Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sublimerator

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 24-én tüzifává apríttatott egy köztéri faszobrot Pécs egyik kulturális csúcsmenedzsere, Bozóky Anita. Helló Pécs, Helló EKF, Kultúra! UPDATE! A kultúrblogszféra Bodoky Tamásának érezhettem magam egy pillanatra, hisz cikk is született ezen blogbejegyzésem…..
sublimerator 2010.05.28 13:15:42
Azt hiszem valami ilyesmi miatt van szüksége a társadalmunknak maunyikasóra, meg józsibarátra. Bár lassan megszűnnek ezek a műsorok (index.hu/kultur/media/2010/05/17/megszunik_a_joshi_bharat/), de lesznek sokan, akiknek hiányozni fog az életéből ez a fajta izgalom...talán ezt érezték meg többen ebben a topicban is tudat alatt.
sublimerator 2010.06.04 15:15:29
Az egyetlen, ami furcsa és érdekes ebben az ügyben, hogy nincs hozzászokva ez a kiba...ott magyar istenadta nép - a művészek meg pláne, tisztelet a kivételnek - ahhoz, hogy a közszférában is lehetnek olyan vezetők, akik tudják és teszik a dolgukat.
Hát micsoda putriban élünk?! Mit érdemelnek azok az emberek (pláne művészek), akik arra várnak, hogy majd az állam meg a jószándékú emberek kiveszik mindig a nyálat a szájukból, nehogy megfulladjanak? Egyetemi oktatóként és művészként szép kis társadalmi felelősségvállalás...adót is csak az én adómból fizet, és zéró a felelőssége...a bicska nyílik a zsebemben!

Kíváncsi vagyok, hogyha vinnék a Hegyi Csaba kertjébe egy alkotásomat 3 hétre, akkor 8 hónap után mit tenne vele. Az a hely ahol az Ő alkotása volt ráadásul nem is magánterület, hanem mindenkié, az enyém, a szomszédomé, és a tieteké is (az adót nem fizetőkről ne is beszéljünk...). Családosként fel vagyok háborodva a felelőtlenségén Hegyi Csabának, ha történt volna mégis valami a gyermekemmel, akkor meg csak széttárta volna a kezét. Pofán bírnám vágni az ilyet. Egy "műalkotásról" nem lehet csak úgy megfeledkezni. Ha annyira fontos volt neki, dugja fel magának egy perfomansz keretén belül az időjárás által jól kierezett deszkáit. A művészetnek is van határa...ennek 3 hét volt, nem több és az sem legális. Ki...tt ivadékok, ingyenélők, nem művész az ilyen, hanem parazita...mások felelősségére "valósítja meg önmagát", próbálta volna meg ezt tőlünk nyugatabbra fekvő fejlettebb kultúrákban, vagy az egyik köztéren. Tuti még ki is számlázták volna neki a darabolást és szállítást. Gratulálok annak, aki a döntést 8 hónap után meghozta és szétszecskázta ezt a hatalmas felelőtlenséget egy egyetemi oktatótól...micsoda országban élünk...sírni tudnék.
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..
 Letöltendő börtönt kapott a brutális rebiszes, aki 2006 őszén egy földön fekvő, megbilincselt őrizetesen vett véres elégtételt a székházostromért.>>> Egyenlítettünk, itt vannak a gecik, a kutyákBonus track: "Bármikor beépülhetnék a Magyar…..
Az Indexen megjelenik naponta 50-70 cikk, és majdnem ennyi hírecske, ehhez jönnek még az indexes blogok. Ennyi anyaggal az Index sikeresen előállítja a saját médiazaját. A címlapon gyorsan cserélődnek az anyagok, könnyen előfordulhat, hogy aki délután néz rá, az már lemaradt…..
Ez a poszt leginkább egy felhívás egy beszélgetésre a kommentekben, amennyiben titeket is érdekel a téma:Sok webes projektben vettem részt, és mindenhol azt tapasztaltam, hogy a hazai felhasználókat rettentő nehéz rávenni arra, hogy részt vegyenek az oldal tartalmának…..
sublimerator 2008.02.28 07:16:57
Tökéletesen egyetértek D'artagnan (2008.02.26. 10:37:36) hozzászólásával és a hozzá csatlakozókkal. Mi magyarok hozzá vagyunk szokva...hozzá vagyunk szoktatva hogy tűrjünk és mi jó állampolgárok vagyunk még mindig: eszik, alszik, dógoz, adófizet, nempofáz. A fogyasztói jogokkal, szabad véleménynyilvánítási jogokkal, stb. nem tudunk mit kezdeni, pláne nem tudjuk tudatosan használni (szélsőségek nélkül), úgy gondoljuk hogy véleményünk úgy sem számít...lásd a politikát, hiába választunk, hiába bízunk meg, hiába ígéri meg, úgysem azt teszik a képviselőink...sőt.

A másik a tömeg. Kevesen vagyunk az angolszászokhoz képest, de nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a hozzászólások általában valami eseményhez kötődnek (kivéve ha termékről van szó), amik idővel aktualitásukat vesztik. Ezeknél nem mindegy, hogy millióan látják 2 nap alatt, vagy csak néhány százan/ezren 5 nap alatt. Matek.

A mi vidéki nonprofit kulturális portálunkon a célcsoporthoz képest megfelelő számú látogató tobzódik, azonban hozzászólás ritkán generálódik, pedig ez lenne a célja, vannak web2-s fícsörök, friss egyedi tartalmak satöbbi, mégis kevés a komment.

Mondom, általában az emberek nem érzik szükségét hozzászólni bármihez is, mert nem látják értelmét és eredményét annak. Nincs meg hozzá a kultúránk, ennyin múlik. Pesszimizmus. Nem lógok ki a tömegből. De ez nem is tudatosul a pógárokban. "Majd más megteszi, én minek?"

Respect, akiknek sikerül megmozdítani a tömegeket. Ezzel kapcsolatban az a hipotézisem, hogy általában Pestországhoz kötődő tömegeknél, vagy akár egyéneknél ez könyebben megy, nem azért mert ott sűrűbb a leves, hanem mert ott tudatosabbak a népek és fejlettebb a társadalom, illetve az általános társadalmi kultúra is. Több mutatkozik meg az új világból számukra, talán jobban érzik az ízét annak, hogy dönthetnek. Vidéken mindenkinek minden tökmindegy, bármit megtehetnek velünk, csak a kényelmes kis apátiánkat ne piszkálják.
Éljen a versenyképesség!
Szóval ez szerintem társadalmi probléma elsősorban, nem technológiai, vagy témabeli, vagy országméretbeli. Persze faktorok ezek is, de csak negyed-ötödrészben.
Üssetek egy entert!

ilovepecs.hu