Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tukromtukrom

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Argentínában elutasították az abortusztörvény enyhítését, melyért rengeteg feminista szervezet harcolt, jogosan. A törvényjavaslat megengedte volna, hogy a magzatot elvetesse az édesanya a terhesség 14. hetéig, ezt a társadalom 60 %-a támogatta. Viszont a szenátus gyakorlatilag semmibe véve az…..
tukromtukrom 2018.08.12 01:33:31
Igen a nőnek joga van a teste felett rendelkezni, DE csak úgy ahogy nem okoz bántódást más emberi lényeknek! Minden szabadságjog addig tart amíg nem bántunk másokat!

Tehát a nő a testével azt csinál amit akar, de a gyerek testével úgy mégis milyen jogon rendelkezik? A "sejtcsomó" ahogy egy előttem lévő hivatkozott rá is egy potenciális ember! Ennyi erővel a megszületett baba sem ember mert nem tud se beszélni, se önálló életet élni, se gondolkodni, tehát ennyi erővel az is megölhető lenne, nem?

Jönnek itt nemi erőszakkal meg más hülye példával aminek elvileg fel kéne menteni a nőt a gyilkosság vádja alól. A gyerek úgy mégis mi a fenét tehet arról hogy az apa egy erőszakoló barom volt? Egyrészt 50%-ban az anya génjeiből van, tehát a saját génjeiből épült gyerekét akarja meggyilkolni? Másrészt a másik 50% is teljesen ártatlan abban hogy mit tett az apja! Szépen is néznénk ki ha mindenkit felelősségre vonnánk a szülei által elkövetett bűnökért! Pláne ha még halálbüntetést is szabnánk ki rájuk emiatt! Pláne hogy nemi erőszakért még az elkövetőnek sem szokott halálbüntetés járni! A teljesen vétlen áltdozatot meg ezért nyugodtan öljük meg? Milyen kifacsart gondolatmenet ez mégis?

De ez még hagyján is mert az erőszak persze érthetően intenzív érzelmeket kelt ami köztudottan torz gondolatmeneteket és az együttérzés megszűnését okozza. No de a másik hülye indok hogy a gyereknek "nem tudja megadni a megfelelő anyagi körülményeket"? Csodás! Még a gyerekre is fogja hogy miért öli meg!
Mégis hol van az előírva hogy hány forint havi bevételnél "érdemes élni"? Vagy "szabad élni"? A csak pár száz évvel ezelőtti arisztokratáknak nem volt akkora luxusuk mint ma egy "3 műszakos gyári munkás" embernek! Pl tiszta, ill. meleg víz a falból, higiénia, a gyerek 20%nál nagyobb eséllyel éli meg a felnőtt kort, nem beszélve okostelefonról, lapostévéről, autóról, fűtött lakásról, déli gyümölcsről, stb.
Vallaná inkább be az ilyen hogy egyszerűen baromi önző és lesz..ja hogy más él-e vagy hal, csak neki legyen meg amit ő magának célnak kitűzött! Még jobban felnéznék rá mert legalább őszinte.

Vegyük már észre miről is beszélünk és milyen kis apróságokkal állítjuk szembe!
 A mai napról (2017 legelső napjáról) túl sokat nem tudok írni, mert nagy részét a kocsiban, utazással töltöttük. Ezért úgy gondoltam írok néhány sort általában NZ-ról. Ami eszembe jut és esetleg hasznos vagy érdekes lehet másnak is. Ennyit mentünk ma Először is azt a nem is költői kérdést fogom…..
Érdekes írás érkezett a Magyarország és én pályázatra, hiszen Kedves Ember egészen egy iskolai fogalmazásig vezeti vissza eszmefuttatását, melynek végén az is kiderül, szerinte Magyarország miért nem tud vagy akar szembenézni saját múltjával. Szavazni ma is a poszt végén és…..
tukromtukrom 2015.08.24 10:25:45
@fhdgy:
Hogyne lenne fontos a gyerekkor! Akkor alakul ki az ember személyisége, amivel élete végéig élnie kell! Azon keresztül tapasztalja meg majd a világot. Lehet persze alakítani rajta később tudatosan, de csak korlátozottan. Csak "hozott anyagot" építgethetünk tovább.
Abban viszont szerintem igazad van hogy a mindjárt 40-es ismerősödnek attól még jót tenne ha el tudná fogadni hogy minden ember máshonnan indul és teljesen normális hogy lesznek emberek körülötte akiknek könnyebb a helyzetük. Attól még csak az számít hogy ő maga mit tesz bele a saját életébe, másoktól függetlenül. Szerintem a fejlődés mértékétől lesz sikeres egy Élet, nem attól hogy konkrétan meddig jutott el végül.