Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerekhely

38 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerekhely Könnyes búcsú 2017.10.10 13:54:00
Kedves olvasók, követők, érdeklődők, barátok! Úgy döntöttem, hogy a kerekhely október 15.-én bezárja kapuit. Köszönöm mindenkinek a lelkesedést, tartalmi-, technikai segítséget. Köszönöm az érdeklődést, a megosztásokat, kommenteket, üzeneteket! A zárás oka , hogy úgy érzem és gondolom,…..
És ez tényleg elhangzott, pontosabban leíródott, egy egyébként a táplálkozáshoz nem szorosan kötődő tematikájú facebook-csoportban. Azt hiszem, ez van, ha egy, fogalmazzunk úgy, nem túl kiforrott személyiség úgy véli, megtalálta a táplálkozás szent grálját. Akkor ilyen gúnyneveket aggat a "másik…..
Kerekhely Csillámpunci 2017.07.05 13:37:20
Igen, olvastuk a figyelmeztetést: ne nyomjuk tele ízesített csillámporral a vaginánkat, mert az veszélyes. Persze amúgy sem jutott volna ilyesmi eszünkbe- egészen mostanáig. Vajon milyen lehet? Összetapad? Egyenletesen oszlik el? És egyáltalán, hol? Bent marad? Kifolyik? Tényleg, folyik? Milyen…..
Kerekhely A nagy rágcsa-teszt! 2017.04.26 10:57:31
Tegyük fel, valamilyen sós rágcsára vágyunk. Tegyük fel továbbá, hogy beszabadulunk egy Tesco-ba, és akkor ott állunk, a fejünket vakarva: melyik a legegészségesebb? Melyikben van a legkevesebb zsír? Melyikben van a legtöbb fehérje? Persze nem mintha nem tudnám, hogy ilyenkor jobbára a bennünk…..
Nem, nem az önkielégítésről lesz szó, meg is mondom, miért: mert az a szó pont azt jelenti, amit ígér: az ember sajátmagával kerül interakcióba.  Sokkal inkább szeretnék azokról a kifejezésekről írni, amik hamisan hangzanak: az önszeretetről, önutálatról, önelfogadásról, hasonlókról. Mégis miért…..
Ha már annyi mindent eszünk, miért ne férne bele ez a néhány finomság? Egy adag 80 gramm; itt egy kis segítség az adagok összeválogatásához!  Jó étvágyat! ..
Szóval, a jogosultságtudat az úgy lesz, hogy valaki elhiszi, vagy belenevelődik abba, hogy joga van másokat a saját igényei szerint használni. Például egy ügyeletes orvos lekezelően, bántóan beszél a betegeivel; egy férfi megtiltja a barátnőjének, hogy az nélküle elutazzon; vagy egy tanár a saját…..
Kerekhely Cukor vagy kokain? 2017.02.07 15:35:15
Persze nem az a kérdés, hogy melyiket tedd a reggeli kávéba - hanem hogy egyáltalán mi közük van egymáshoz. Én nem igazán szeretnék sem vegyjeleket, sem képleteket elemezgetni, tekintve, hogy nem értek a kémiához (valójában a kokainhoz sem; a cukorhoz viszont nagyon).  A cukor (szacharóz, azaz:…..
Kerekhely Túl... 2017.01.26 12:40:21
túl nagyszájú túl sovány túl bamba túl férfipárti túl okos túl kritikus túl érzékeny túl szolidáris túl visszahúzódó túl kövér túl ostoba túl liberális túl szép túl nagyképű túl hallgatag túl elitista túl balos túl jószívű túl határozott túl kishitű túl sokat beszélő túl…..
Kerekhely Jogosultságtudat 2017.01.16 12:39:55
Ez egy olyan alapszó, ami a közelmúltig nem volt túl fontos nekem. Olvastam persze szakirodalomban, ellenben bántalmazókról szóló beszélgetésekben sem használtam- valahogy nem érdekelt már, mitől olyanok, amilyenek. Elkönyveltem magamban, hogy bunkó, önző, másokra oda nem figyelő emberek; durvák,…..
Namost, ezt azzal kell kezdenem, hogy én tényleg, de tényleg, soha senki külsejére nem szólok be. Ha valakivel bajom van, az a viselkedése miatt van; akkor pedig a viselkedéséről is mondok véleményt, és nem a kinézetéről. Szerintem ilyen jellegű megjegyzéseket sem nekem, sem másnak nincs jogunk…..
Kerekhely 90 kiló 2016.12.17 01:00:52
Varrok. Sokat. Egy karácsonyi ajándékot készítek éppen, ismét a Parno Graszt üvölt a fülemben, rázom magam a széken, és próbálok a varrásra koncentrálni. Kigondolni, hogyan fogom majd összeilleszteni a blokkokat. Igyekszem nem arra a hírre gondolni, amit reggel olvastam- nevezetesen hogy egy magyar…..
Kerekhely Halottak napja után... 2016.11.07 14:35:21
...amiről ugyan soha nem tudom, mikor is van pontosan. Azért a kedvesem családjával kimentünk a temetőbe, és elmentünk egy régi, kedves szomszédjuk sírjához is. A neve Éva volt, 27 évesen halt meg, anorexiában. Amikor a kedvesem még gyerek volt, Éva gyakran vigyázott rá, meg vitte suliba. Azon…..
Kerekhely A képek ereje 2016.10.06 15:59:00
Emlékszem, olyan 12 éves lehettem, amikor a kezembe került egy lányoknak szóló illemtankönyv-féleség. Külön rész volt benne arról, hogy milyen testhelyzeteket érdemes-kell-ajánlott a lányoknak és a nőknek előnyben részesítenük annak érdekében, hogy minél csinosabban nézzenek ki. A szerző leírta,…..
Az életben maradás érdekében minden felllehető táplálékot elfogyasztó csimpánzszerű lénytől néhány évmillió alatt eljutottunk odáig, hogy ma a fejlett világ legtöbb lakosának az jelenti a kihívást, hogy ne egyen túl sokat. Hogy ez miért olyan nehéz? Mert kisboltok, szupermarketek,…..
...és akkor egyszer csak letelepedtünk- persze kizárólag ott, ahol erre alkalmas körülményeket találtunk.  A világnak azokon a területein, amelyek adottságaik folytán nagy eltartó-képességgel rendelkeztek, megjelentek az első, állandó emberi települések. A kevésbé termékeny vidékeken viszont…..
Élt egyszer, régen, nagyjából 4-5 millió évvel ezelőtt egy csimpánzszerű lény a Földön. Ez a teremtmény kisebb csapatokban járt, és a napjai nem szóltak semmi másról, mint az életben maradásról és a szaporodásról. Mindent, de tényleg mindent megevett, amit csak talált, és ami nem volt számára…..
A tegnapi nyuszikás skandalum után kutakodtam egy kicsit: milyen forrásból győződhetünk meg arról, hogy mi valóban hatásos, és mi nem az egyes nyavalyákra. Nagy-nagy örömömre találtam egy egészen rendkívüli infografikát; ami éppen ezt szemlélteti! Az ábrára kizárólag emberek bevonásával…..
Egy kedves coach-kolléganőm az alábbi hírlevelet kapta, egy táplálékkiegészítőket forgalmazó webshop akciójának lezárása előtt: Szia XY! Hát akkor a teszt végéhez érkeztünk. Oscar díjas alakítást nyújtottál, mint kísérleti nyuszi. Pár órát még szórakozunk az ABCshopon, de…..
Kerekhely Megcsalt nők 2016.04.26 10:36:00
Beyoncé. Heidi Klum. Reese Witherspoon. Denise Richards. Eva Longoria. Mia Farrow. ( Woody Allen, ráadásul!!! ) Britney Spears.  Uma Thurman. Halle Berry. Elisabeth Hurley.   Ennyit arról, hogy ha a nő tökéletesen néz ki, nem fogják megcsalni. De.  Szóval ezért...hát ezért tényleg…..
Többször írtam már erről itt, a blogon: parancsszóra nem lehet testképet változtatni. Annak az oka, hogy a túlsúlyos emberek "nem szeretik magukat", abban keresendő, hogy 0 éves koruktól azt az üzenetet kapják a világból, hogy kövérnek lenni nem oké. Ez néha konkrétan leíródik, kimondódik; néha…..
Kerekhely Átlényegülés 2016.04.13 10:38:52
Mostanában kondizni járok, és nagyjából minden percét élvezem. Megérkezem, átöltözöm, bemasírozok a terembe, zene a fülembe, felpattanok a kedvenc gépeim egyikére, és már tekerek is. Mire végzek, teljesen lelazulok, és egy ilyen bamba mosollyal az arcomon, boldogan távozom. Mindehhez persze…..
A divatipar szerint csak a húszéveseké a világ, pedig ugye mi tudjuk, hogy nem csak…, ennek ellenére már az is komoly felzúdulást kelt, ha egy olyasvalaki, mint Helen Mirren bikiniben mutatkozik. Mit mondjunk akkor a 90 éves Irene Carney-ra?..
Pontosabban, több energia hasznosul belőle. Az élelmiszerek ipari vagy otthoni feldolgozása ugyanis megkönnyíti a táplálék megemésztését (ami annyit jelent, hogy egységnyi ételből relatíve több energiát nyerünk, ha vagy puhítjuk, daraboljuk; vagy hőkezeljük.) Mindhárom alapvető tápanyag típus…..
Egy egészen friss kutatás olyasmit derített ki a fiatalkori cukorfogyasztásról, aminek aligha örülhet bárki is. A jó hír az, hogy a kísérletek egyelőre még csak a "hipotézisünket patkányokon teszteljük" fázisban vannak; így maradt egy halvány remény arra, hogy az embereknél nem mutatkozik majd ez a…..
kerekhely 2016.02.20 07:38:07
@fordulo_bogyo: "Here, we examined the impact of early life stress induced by limited nesting material (LN) and chronic sucrose availability post-weaning on an array of hippocampal genes related to plasticity,"

És nem, ha a stressz ÉS a cukor hatását akarják összehasonlítani, akkor nem elég két csoport patkány, hanem 4 kell; mint ahogyan a kísérletben is volt; a stresszelt/nem stresszelt és a kap cukrot/nem kap cukrot dimenziók metszeteként.
kerekhely 2016.02.20 21:01:55
@HondásHeni: tök jó, szerintem nagyon okosan csinálod! :) Köszönöm,hogy megosztottad a módszeredet és a gondolataidat:)