Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alt Gr

210 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bárki komoly képpel elő tudja adni azt, hogy tegnaptól fogva lett Orbánnak teljhatalma? Orbán nem azért hozta meg a felhatalmazási törvényt, hogy a hatalmát növelje - hiszen azt már régóta nincs hova növelni. Eddig is bármit megtehetett és amíg kétharmada van, ezután is meg fog.   Az egész…..
Marekblog Az olimpia ellenzőinek 2016.10.15 22:38:33
Az a helyzet, hogy ebben az országban sokan nem szeretik a sportot. Nézni sem, nemhogy művelni. Még többen vannak, akik szerint pénzt kizárólag közjóléti intézkedésekre lehet fordítani. Olyanra, hogy kultúra vagy sport, minek költsünk? Realizál ez GDP-t? Hoz valamit a konyhára? Át lehet konvertálni…..
Alt Gr 2016.10.16 13:31:10
@Illés Kiss Guci: Nos, látom az 5000 Ft-os duma kiverte a biztosítékot :) Szerintem van legalább 2 millió ember ebben az országban, akinek nem jelentene gondot ez az összeg. Továbbá nem adóra gondoltam, hanem önkéntes felajánlásra. Csak hogy tisztázzuk.

Továbbá remélem érthető volt, hogy amit az olimpia státuszjelző funkciójáról írtam, azt úgy értettem, hogy sokan látják úgy. Próbáltam bevezetni az olvasókat ebbe a szemléletbe. Én is úgy gondolom, hogy nem ezáltal kell elsősorban Európa térképén lennünk, mindezek ellenére én támogatom a dolgot.
Alt Gr 2016.10.16 14:42:11
@inebhedj - szerintem: Köszönöm a kommented, ezzel teljes a poszt. Engedd meg, hagy reagáljak.

1) Amiket leírsz, mind jogosak és mind kellenek. A magyar politikai életet azonban felülről nem lehet újraszervezni, annak alulról, társadalmi és értelmiségi bázisból kell indulnia.

2) A prosperitás és olimpiarendezés kapcsolata mára valóban kiüresedett és szinte csak autoriter rendszerek élnek vele, főleg legitimációs szándékkal (vajon miért akar az összes ~isztán meg kalifátus sporteseményeket rendezni?) Ugyanakkor nem hinném, hogy London vagy Párizs balek lenne, mert olimpiát szeretne rendezni. Sajnos a korrupció valóban jelen van, az egész sportvilágon gennyes fekély az uram-bátyám viszonyrendszer és a kenőpénzek intézményesülése. Én csupán arra utaltam ezzel, mint a posztban is írtam, hogy ezek a konnotációk fonódtak össze az olimpiarendezés aktusával az elmúlt 1 évszázadban.

3) Teljesen világos, hogy ez felelős és józan gondolkodással nézve "balek" dolog, ahogy te fogalmaztál. Épp azt írtam, hogy én történelmi perspektívából nézem ezt a dolgot. És szerintem nem kell, hogy kizárja az olimpiarendezés azt, hogy rendbe rakjuk az egészségügyet. Nem csak pénzkérdés: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/18/korhaz_orvos_egeszsegugy_betegseg_lantos_gabriella_elso_resz/

4) Az országimázs kapcsán teljesen jogos, amit írsz.

5) Úgy általában én feleslegesnek tartom, hogy az olimpia nagy legyen. Legyen sokkal kisebb, sokkal átláthatóbb, sokkal puritánabb. Legyen sokkal kevesebb versenyszám, ahogy Puzsér javasolta (www.youtube.com/watch?v=wLYgTd-v66M) Remélem a Thomas Bach-féle Agenda 2020 tényleg jelentős költségcsökkentéssel jár majd. A paralimpia meg valóban egy PC-baromság, tényleg groteszk és önmaga paródiája :)
Ha a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazást önmagában értelmezem, akkor nonszensz. Nincs semmi közjogi következménye és egy migránstól sem véd meg senkit. Ha az EU Magyarországra osztana kvóta alapján egy csomó szerencsétlen menekültet, akkor pártunk és kormányunk bármelyik pillanatban…..
Marekblog Olimpikonvigasztaló 2016.08.12 23:57:31
Közhelyes és picit szirupos leszek, de most muszáj. Az olimpia kapcsán beszélnünk kell azokról is, akiknek nem jött össze a torna vagy talán ki sem jutottak. Akik most vigasztalhatatlanok. Jelképezze őket Bor Barna, a magyar dzsúdós, akit 10 másodperccel a küzdelem vége előtt intett meg a bíró, ami…..
Kirúgta edzőjét, kirúgta az apját Aljas ez a cikk... Újságírótól alapból az objektivitást, pártatlanságot, szkepticizmust és az elemi kíváncsiságot várnánk el, ebben az írásban ennek azonban nyoma sincs. Sőt, a szerző manipulatív eszközökkel kifejezetten Liliána ellen hangolja az…..
Marekblog Erről szól 2016.06.23 14:57:32
Amikor több ezer magyar egy emberként tartja vissza a levegőt 2 órán keresztül, amikor komplett családok gyerekestül talpig magyar színekben buzdítják a csapatot, amikor egy Izland elleni döntetlen után hajnalig tartó fieszta kezdődik a pesti utcákon, akkor úgy érzem, igen, ez tényleg erről…..
Alt Gr 2016.06.25 13:59:39
@kkn: Oké :)
Marekblog Szerelempatak 2016.06.16 11:09:11
A Szerelempatak egy eredeti, mással össze nem téveszthető, igazán unikális alkotás; aki látta, nem felejti el. Nekem konkrétan a kaptatón hengergőzős jelenet beégett a retinámba a szó legjobb értelmében. :) Egy bájos, szerethető, minden képkocájából melegséget és megkapó derűt árasztó, magával…..
Marekblog Mintaállam 2016.05.31 00:57:09
http://kettosmerce.blog.hu/2016/05/30/mi_van_romaniaval   Érdemes végigszenvedni TGM egyébként nem túl olvasmányos írását, mert érdekes, viszont én mindössze egyetlen szót ragadnék ki belőle: Románia a térség MINTAÁLLAMA lesz?   Ízlelgessük ezt a mintaállam szót. (Sőt, mondok még…..
Marekblog Aki dudás akar lenni... 2016.05.21 17:26:30
"Aki dudás akar lennipokolra kell annak menniott kell annak megtanulnihogyan kell a dudát fújni" Valahogy a fenti népdal (mondóka) jutott eszembe a Whiplash c. filmről, amelynek a lényegét lirizáló őseink egy 4 soros versikébe tudták foglalni 109 perc filmes játékidő helyett. Nekem tetszett a…..
Kettős bérrendszer jön? 1. Felejtsük már el, hogy utol kell érni Ausztriát. Hagyjuk ezt a monarchiabeli belső rivalizálásból megmaradt Bécs-Budapest pöcsméregetést és ne sóvárogjunk, ne áhítozzunk az osztrák életszínvonal után. Olyan magasra tesszük a lécet, amit aztán nem lehet megugrani…..
Marekblog A lovasíjász 2016.02.11 17:46:33
Előljáróban szögezzük le, hogy A lovasíjász c. film témája és hangulata alapján igazi csemege, bátran ajánlom mindenkinek. Fontos missziója van, nem csak bemutat, hanem nevelni is szeretne. A magyarság számára egy viszonyítási pont lehetett volna, ha korrekt módon, több intellektussal csinálják meg.…..
Marekblog A visszatérő 2016.01.27 04:03:28
VIGYÁZAT, SPOILER ÉS HANYAG MEGFOGALMAZÁS! (lusta voltam kikerekítve megírni, csak idehánytam, sorry) Először is: engem főleg a zsigeri naturalista részletek ragadtak meg, szinte éreztem, ahogy szenved a csávó, nagyon átélhető volt, érzékletesen mutatta be a rendező… én főleg azt figyeltem, hogy…..
Marekblog Nemzethalál-vízió 2016.01.24 19:31:13
Jövő nélkül Bár a betelepítéssel nem értek egyet (a nemzetek létrejötte előtt könnyű volt asszimilálódni, most azért más a szitu...), de a fontos az, hogy kimondjuk: baj van, nem kicsi, de legalább nagy. A Kárpát-medence 2000 évig a magyaroké volt. 100 év múlva vajon lesz-e nemzet e hazán?…..
Marekblog Amerikai história X 2016.01.16 21:23:07
Pár gondolat: 1) Erőszak. Eléggé erőszakos filmről van szó, de szerintem elsősorban nem is a fizikai brutalitás, hanem a lelki megbántás, a pszichés terror az, ami valóságos fájdalmat idéz elő a nézőben. Legalábbis én végig viszolyogtam a filmben felvillanó karakterek társas viszonyaitól, amelyek…..
Átlátszó: Végre normális bevándorlók - a szegedi kancellár szexista viccelődése a menekültkrízisről 1) Ha egy csaj rakná ki ugyanezt, ugyanezzel a szöveggel, csak pucér férfiak szerepelnének rajta, sértő lenne számomra? A fenéket... Haggyukmá... 2) Szerintem nem csak,…..
Marekblog Harcosok klubja 2015.04.18 12:42:30
Harmadszor láttam a filmet, de most ütött a legnagyobbat. Meg kellett érnem hozzá. Vannak filmek, amikhez egész egyszerűen fel kell nőni. Vagy másfél éve láttam először, akkor is tetszett, akkor is különleges filmnek tartottam, de messze nem jött át annyira, mint ezúttal. (Mondjuk…..
Marekblog ZH-ra 2015.01.17 09:40:55
dssdf kutmod1 kutmod2..
Nem akartam írni erről a filmről, tényleg. De kénytelen vagyok szerényen, ám annál határozottabban delarálni az Internet népének, hogy a közvélekedéssel ellentétben az Interstellar nem az új Űrodüsszeia, még csak a gyenge remake-je sem lehetne! Nagyon messze áll tőle, egy…..
Marekblog Közgáz 2014.10.30 09:06:55
asda..
Retrográd A jövő elkezdődött 2014.08.19 21:04:36
A fejlődésnek gátat vetni lehetetlen és egyben értelmetlen misszió. Eddigi tapasztalataink alapján bátran állíthatjuk, hogy akik megpróbáltak megakasztani történelmi folyamatokat, akik megkísérelték visszafordítani az idő kerekét, előbb vagy utóbb mind elbuktak. De vajon…..
Marekblog A név kötelez 2014.08.14 01:30:43
A magyar nép kulturális elzüllésének egyik legnyilvánvalóbb bizonyítéka a top 100 legnépszerűbb keresztnév listája az újszülöttek körében. Én rendszeresen figyelemmel követem a lajstrom alakulását, és az az igazság, az összkép végtelenül lehangoló. Nem bírtam tovább…..
Alt Gr 2014.08.18 09:55:33
@¿Qué tapas hay?: Igazad van. :)
Mondta anno Madaras Norbert, és nagyon pontosan fején találta a szöget. Ezzel a jól hangzó szlogennel adták el Stuber Sándor pólócsemegének szánt kötetét, amely a tavalyi barcelonai vb-aranyunknak állít emléket. Az a diadal akkor váratlan volt, mondhatni, meglepő, ám annál…..
Marekblog Brazília 2014 2014.07.16 23:12:18
Múlt vasárnap véget ért a XX. labdarúgó-világbajnokság Brazíliában. Azt hiszem, keresve sem találhattak volna ennél tökéletesebb házigazdát így 2014-ben. Minden előzetes…..
Marekblog A majmok bolygója 2014.07.06 20:11:16
Messziről kezdeném a bevezetést. Többféle kép él bennünk az emberhez hasonló intelligens fajról és az emberiséghez hasonló idegen kultúráról. Ezeket a víziókat egyrészt a tudományos-fantasztikus irodalom, másrészt a filmművészet szállítja a tömegek számára. Az optimista…..
Marekblog Turing beájulna! 2014.06.09 09:48:13
Egy számítógép átment a Turing teszten (444.hu) Valóban figyelemre méltó eredmény, azonban a cím és a felvezető szöveg nagyon is bulváros, szenzációhajhász és hatásvadász. Bár szerintem is komoly kihívás átmenni a Turing-teszten, és valóban áttörés történt,…..