Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vasile Alexandru.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bevezetés" a román őstörténetbeA román őstörténet bizonyos értelemben egyedülálló dolog a történettudományban, ugyanis amellett hogy központi szerepet játszik a román nemzeti identitásban, szigorúan tudományos érvekkel könnyedén megcáfolható az összes eleme.…..
Vasile Alexandru. 2015.08.24 19:06:19
A románok történelme olyan, mint a "piroskakaska meséje"'Legalább 100 érvet lehetne felhozni, hogy a dákó-román elmélet egy gyermekes legenda. A nyugati történészek 80-90% nem veszik komolyan, ami még jelentősebb, hogy már több román történész sem veszi komolyan ezt az 1780 körül kitalált undorító, hazug mesét. Ma már mind több román történész sürgeti, hogy ideje lenne a román történelmi hamisításokat kiirtani az agymosott román, soviníszta, irredenta fejekből és elismerni, hogy a magyarok, németek nélkül Erdély ma a dinoszauruszok korát idézné. Röviden a teljesség igénye nélkül milyen logokai bizonyítékok szólnak a dáko-román elmélet ellen:
1.Az állitólagos Daciát elfoglaló római légiók nem is voltak rómaiak, hanem a meghódított távoli provinciák zsoldosai.
2.Lehetséges hogy egy "nagy, hazafias nép", amely vitézül harcol Traianus császár ellen 150 év alatt összeolvad őseinek meghódítóival? Ez tagadja a hazafiság és a vitézség sokat emlegetett téziseit.Magyarország 1/3-a 150 évig volt török uralom alatt, mégsem olvadt össze a meghódítókkal.
3.A román történelem nagy büszkeséggel beszél a rómaiak és dákok háborúiról, de mélységes szerénységgel hallgat, hogy a dákok- vagy dákó-románok hol voltak 105 -től 1330-ig közel ezer évig, amikor Károly Roberttel hadakoztak.
4.Általánosan elfogadott elv kezdett lenni, hogy a románság a Balkánról elvándorolt állattartással foglalkozó, állandó mozgásban levő félnomád nép volt.
5.Feltételezve, ha a románok Erdélyben voltak, feltevődik a kérdés, hol vannak a temetőik, és a dákok vagy a későbbi időkben épített temetőik, mert a legtöbb tomplomjuik 1918 után épült Erdélyben Hol vannak a történelmi ereklyék, tárgyak, amelyek bizonyítanák itt létüket. Ilyenek nincsenek, és ha vannak csak hamisítványok.
Tehát a románok nyelve, kialakulása nagyon vitatott,csak kölcsönvették más népektől.
Vallásuk ortodox ez is keleti kötődöttségüket bizonyítja, a többi összes latin eredetű nyelvet beszélő népek, olaszok, franciák, spanyolok mind katolikusak. Tehát vallásukat is kölcsönözték.
Még megemlítenék két apróságot, hogy egészen a XIX. sz. második feléig csak szláv nyelven, szláv betűkkel írtak. Nem kevésbé lényeges, hogy az első román nyelvű bibliát Erdélyben adták ki magyar nyomdában, magyar segédlettel. Végül is a románok egy olyan nép, amelynek sem eredeti nyelve ,sem vallása, sem történelme,sem kultúrája nincsen, mindent csak kölcsön vett /értsd/ellopott/Hazug történelméből hiányzik 1000 év, akkor hol itt a kontinuitás? Bár az egész Kárpát-medence története vitás, de abban biztosak lehetünk, hogy a dákó-románság nem Erdélyben alakult ki.