Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LHKG Iceman

218 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hónappal ezelőtt lencsevégre kaptuk az olasz Elifriulia mentő és képző szervezet Airbus Helicopters H145 típusú - mentési feladatokra optimalizált - helikopterét. Érdekes víziót láthatunk a képeken, mivel a Magyar Honvédség részére is megérkeztek a típus első példányai. Idehaza az új típus a…..
Új fejezet nyílt mind a kecskeméti, mind a pápai repülőtér történetének könyvében. Ugyanis május első felében - a kecskeméti repülőtér infrastruktúrális fejlesztése miatt - átmenetileg az MH Pápa Bázisrepülőtérre települtek a Gripen-ek. A költözés jelentős kihívás elé állítja a két bázis…..
Március 7-én délután szállt le Budapesten a Wizz Air legelső Airbus A321neo típusú repülőgépe, melyet még 183 db ugyanilyen és 72 db A320neo követ az elkövetkezendő években. A gép egyenesen a hamburgi Airbus üzemből érkezett, hogy aztán másnap be is állhasson a forgalomba. Az első célállomás: Róma.…..
...avagy Hot Refueling, azaz járó hajtómű melletti üzemanyag vételezés. Alapvetően a légijárművek repülésre történő felkészítése során kerül sor az üzemanyag feltöltésére, természetesen álló hajtómű mellett. Persze a kivétel erősíti a szabályt: számos olyan szituáció adódhat a katonai vagy polgári…..
A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. július 30–augusztus 03. között hajtják végre a „Flying Sword”  elnevezésű brit-magyar közös repülő harcászati kiképzést. A kiképzés célja a magyar JAS-39 GRIPEN vadászrepülőgépek műveleti képességeinek fejlesztése a Brit Királyi Légierő…..
Kerozingőzös szárnyalás az északi sarkkör felett, avagy repülős kalandok egy Beech King Air fedélzetén. A néhány északi ország közül Izland az egyik, melynek területén áthalad az északi sarkkör; bár nem a fő szigeten, csak a tőle északra található Grímsey-n. Ez az ország legészakibb lakható pontja,…..
Mindig izgalommal teli érzés, ha új könyv kerül kiadásra a magyar katonai repülés világából.  Most sem volt ez másként, hiszen sok szempontból érdekes, meghatározó típusról kaphatunk értékes információkat Brandt Gyula hiánypótló könyvéből. Nagyon is aktuális a téma, hiszen az idei évben ismét a…..
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja. A következő 17 hét során 21 új gép érkezik a WIZZ bázisaira Európa-szerte, 70…..
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy 2017-ben rekordszámú utast szállított, jelentősen bővítette  hálózatát, lebonyolította minden eddiginél nagyobb repülőgép-megrendelését, részben szponzorált pilótaképzést indított, és számos fejlesztést…..
Pár héttel ezelőtt lehetőségünk nyílt közelebbről is megismerkedni a Red Bull két Alpha Jet típusú gépével. A repülőnapokról, Red Bull AirRace versenyekről jól ismert gépeket a Győr-Pér Repülőtéren kaptuk lencsevégre. A civil bőrbe bújt gépek ne tévesszenek meg senkit, ugyanis komoly katonai múlt…..
https://www.youtube.com/watch?v=Bj7dDhXMTaA..
https://www.youtube.com/watch?v=q3Trm_COqO8..
https://www.youtube.com/watch?v=FNrIQuh72Ns..
Nem jellemző, hogy két repülőgép a pályafutását a gyártósoron egymást követően kezdi, majd évtizedekkel később ismét együtt szolgálnak valamelyik légitársaság flottájában. A 20045 és a 20046 gyártási számot viselő B-727-23-as gépeknek megadatott ez, jelenleg a WestStar Aviation Services színeiben…..
A műszaki és a hajózó állomány kiképzési jártasságának fenntartása és fejlesztése érdekében a Magyar Honvédség 2016. október 18. és 28-a között terv szerint hajtott végre éjszakai repüléseket. Az éves kiképzési tervben szereplő repülések során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Füzesabony, Miskolc,…..
Ma elszállítják a Vertoleti Rosszii (valószínűleg) novoszibirszki üzemébe nagyjavításra a honvédség négy Mi-17-esét. Itt az egyik N változatot húzzák be a Volga-Dnyepr Ruszlánjába (RA-82081). Közepes esőben jött be a 30-as pályára. 0943 loc. A kecskeméti fénysor fölött a "Gelekszkij". A…..
2016. július 15. és augusztus 5. között zajlik a Panther Strike 2016 elnevezésű többnemzeti repülőkiképzés, amelynek részeként az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt az Egyesült Államok Légi Nemzeti Gárdájának 120. vadász százada F-16C Block 30 típusú vadászgépekkel. A gyakorlat szlovén, szlovák,…..
Bemutatót tartottak Kecskeméten a Légirendészeti Szolgálat leendő helikoptertípusával. 1996. augusztus. Az N9016W lajstromú MD 900-assal még a McDonell-Douglas tartott bemutatót, egyidőben az F/A-18-assal. Az üzleti kísérlethez a kiindulási alapot a rendőrség korábbi MD 500-as beszerzése…..
Napjainkban egyre ritkábban találkozhatunk a keleti repülőtechnika jeles képviselőivel az európai égbolton. A költséghatékony és gazdaságosabb üzemeltetést lehetővé tevő korszerű gépek kiszorítják a régi típusokat, ez a tendencia már a volt szovjet tagállamoknál is megfigyelhető. Szerencsére azért…..
Atlantista olvasóimnak szeretettel - az első Magyarországra települt TSP emlékére - legyen a késedelmes 2015 szeptemberi hírbejegyzés képe egy, a 44-es főút felett a kecskeméti 30-as pályára besikló floridai gárdistát ábrázoló. Persze a szimpla magyarok is örömüket lelhetik a…..
LHKG Iceman 2015.10.03 18:44:15
@Levente B.: drive.google.com/file/d/0B1EmwmLMjn_oNjZNbUtGbG1MclE/view?usp=sharing

Sajnos nem látszik a festésmintája. A határ magyar oldalán repült.
LHKG Iceman 2015.10.02 23:00:30
@Beat it!: szerintem is külföldi gép lesz, csak véletlen az egybeesés... úgy tudom a horvátoknál sem repül már a típus
2015 júliusában a HungaroControl légiforgalmi irányítói összesen 100 856 légijárművet irányítottak és túlszárnyaltak majdnem minden eddig mért rekordot. Új forgalmi csúcsok születtek az átrepülő forgalomban, míg a budapesti érkező és induló járatok száma is elérte a legmagasabb értéket 2011…..
Két igazi klasszikus repülésére is sor került a bemutatón. A Lengyel Légierő Szu-22M4-es géppárja és a Román Légierő MiG-21UM LanceR -e demonstrálta, hogy ezek a gépek még mindig jelentős lehetőséget, értéket, képességet hordoznak magukban. Le merjük fogadni, hogy egyszerre dobbant a keleti technika…..