Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kee

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gerilla énünk ujjong: a BKV szemtelensége durva, törvénytelen ellenreakciót szült és az utasok tükörzúzással nyilvánítottak véleményt egy ámokfutó sofőrről. Az eset a 3-as villamos Liget téri megállójánál történt. Önbíráskodó történet alant. Az alábbi levelet…..
Kee 2008.05.20 14:21:11
Ki csodálkozik azon, hogy a jegylenyúlós eset nem egyedi? Na ugye. Máris jött a szintén bliccelni próbáló Zsolt válasza, aki sorstársnak nézte az ellenőrcsajt és lyukasztani akart neki is, ő viszont lyukadási hajlandóság helyett inkáb elkobozta a jegyét. Ilyenek ezek a nők. Csak…..
Kee 2008.02.28 02:44:35
Üdv.

Személyes tapasztalatomat szeretném megosztani kivételesen a MÁV-val kapcsolatban, remélem a hiányos valóságképű olvasók leszűrik belőle a leszűrnivalót :

200x., hazafele a suliból osztálytársaimmal mentünk a vasútállomásra, mint minden hétköznap. Hozzáteszem, akkor már én személy szerint - talán - a 7. éve vonatoztam. Minden hónapban megvettük a magunk bérletét, azon a napon viszont ráb*sztunk, a vonat már bennt volt, nem volt időnk megvenni a bérletet. Nem is lenne ezzel baj, mindíg lehet a kallertől jegyet váltani, az ellenőrök a Bp-Lajosmizse vonalon fehér hollónak számítanak. De aztán megtörtént a hatalmas csoda, ellenőrök, piros karszallag, ami kell. Helyszíni bírság + jegy ára 2000+50 Ft, ennyivel megúsztuk fejenként. Mellesleg sose tartottam magamnál 1-200 Ft-nál több pénzt, de aznap a bírságból vettem volna bérletet...Az eddig történtekkel nem volt bajom, mivel én voltam a hibás, hogy nem vettem meg a bérletet és nem vártam meg a következő vonatot, circa +1 óra az állomáson. Nálam volt legalább az egyik régebbi bérletem, és úgy érzem, hogy az elvártaknak megfelelően fizettem évekig, és pont ilyenkor...."Nembaj"...lenyeltem. Aztán az ellenőrök továbbmentek ellenőrizni a többi utast, de kihagytak egy csoport /4-5 fő/ kellemetlen szagú familiárisan hiperpigmentált személyt, még csak rájuk se néztek. Pedig elég feltünő jelenség volt az a csoport abban a vagonrészben, már ami a hangerejüket/testszagukat illeti. Nálam teljesen kiborult a bili, és hirtelen nem tudtam, hogy a látottak alapján melyiket utáljam jobban. Szajkózhatnám itt, hogy így cigányok-úgy cigányok, mert az említett vasútvonal miattuk veszteséges. Egyszer nem láttam még romát jegyet váltani (pedig ahol élek ott a bejelentett lakosság több, mint 50%-a roma), rongálnak, a becsületes, igénytelennek nem nevezhető utasokat szinte elkergetik onnan. Egyenlő bánásmód a vonaton? Ha az állam kinyalja a romák seggét a vonaton kívül, akkor miért ne tenné a vonaton belül is? ...

Sokkal később történt meg, hogy ellenőrök a vonaton elkaptak egy bliccelő romát a jelenlétemben és egy fél perc szóváltás után arra utasították a roma illetőt, hogy a következő állomáson szálljon le. Így működik ez. Esetleg lehetne ezzel kezdeni, mert nem mindenki olvas utánna, hogy bizony joga van ehhez a lépéshez és így megússza a bírságolást. Én pl. megtettem volna anno, és már aznap megvehettem volna a bérletet, bírság meg elfelejtve.

máv/bkv/xyz, egyre megy. A dolgozói emberek, akiken spórolnak, ugyebár megvan a napi bírságolási mennyiség, amit teljesíteni kell, és ha nem érzik fenyegetve magukat pl. romáktól /mellesleg a régmúltban történt incidens roma alanyai abszolút lezúzhatóak lettek volna az ellenőrök által, nem azok a sittes kinézetűek voltak/ akkor bizony kib*sznak az alannyal.

Remélem a szóhasználatom nem vonja el az olvasók figyelmét a lényegről. Az állam szinte sugallja, hogy legyünk fenyegetőek az ellenőrökre nézve, és akkor ingyen utazhatunk. Tenni ellene? Semmit nem tesznek, és ez azt eredményezi, hogy tovább fajul a helyzet. Már elnézést attól, akit zavar, hogy romapéldát hoztam, de mást hirtelen nem tudtam. Meg lassan se.

Szóval a bliccelő, akit megbírságolnak, de kifizeti a bírságot, illetve akár egy Ft-ot is otthagyott már a máv/bkv-nál, még mindíg jobb, mint azok, akiket én hoztam fel példának. Sőt. Aki felszáll a metró/villamos/vonatra, de nem árt senkinek vele, még az is jobb, mert az említett vonalon számtalanszor történt már rongálás/rablás/testi erőszak a romák által, és nem hinném, hogy egyedi esetekről beszélek, már ami Magyarországot illeti. Tessék ilyenre postot/időt "pazarolni", ne arra, aki már fizetett a jegyért/bérletért, esetleg rendes adófizető.