Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ada1

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korunk divatos hőse az úgynevezett „kondibandi”. Ez az embertípus alig néhány esztendeje létezik: évtizedünk furfangos találmánya. Egyetlen jellegadó vonása, hogy az összes szabadidejét az izomnövelés hóbortjának szenteli. Ha lejár a munkaideje, azonnal a legközelebbi…..
Ada1 2015.08.21 07:40:40
Zseniális írás, azonban kifejezetten ódzkodnék a műveltség és a kidolgozott test szembeállításának lehetőségétől. A két dolog nem zárja ki egymást. Sokan munka után a bennük felgyülemlett feszültség levezetésének egy módját látják az edzőtermekben, és ha már ott vannak, megpróbálják a lehet legtöbbet kihozni magukból. Igen, vannak akik szélsőségesen csak erre képesek koncentrálni, de magamról tudom, hogy az embernek egész egyszerűen jólesik egy idő után a 3-4 óra edzés, amikor már fokozatosan hozzászokott a megterheléshez, és észre sem veszi, hogy elszaladt az idő! És edzés után a jakuzzi, meleg vizes zuhany, egy kis beszélgetés...
Én sem szeretem, sőt, kifejezetten averziót vált ki egy-egy túlpumpált test látványa, de méginkáb aszexuális lehet, ha valaki csak az elméje pallérozásával van elfoglalva, és elhanyagolja a testét. A testépítés ugyanis nem csak az izomtömeg növelésről, hanem az egészséges táplálkozásról és a személyi higiénia kiemelt szerepéről is szól.
Nagyon érdekesnek tartom, hogy az egykor istenített testépítés (gladiátorok), olimpiák most hogyan fordul át, s lesz szinte megvetendő példa; külön kiemelve a nők utódnemzési preferenciáját is, ami nagymértékben befolyásolja a férfiak ezirányú motivációját! ;)
Értem az alapgondolatot, mégsem tudok teljes mértékben azonosulni vele, főleg nem az igénytelenség-bunkóság-testépítés részével. Talán mert épp elég ellenpéldát ismerek.