Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ErnestYAlfred

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
Az utóbbi időben újra fellángolt a vita a homeopátiával kapcsolatban, elsősorban Boldogkői Zsolt professzor cikkei kapcsán. Helyes is, hogy elkezdődött egy diskurzus, mivel ez talán hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen tájékozódjanak a módszerrel (annak történetével,…..
ErnestYAlfred 2015.08.21 23:40:43
A brit Homeopathy Research Institute Közleményt jelentetett meg, amelyben úgy vélik: az ausztrál National Health and Medical Research Council (NHMRC) 2015. március 10-én nyilvánosságra hozott állásfoglalása hibás.

Az állásfoglalás vázlatának nyilvános konzultációján a Homeopathy Research Institute (HRI) és mások is jelezték az analízis módszertanával kapcsolatos ellenvetéseiket.
„Üdvözöljük a homeopátiával kapcsolatos mélyreható kutatásokat, de … csalódottak vagyunk az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács legutóbbi állásfoglalása miatt, mert a NHMRC végleges állásfoglalása egyetlen, a vázlat nyilvános konzultációja során elhangzott ellenvetést sem vett figyelembe.
. . .
A HRI a fentieken kívül azt is kifogásolja, hogy bizonyos – szerintük a homeopátia hatékonyságára vonatkozó, legerősebb bizonyítékokat tartalmazó – vizsgálatok nem kerültek be a NHMRC elemzésébe.
Példaként említik:
• Jacobs és munkatársainak 2003-as metaanalízisét a gyermekkori hasmenés homeopátiás kezeléséről,
• Wiesenauer és Lüdtke metaanalízisét a szénanátha homeopátiás kezeléséről,
• Schneider és munkatársainak metaanalízisét a szédülés homeopátiás kezeléséről, valamint
• egy Mathie és munkatársai által írt Cochrane összefoglalót, amely a homeopátiás készítmények influenza elleni hatékonyságát igazolta a HRI munkatársai szerint, de szintén kimaradt az NHMRC állásfoglalásából.
Forrás:
Australia’s NHMRC publishes flawed report despite concerns raised during public consultation
ErnestYAlfred 2015.08.21 23:48:00
MELEG SÁNDOR · ALIMENTO.BLOG.HU/
Argumentum premo:
A történelem fontos tanulságokkal szolgál a jelenre nézve.
Sokszor és sokmindenben ugyanazok az erőviszenyok, azérdekek, a módszerek.