizessen be egy halom pénzt. Na ő megtalálta a csekkszelvényt, amin látszott, hogy még a büntetés napján feladta a pénzt. Lefénymásoltuk, megírtuk, és azóta semmi. Egyébként a közüzemi számláknál is úgy van, hogy ha késve ugyan, de befizeted, és közben kijön a késedelmi kamattal emelt számla (tehát pont elkerülik egymást), akkor már nem kell a nagyobb összeget befizetni. Szóval mielőtt fizetsz, megpróbálkozhatsz ezzel, hogy te már rendezted a tartozásod. (egyébként pont ma olvastam egy cikket, hogy az E.ON 2 Ft-ról !!!! küldött ki csekket vkinek, és még meg is fenyegette, hogy ha nem fizet irgum-burgum végrehajtanak, és a slusszpoén a dologban az volt, hogy nem tudta a postán befizetni a 2 Ft-ot, mivel már nincs 2 forintos; ilyenkor nem tudom nevessek vagy sírjak, hogy ilyenek mennek kishazánkban)
Ha beperelnek, és netán elveszted, akkor a perköltséget és a nyertes fél ügyvédi költségét neked kell kifizetned (ami nem tudom, hogy mennyire rúg)
Ja meg igen, Gibbonnak igaza van, 60 napon belül fel kell, hogy szólítsanak, és ez, ha jól tudom jogvesztő határidő.
Az, hogy 5 nap vagy munkanap a befizetési határidő, azt nem tudom, attól függ mit írtak. Ha csak napot, akkor nap, ha meg munkanap, akkor azt úgy írják.
Üdv!
jatatita 2008.06.25 08:11:16
Igazából a Zugügyvéd is az alábbi kérdésre lenne kiváncsi: Fennállhat e ezt követően tartozás az ügyféllel szemben , ha a végrehajtási eljárásban a bank által követelt összeget maradéktalanul megfizette? A végrehajtó felé mindenképp fennálhat, és az is kérdés, hogy a…..
Őrizetbe került V. Mátyás is, az Il Ferro Kft. Másik tulajdonosa is, aki önként jelentkezett a hatóságoknál. Egyelőre nem tudni, hogy a bíróság mely pontokban fogja bűnösnek találni a cég vezetőit, elég vastag a vádlista. Az ügy rövid előzménye az, hogy a cég több tízezer…..