Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dolgozó

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azurák Csaba egyenesen beleütötte a magas labdákat Orbán Viktor arcába. De miért vállal be Orbán Viktor egy huszonötperces beszélgetést, ha egyetlen lehetősége, hogy fájdalmasan látványos módon kerülje az érdemi válaszokat? Főként miközben világosan látszik, társadalmi…..
dolgozó 2010.02.10 17:59:07
Üdv!

1-2 dolgot muszáj írnom

1. Amennyiben azért nem hallunk konkrét terveket és számokat, mert Orbán nem ismeri a valós adatokat, akkor ugyan mire alapozza a kijelentéseit, hogy adót fog csökkenteni. Mire alapoz egyáltalán bármilyen kijelentést? Vagy talán a hallgatás valódi oka, hogy pontosan tudja, mit és hogyan fog csinálni, csak azt is tudja, hogy azzal nem lehetne választást nyerni? Mint az már korábban is kiderült (a borozgatós beszélgetés során), Orbán is egészen hasonló dolgokat tervez, mint amit az eddigi csürhe művelt. Az egyetlen lényegi változás az lesz, hogy eddig a bal oldali felső tízezer nyúlta le a pénzünket, most meg majd a jobboldali felső tízezer fogja.

2. Bárki komolyan azt hiszi, hogy a magyar ember olyan, hogy "ha majd kevesebb lesz az adó, akkor majd befizetem"?? Persze, biztos van, ahol ez működik, de nem Mo-n, a magyar nép ehez túl leleményes.

3. Azt kijelenteni, hogy Orbánék alatt nekünk hú de nagyon jó volt és milyen erős volt a gazdaságunk... hát finoman szólva is baromság. Miután a FIDESZ átvette a hatalmat, nem egész fél évre rá volt az eddig legnagyobb tőzsdekrach Mo-n.
Nem beszélve arról, hogy úgy nem nehéz demagóg adományozó politikát folytatni, hogy úgy vették át a hatalmat, hogy úgy ahogy fel volt töltve az államkassza. És miből is?? Igen, a FIDESZ által annyit fikázott Bokros csomag által.

És amiket szeretünk elfelejteni:

APEH kommandó
Bánya botrány
Tokaj kereskedőház botrány

És miért is hívták őket "Orbán-Torgyán koffer kormány"-nak??
"A legjobb dolgok azokkal történnek, akik várnak!! - nem tudtam, hogy egy férfi ilyet is képes mondani, amikor ott a lehetőség egy jó kis menetre!?” – következő alanyunk egy igen érdekes tapasztalattal gazdagodott, ugyanis kifogott egy olyan pasit, aki elhúzódik a…..
dolgozó 2010.02.03 15:08:53
Kedves Manzanilla!

Véleményem szerint számos oka lehet az általad leírt szituációnak. Persze lehetnek olyan okai is, amiket már oly sokan írtak előttem: meleg, gátlásos... stb.

De akadnak itt más lehetőségek is.

1. Volt a Jóbarátokban egy rész, amiben Pheobe (bocs, nem tudom, hogyírják, szóval Fíbi) keveredett, egy hasonló szituációba, vagyis, hogy az újdonsült pasija nem akarta bezacvarni a macit a málnásba. Ha láttad a részt, akkor ugorj a következő pontra, ha nem láttad, akkor kb. ez állt a dolog hátterében: a csóka elérte, hogy Pheobe már-már könyörögjön, hogy feküdjenek le. A pasi közölte, hogy azért nem akarja, mert tisztában van vele, hogy a nőknek mennyit jelent a sex és nem akar túl mély kötődést, hogy azután azon morfondírozzon, hogy másnap vajon felhívja-e a pasi. Erre Pheobe közölte vele, hogy áá úgyanmár a sex az csak sex, és ha utána felhívja, akkor jó, ha nem, akkor nem. Megvolt a sex, és persze ezek után lelkifurdalás nélkül nem kellett többet találkozni a csajjal.
Szóval akár ez is lehet egyfajta motiváció, de szerény véleményem szerint nem húzná eddig a dolgot, bár ki tudja, lehet, örömét leli az ilyen játékokban...

2. Lehet, hogy az égvilágon semmi nincs a hátterében. Lehet, hogy tényleg annyi van, amit mond. Tudom, hogy mindig mindenki mindent túl akar komplikálni, de hidd el, hogy az esetek többségében tényleg a legegyszerűbb megoldás a nyerő. Tetszel neki, komolyan gondolja, ezért nem akar rögtön lerohanni, ki akarja várni a "tökéletes pillanatot". Biztos vannak olyan nők, akik még erre buknak, talán azt hiszi te is ilyen vagy. Talán úgy van vele, hogy sokkal jobb lesz a sex, ha már komolyabb érzelmek vannak a háttérben, vagy talán pont attól lesz jó a sex, hogy szépen kiéheztet (mert lényegében most ezt csinálja) és majd amikor "beadja a derekát", akkor már eléggé ki leszel éhezve ahoz, hogy bármit megtegyél neki. Gondolj csak bele: van egy kapcsolatod, rendszeres nemi élet, esetleg együtt is laktok stb.. ezek után valamelyikőtök elutazik külföldre 1-2 hétre... Na, milyen lesz a sex, mikor újra találkoztok...??

Szóval sok minden lehet, nem hiszem, hogy nagyon messzemenő következtetéseket kellene levonnod, és azt sem gondolom, hogy el kell hinned mindent, amit írunk. Ha tényleg ennyire zavar a helyzet, akkor ülj le vele és kérdezd meg tőle nyíltan, hogy wtf...

Hát ennyi okosságot tudtam kipréselni magamból, remélem valamit tudtam segíteni.

Üdv!
dolgozó 2010.02.03 16:15:13
@Frucsasz, az őzikelány:
Őőő... Ez azért nem teljesen így van. Bármit is érzek egy nő iránt, van úgy, hogy szívesebben vagyok a barátaimmal. Tudom, hogy a nőknek ezt nehéz (vagy lehetetlen) megérteniük, ez egy alapvető attribúciós ellentét férfiak és nők között, de attól még ez így van. Nem bántásból mondom, de szerintem nem túl szerencsés úgy tanácsot adni, hogy meg vagy győződve arról, hogy jobban ismered a férfiakat, mint a férfiak -> "Akárki akármit mond, olyan nincs, hogy ha egy pasi érdeklődik utánad, egy hónapig nem lát, és ezek után mikor lehetősége van rá, mégis a haverjaival tölti az idejét." -> Ó, dehogy nincs.
Hidd el, sosem fogsz tudni pasiként gondolkodni, mint ahogy mi sem nőként. Ebben egyezzünk meg és ne tégy olyan kijelentéseket, mint amit idéztem Tőled, mert ha pl ezt egy hasonló cipőben lévő barátnődnek mondod, aki ezt el is hiszi Neked, akkor a végén könnyen a te lelkeden száradhat, ha az említett barátnő lemarad valami nagyon jóról, mert épp nem úgy volt, ahogy oly magabiztosan gondoltad. Szerintem ha pasi ügyben egy nőnek tanács kell forduljon egy pasihoz és fordítva. Én is a női barátaimmal beszélgetek az efféle problémákról és hidd el, működik!

Remélem nem veszed bántásnak, amit írtam, mert nem ez volt a szándékom.

Üdv!
Ferencnek sikerült magát belehajszolnia egy olyan féléves konstrukcióba a Raiffeisennél, ami 250 ezer forintból kamatok után csinál 241 ezret:Vessetek meg érte, de van egy kis megtakarított pénzem, amit engedelmeskedve az agyamba pumpált reklámoknak, elvittem a Raiffaisen bankhoz, hogy…..
dolgozó 2008.02.27 18:19:43
Szép jó estét mindenkinek!

Van egy olyan furcsa megérzésem, hogy valamilyen oknál fogva nem leszek népszerű, de üsse kő, bevállalom: Raiffeisenes dolgozó vagyok. Ezt mindössze csak azért írtam, hogy elhiggyétek, valamivel jobban belelátok ezekbe a dolgokba, de tájékoztatásul közlöm, kizárólag a saját véleményemet tartalmazza az elkövetkezendő néhány gondolat, nem pedig a bank hivatalos véleményét az ügyről.
Tehát:
A cím maga már eléggé sarkít: "Negatív kamat a Raiffeisennél". Nos. Próbáljunk meg egy kicsit elszakadni attól, hogy a betét és a befektetés ugyan az. Egyáltalán nem. Kamatról betétnél beszélhetünk, befektetés esetén pedig hozamról. Javítson ki a tisztelt szerző, de gyanítom, hogy a betéti részre pozitív kamatot kapott. Az, hogy nem annyit, amennyit várt... nos a feltételek véleményem szerint eléggé egyértelműek, nem kevés helyen hozzáférhetőek és szó sincs apróbetűs részről. Véleményem szerint az is eléggé egyértelmű, hogy a 29.188 Ft, az nem 30.000. Az pedig soha sehol nem volt leírva, hogy az akciós kamatok havi szinten értendők, ezeket a feltételeket a teljes futamidő alatt teljesíteni kell, ha magasabb kamatot szeretnénk elérni. Ez az összes kondíciós listában egyértelműen szerepel. Arról a bank nem tehet, ha az ügyfél nem olvassa el ezeket a kondíciókat.
Ami a befektetési alapot és annak hozamát illeti, arról aztán végképp nem tehet a bank, hogy egy adott értékpapírnak csökken az értéke. Alapvető közgazdasági szabály, hogy magasabb hozamot, vagy nyereséget, csak magasabb kockázatvállalással érhetünk el. Amennyiben pedig nem szeretne valaki magasabb kockázatot vállalni, akkor pedig ne tegye. Ez ennyire egyszerű. Ezekért a dolgokért nem gondolom, hogy a bankot kéne hibáztatni.

Természetesen mindenkinem meglehet a maga véleménye, akadhatnak rossz tapasztalatok, de nem gondolom, hogy az efféle sarkítások és túlzások bármiféle megoldást jelentenének a problémára.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet azoknak, kik végigolvasták soraimat.

Tisztelettel!

Egy Rafis dolgozó