Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Villám83

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár óra alatt bejárta a sajtót az a hír, miszerint a román bíróságok a Heineken keresete folytán betiltották a Csíki sör gyártását. Mint minden hírről, erről is bebizonyosodott, hogy nem fedi 100%-ig a valóságot, de több olyan dologra fel kell hívnom a figyelmet jogászként, ami jogilag érdekes,…..
16 és 35 év közötti vagy, aki nem végzett teológiát és nem szolgált lelkészként, de úgy gondolod, hogy menne a prédikálás? Jelentkezz a „So You Think You Can Preach” showműsor felhívására, és ha nyersz, még 25.000 dollár és egy új autó is üti a markod. Igyekezz: már…..
Villám83 2015.08.31 23:32:52
Elég gáz. :) De ha belegondolunk akkor versenyek szoktak lenni csak éppen nem nyíltan. Ki prédikál jobban én vagy a másik gyülekezet lelkésze?Én vagy ő a jobb/eredményesebb, tálentumusabb és hallani olykor olyanokat, hogy kis házi "versenyek is szerveződnek". Sokan szónoki, prédikátori képességeikkel próbálják elkápráztatni a hallgatóságot és még többen utánoznak másokat stílusilag, szóhasználatilag, metakommunikáció szintjén, ami messziről lerí és kínossá teszi az egészet.... csak sajnos sose jut el az illető fülébe.... Sokszor látni, amikor a prédikáció átcsap színielőadássá , ami már inkább a hallgatóság elismerését hivatik kivívni, mint sem szívből átadni az igei üzenetet... :D Szóval az, hogy ez most botrány tény,de hogy nem új dolog az is biztos. Sokakat megcsap az elismerésért , jobbságért való küzdésnek a szele és van akinek a vitorláját ez a szél duzzasztja végig egész pályafutása alatt . Felettébb veszélyes. Hasonló dolgokról beszélt David Wilkerson valamelyik könyvében, mikor attól nőt a büszkeség, hogy kinek hány tagú a közössége, milyen prominens személyek járnak hozzájuk és ki prédikál jobban.. Szerencsére felismerte , hogy rossz út. Szóval tényleg megeshet bárkivel és meg is esik.

De a videó tényleg az alja az egésznek szimpla nyerészkedés, pöffeszkedés... nagyon kívéncsi vagyok melyik megagyülekezetben fog prédikálni a győztes...
Alternatív híroldalakon elterjedt, hogy súlyos, a 2013-as cseljabinszkit meghaladó intenzitású meteorcsapás érte Iránt, amit azonban a NASA és a nemzetközi média elhallgatott. A merészebb feltételezések szerint azért, nehogy pánik törjön ki már most, a szeptember 23-ára…..
Iszlám hittételek a közös ebédlőben, fejkendős lányok a kertben, arab feliratok a házakon - erről számolt be blogunknak egy debreceni tanár, aki diákjaival Nagyvizsnyón táborozott. Mint kiderült a tanulók nem a magyar iszlám közösség egy táborába csöppentek. A Radnóti…..
Villám83 2015.08.26 11:40:19
Ékes példája a túllihegésnek a két cikk és alapvetően a LEGROSSZABB volt feltételezve:
- hittérítés folyik /töri órán az ember tanulja ezeket a vallások szekcióban, aki meg apológiával foglalkozik, könyveket olvas róla/
- iszlám kiképzőtábor (amiről az "egyszeri" olvasó másra gondol, tehát jó klikk vadász cikk cím- life.hu csapata örömmel várja az írót a csapatukba)
-tanú az iszlámra tereli a fókuszt, miközben semmi másról nem beszél érdemlegesen, pedig megerősíthette volna a játékot, koncepciót de nem tette sajnálatos mód, csak annyit mondott, ami a CIKKET fedi.

A fő probléma, hogy erőtlen hitű/lelkiismeretű ember megbotránkozik azon, ha más vallás a közelébe kerül. Nem étkezik vele közös helységben és nem használ közös helyeket. Ebből fakadt jelenleg a gond(pl a kinti étkezés, zavar, stb). Bár Pál azt mondja, hogy ha egy hitetlen meghív nyugodtan menj el és egyél vele, még bálványoknak(tehát más istenségeknek) áldozott húst is megehetsz...1kor 9:27-32 , de ez is megszívlelendő : 1kor 4:9-11

Egy kereszténynek nem szabad riadoznia, pláne akkor, ha az illető emberek csupán játékként tekintenek a vallásra és díszletként szolgál. Kellő ismeret megóvja a hívő lelkiismeretét ennek hiánya meg botránkozást és félelmet okoz, ami hitére nézve természetesen veszélyes lehet,de az ismeret felszabadíthatja/megerősítheti.

Számomra ez az egész taszító, pont az objektivitás hiánya miatt. Keresztény iskolát, ha zavarta a közös helyekre kirakott pár papír fecni kellő erővel felléphettek volna ott akkor. Találhattak volna olyan megoldást, amit mindenkinek megfelel. Nem tudom elhinni ,hogy nincs annyi rugalmasság a felekben. Bár a stílus nem mindegy, mert megkeményítheti a másikat és már csak azért se hajlik emberré lesz. ..

Tanároknak lehetett volna eszük, de sajnos mind a két félnél otthon hagyták...