Adatok
Choma Enikő Mátrai Gyuláné
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A kovász készítéséről részletesen itt olvashatsz.
Fontos, hogy az anyakovászod mindig tettrekész legyen, ezért hetente legalább egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Alábbiakban egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez.
A kovász frissítésének egyik legfontosabb…..
Choma Enikő Mátrai Gyuláné
2020.03.06 18:41:53
Segítséget szeretnék kérni nagyon kezdő kovászoló vagyok! Olyan gondom van,hogy a hűtőben tartott anyakovászomból szeretnék kenyeret sütni igy megetettem ugy hogy kivettem 25 g kovászt (rétes lisztből készült) 100 g vízet és 125 g rétes lisztet adtaam hozzá. kb 9 órára duplázódott,igy mégegyszer megeetettem az előző módon. A második etetés után is duplázódott.Az első és második etetés után is csináltam tesztelést hogy egy pohár vizbe tettem egy kiskanál kovászt de egyik esetben sem maradt a kovász a víz tetején. A kérdésem az,hogy azt jelenteni,hogy a kovászom nem aktív? Igy nem merem elkezdeni a kenyérsütést.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz