Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fm4gus

25 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gorion Metro 2033 könyvkritika 2016.08.23 17:57:05
Nyári pihenőmről visszatérve elsőként egy olyan regényről szeretnék írni nektek, ami első ránézésre bevallom nem ígért túl sokat, elolvasva mégis kellemes csalódást jelentett. Dmitry Glukhovsky Metró 2033 néven kiadott könyvéről lesz tehát szó, ami az író szülőföldjén is igen hamar népszerű lett,…..
Gorion Kötelező körök Azerothon 2016.06.03 22:38:54
Spoilermentes kritika Mivel egyik kedvenc pc játékom a mai napig is a Blizzard üstjében főzött Warcraft 3, és mivel egy időben én is bejártam a World of Warcraft virtuális világát, nem volt kérdéses, hogy meg fogom nézni a mozifilmet is. A magam részéről ha fogadnom kellett volna, arra tettem…..
A Games Workshop, a Warhammer univerzum jogainak tulajdonosa az utóbbi időben nem ült a babérjain, hanem ehelyett folyamatos támadás alatt tartotta a gamerek pénztárcáját és szabadidejét - őszinte megelégedésünkre, teszem gyorsan hozzá. Legyen szó akár tabletről, akár pc-ről, társasról, konzolról…..
  Ugye eddig sem volt titok, hogy a Total War sorozat legújabb seregterelős-taktikai játéka - mely számos rajongó titkos vágyát valóra váltva a Warhammer Fantasy világát választotta témájának - sem lesz mentes a manapság divatos hogyan-húzzuk-le-a-játékosokat trükköktől és kiadói fogásoktól.....
Az új Trónok Harca évad kapcsán én sem tudom megállni, hogy ne írjak pár sort, ez az írás azonban rendhagyó lesz abból a szempontból, hogy most elemezgetés, értékelés helyett csak a véleményemet fogom elmondani az új évadról, meg úgy az egész Game of Thrones őrületről. Ugyan miért van az, hogy…..
Gyarló gamerként vallom, hogy nincs is kellemesebb egy végigmelózott nap után, mint bevágódni a vas elé, és önfeledten zúzni egy-két órát egy pofa sör (vagy akár kakaó, ki mivel él) mellett. Na, a Vermintide pont erre született: a Warhammer Fantasy vonalról ismert Old World világában, egészen…..
Úgy érzem, most jött el az ideje egy új könyvértékelésnek, melyhez egyik friss olvasmányomat szemeltem ki áldozatul a Star Wars univerzumból. Célkeresztben tehát a Sith Nagyurak (Lords of the Sith) c. regény, ami Paul S. Kemp tollából született, magyar nyelven pedig a Szukits Könyvkiadó gondozásában…..
Ha már korábban írtam az egyik legkellemesebb Gyűrűk Ura stratégiáról, hadd említsek meg nektek egy másik nagyszerű game-et is, ami szintén Tolkien világában játszódik, és szintén megérdemli a figyelmet. Aki pedig szereti a Total War sorozatot, az a soron következő (és éppen mostanában…..
Gorion Fapados kaland az űrben 2016.01.31 01:26:45
Emlékeztek még a régi időkben oly népszerű, úgynevezett interaktív kalandregényekre? Nem csoda, ha nem igazán: a '80-as, kora '90-es években népszerű lapozgatós történetek felett jócskán eljárt már az idő, és úgy tűnik, hogy az internet és okoskütyük korában az ilyen könyvecskékre nincs igény. Na…..
Gorion WoW és film találkozása 2016.01.12 22:07:25
A több évig tartó, zárt ajtók mögött zajló előkészületek után idén júniusban érkezik a mozikba a világ legnépszerűbb MMO játékához kapcsolódó filmes előzménytörténet, a Warcraft: The Beginning. Bár a mozifilmről még most sem tudni túl sokat, de a filmbéli szereplők listája, és a hozzájuk…..
Ha a fantasy irodalom legkiemelkedőbb alkotásairól van szó, akkor J. R. R. Tolkien művei egyszerűen megkerülhetetlenek. A második világháború idején és azt követően az Oxfordi Egyetem nyelvészprofesszora megalkotta Középföldét, ideértve e képzelt világ történelmét, nyelveit, fajait, isteneit,…..
Hasít az új Csillagok Háborúja, Magyarországon is már több százezren látták a filmet, és persze mindenkinek megvan a véleménye róla. Na nekik szól ez a kérdéssor, ami kifejezetten a történet egyes khm érdekes (ostoba) mozzanatára keresi a választ. Ezekre a válaszokra amúgy…..
fm4gus 2015.12.27 00:43:26
@menjünk a moziba be: Sajnos a "nagypapás" monológnál - Vader maszkja előtt - a moziban ahol néztem többen felröhögtek, kicsit kellemetlen élmény volt. A CGI nyálkás szörnyekben pedig minden benne volt, ami a Star Warsba sosem kellett... :)
fm4gus 2016.01.03 22:05:40
@kutyanyolc: Thrawn egy olyan "főgonosza" volt a Star Wars világának (mielőtt törölték az expanded universe-t), amilyet a 8. rész is érdemelt volna. De ez szerintem a Disney-nél elvi kérdés, hogy amihez másnak is köze van, az lehetőleg levegőhöz se jusson.
fm4gus 2016.01.06 20:46:40
@verobert: Valóban az is elég látványos baki volt, nekem is feltűnt, hogy Rey már azelőtt nevén nevezi Finn-t, hogy később megkérdezné a nevét, de abban nem voltam biztos, hogy az angol verzióban is így van-e ez, vagy csak a szinkront rontották el.
-- Az első benyomások SPOILERMENTESEN -- Végre-valahára látható a mozikban az új Star Wars, a minden idők legnépszerűbb sci-fi eposzának minden idők legerősebb filmes nyitását produkáló hetedik része, már ami a bevételt illeti. Végre-valahára én is beülhettem a vászon elé,…..
"Old habits die hard" - mondják angolul, ha egy szokás a régi időkből máig ránk ragadt. Nos, nekem is van ilyen szokásom, mégpedig, hogy időről időre szeretem ősöreg stratégiai játékokkal kikapcsolni magam. Azért persze azt is be kell látni, hogy ez nem is olyan nagy kihívás, már ami az ősöreg…..
fm4gus 2015.11.25 17:37:26
@Booker DeWitt: Hát igen, a WoW sem mai csirke, és egyre többen hagyják abba azt is, főleg azóta, hogy a pandamacik megjelentek benne...
fm4gus 2015.11.26 17:59:14
@Booker DeWitt: Á én már fel se merek menni.... Még egy kicsit trenírozom magam, azt majd ha csukott szemmel le tudom nyomni a gépet akkor adok neki egy esélyt.
fm4gus 2015.11.26 22:54:43
@Kobor Szellem: Én kb. tíz év kihagyással álltam neki a játéknak megint, kifejezetten azért, hogy a sztorit újra végigvigyem. Emellett persze ki szoktam a gép ellen is állni, és nem megy rosszul a dolog, de még nem vagyok epic mestere pl. mindegyik skillnek, meg hogy a különböző összetételű seregekre milyen válasz dukál stb. Ezeket még finomhangolnom kell, főleg úgy, hogy aki még a mai napig is nyomja multiban az biztos rutinos róka, úgyhogy mi legfeljebb az ismerősökkel ülünk össze egy partira.

A Scourge a Lich King szolgáin túl jelenti magát a "mozgalmat" is, mint ahogy írtad példaként a keresztényeket, úgy van a kereszténység, mint mögöttes fogalom, eszme, ami összeköti őket. Maga a szó fordítása egyébként korbácsot jelent, de használják még a "csapás" megfelelőjeként is. De elfogadom hogy ez nem csupán a betegség neve, az csak az első jele az egésznek.

Amúgy a keretes szövegben csak dióhéjban egy rövid felvezetőt akartam írni a sztori kezdetéről annak, aki esetleg nem ismeri azt, emiatt nem is mentem bele a részletekbe, aki ismeri a történetet annak ez úgysem mond semmi újdonságot :)
Kicsivel több, mint egy hónap múlva robban a mozikban a Star Wars legújabb része, Az ébredő erő, és az ennek köszönhető általános felfokozott hangulaton túl most már szinte mindenki azt találgatja, hová is tűnt Luke Skywalker. A kérdés némiképp jogos, mert hogy sem az új…..
fm4gus 2015.11.25 18:34:39
@Terézágyú: Neeem, itt majd Lando rohamosztagos fia fog rányomulni Han és Leia lányára, ami azért egészen más... ;)
Gorion Az Alientől a Prometheusig 2015.11.04 22:27:31
Aki olvasta már egyik-másik korábbi bejegyzésemet, az tudhatja, hogy lelkes sci-fi fogyasztó vagyok, ezen belül is egyik kedvenc hívószavam az Alien. Igen, a szinte mindenki által, akár csak hallomásból ismert Nyolcadik utas: a Halál, az első és eredeti Alien film Ridley Scottól,…..
Gorion Az egyik szemem sír... 2015.10.20 21:51:37
Igen, én is megnéztem a videót, amitől nemrég felrobbant a net világos és sötét oldala is: a kevesebb, mint két hónap múlva debütáló Star Wars 7 legújabb előzetese olyan nyálcsorgató, olyan látványos, olyan hangulatos amilyen csak lehet. És éppen ez a baj: hiába tesz meg…..
Gorion Összezárva az Idegennel 2015.10.13 19:53:17
  Sevastopol űrállomás SciMed torony, San Cristobal orvosi részleg, pszichiátriai osztály 2137 novembere   "Itt ragadtam, a Sevastopol űrállomáson, egy gigantikus űrkomplexum mélyén, a Seegson vállalat csodáján. A "csodán", ami romba dőlt, amit a káosz és őrület ural,…..
  A napokban került a mozikba Ridley Scott új filmje, a The Martian (Mentőexpedíció) Matt Damon főszereplésével, és mivel mindenki ódákat zengett a filmről, magam is úgy döntöttem hogy beülök egy zacsi popcornnal a helyi vetítőbe, és bizony megnézem én is. Nos jelentem, ha…..
fm4gus 2015.10.06 17:55:02
@Ernoke: Úgy tudom őket összehasonlítani, hogy nem a könyvről, hanem a Disney filmről beszéltem, ami 2012-ben jött ki. A könyvet ismerem de nem olvastam, és nem is akartam bántani.
fm4gus 2015.10.06 18:00:49
@Mr. Neutron: SPOILER2: Én leginkább azt reméltem, hogy Sean Beant mégsem rúgják ki a végén, de ez sajnos nem jött be, és megint ő szívta a legnagyobbat.
fm4gus 2015.10.06 19:32:57
@Ernoke: Jogos, egy száz esztendős regény is lehet nagyszerű. Az más kérdés, hogy mit és hogyan visznek fel a filmvászonra.
Gorion Vaják – Tűzkeresztség 2015.09.23 20:03:51
  A sokak által minden idők legjobb RPG játékszoftverének titulált Witcher 3 kiadásával egyidejűleg, azaz idén nyáron érkezett meg a játék alapját képező könyvsorozat legújabb kötete is a könyvesboltok polcaira. A mű az elődökhöz hasonlóan a Playon kiadó gondozásában…..
Nemrég olvastam egy napilapban , hogy a hetedik osztályosok között igen népszerű az állatgondozói pálya, ami igen dicséretes, hisz ez arra utal , hogy  sok fiatalt érdekel és vonz a természet és az állatvilág. Nos, én történetesen állatgondozó volnék, így hát részletesen…..
Gorion Angry Birds: Epic ismertető 2015.09.05 20:01:40
  Sziasztok! Eredetileg azt gondoltam, hogy a következő bejegyzésem a Vaják: Tűzkeresztség c. könyvről fog szólni, de mivel még nem értem a mű végére, másrészt mivel ebédszünetekben mostanság egy nagyszerű és nem mellesleg ingyenes appal ütöm el az időt, ezért most…..
Gorion Utazás a csillagok közé 2015.08.31 17:53:50
  Életünk történései legtöbbször kiszámíthatóak, megtervezettek. Szeretjük, ha a dolgok a megszokott mederben folynak, ha tudjuk, hol a helyünk a mindennapokban, ha megvan a munkánk és a pihenésünk, ha körülvesz minket a család. Néha azonban mindez nem elég, néha kalandokat…..
Gorion És ami következik... 2015.08.27 18:54:49
Sziasztok! A Pillars of Eternity nevű pc játék után a következőkben egy kicsit más vizekre evezünk, és egy film kerül majd sorra, melynek egyedi története, remekül megkomponált látványvilága és a film vegyes sikerekkel tűzdelt fogadtatása miatt mindenképpen érdemes lesz…..
  Sziasztok! Mai posztomban a közösségi finanszírozás egyik legújabb sikerjátékát, a Project Eternityből kinövő Pillars of Eternity nevű pc játékot veszem górcső alá, melynek éppen a héten jelent meg az első kiegészítője White March néven. Készüljetek, mert a szokásos…..