Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss László D.

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Tisztelt Kiss László! Megvettem a könyveit és nagyon tetszett mind a kettő. Csak egy dolgot nem tudok még eldönteni. Azt, hogy itt nálunk Solton, milyen turit lenne érdemes megnyitni. Egy vállfás turit vagy  egy esőárasat. Mit gondol erről? Üdvözlettel Ölyvesiné  - Solt községháza…..
  Tisztelt Kiss László! Egy turit szeretnék nyitni és a következőt gondoltam ki: Nem érné-e meg úgy csinálni ezt az egészet, hogy kimennék Ausztriába és egy ottani nagykereskedésben megvásárolnám a ruhákat és akkor nem kell a hazai nagykereskedőknél drágán megvennem a ruhákat, és még az út díjam…..
Tisztelt Kiss László! Elolvastam a könyveit és szeretném megkérdezni, hogy tudna-e segíteni nekem abban, hogy itt Kecskeméten hol nyissam meg a turimat. Két helyszínt találtam, amelyek megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyet az első könyvében leír. Az egyik a vasútállomás mellett van. Több…..
- A békéscsabai kórház bejárata -    Kedves Kiss László! Már régóta gondolkozom azon, hogy használtruha boltot nyissak, talán most jött el ennek az ideje. A kórházzal szemben, ahol ápolónőként dolgozok van egy kis turkáló, amelyet a tulajdonos hölgy nyugdíjba vonulás miatt szeretne valakinek…..
    Interjút készítettem a Borsod megyében található Pallium Használtruha Nagykereskedéssel. Interjú alanyom Juhász Adrienn a cég tulajdonosa volt. Kiss László: Manapság egyre népszerűbbek a használtruha kereskedések és nem feltétlen csak a kispénzűek köreiben. Hogyan került kapcsolatba cégük a…..
       Svájcban járva, ahol a minimálbér 3200* Frank, azt hinné az ember, hogy ebben az országban nincsenek turkálók, és mégis találni.       Most nem azokra az üzletekre gondolok, amelyeket a svájciak csak brokinak becéznek és, az adomány szervezetek tartják fenn őket, azokból számtalan van…..
A történet az amerikai kontinens északi részén kezdődik, ahol a XX. század második felében egy új vállalkozás virágzott és ez nem volt más, mint a használtruha gyűjtés. Az anyagi jólét főleg a nagy városokban olyan mértékű lett, hogy az emberek sűrűbben kezdtek megválni a ruháiktól, és a régieket…..
  A krém használtruha boltot a legtöbb kis és nagyvárosban megtaláljuk. Közkedvelt bevásárló helye ez azoknak a magánszemélyeknek, akik közepes és magas keresettel rendelkeznek (tanárok, orvosok, irodai dolgozók, ügynökök, vállalkozók). Ezek a használt ruhák magasabb áron kaphatók meg, mint extra…..
Az utóbbi időben egyre több használtruha nagykereskedés nyilt meg Magyarországon és valljuk be ezek közül 2-5 év működés után egy-kettő bizony be is zárt. Vajon mi ennek az oka? Magyarországon ma kb. 2.500 használtruha kiskereskedés üzemel, melyek vezetője, minden héten áruért megy, valamelyik…..
    Ha van rá lehetősége, akkor először menjen el a nagykereskedésbe személyesen és győződjön meg a ruhacsomagok valódi minőségéről. Először csak kis mennyiséget rendeljen. Próbáljon ki több szortírt. Lehet, hogy 3-4 termékből csak kettő lesz olyan, amelyik megfelel az elvárásainak.…..
    Készpénz a bolt elindításához (ez az összeg a kínált áru minőségétől és a bolthelyiség méretétől függően eltérő lehet (800 ezer-2 millió Ft)). Egy forrás vagy nagykereskedés, ahonnan hetente az új ruha csomagokat megvásároljuk.  Egy üzlethelyiség, amely min. 35 m2- a Használtruha…..
    Nemrégen Pécsen jártam és ha már ott vagyok mindenképpen el akartam látogatni Márki Krisztina Használtruha Nagykereskedő lerakatába, ahol két olyan élményben volt részem, amelyet úgy éreztem, hogy mindenképpen leírok az olvasóknak is.  Először is az első benyomásom az eladó személyisége volt.…..
    Interjúmat Antal Gergelly-el a Kárpus Használtruha Nagykereskedés ügyvezetőjével készítettem, akinek 10 egyszerű kérdést tettem fel. Remélem a kedves olvasóval olyan kérdésekre kapunk választ belőle, amelyekkel mindenki gazdagabb lesz.   Manapság egyre népszerűbbek a használtruha…..
    Az alábbi cikk eredetijét a honlapomon jelentettem meg először. Remélem itt is találok lelkes olvasókat.... Kiss László vagyok, éveken keresztül vezettem sikeresen egy használtruha nagykereskedést Debrecenben. Úgy döntöttem, hogy átadom Önnek a kapcsolati rendszeremet, a szortírozási…..
    Sok használt ruha kiskereskedő álma, hogy ráakad egyszer arra a Használtruha Nagykereskedésre, ahol igazi krém ruhát tud vásárolni, és végre nem lesznek gondjai a beszerzéssel, a minőséggel! Miről is szól tulajdonképpen ez az álom? Arról, hogy létezik valahol egy olyan nagykereskedés, ahol…..
(a cikket Kiss László (www.hasznaltruha-sikerkonyv.hu) engedélyével osztjuk meg a blogunkon) - Takács Tamás   Sokak problémája, hogy az angol és az amerikai méretek nem egyeznek meg a Magyarországon illetve a európai kontinensen megszokott méret számokkal, a részükre készült az alábbi…..
Kicsit kiakadt haltijatar azon, amit a Hádáról szóló posztunk alá kommeteltek az olvasók. Ezen felbuzdulva terjedelmes hozzászólást írt maga is, melyet most veletek is megosztunk, mert érdekes kérdéseket vet fel: Muszáj ide írnom, mivel eléggé ismerem a turik világát.…..
Kiss László D. 2016.01.11 21:06:34
@sparklie (törölt): Nagykereskedő voltam...itt vannak a tények:
Kalkuláljunk együtt:
Jelenleg kb. 1 Font (430 Ft) 1 kg Angol originalt turis ruha a nagykeresnek szállítási költséggel együtt (netto). Ebből ha tuti akkor 30%-a krém minőség (1 darab), amire sosincs garancia. 50% extra-I.osztály (2 db ruha), 20% szemét (0 Ft). Vagyis a krém ruhákat eladja a kiskeresnek kb. 2500 Ft/kg-os áron, az extra -I.oszt. 880 Ft/kg-os áron. A szemét leadásért ő fizet a szemét telepen. 2500*0,3=750 Ft, 880Ft*0,5=440 Ft, Tehát 430 Ft-ért behozza az országba az originált ruhát és tárolja, fizeti a válogatós dolgozót, és kap érte 1190 Ft-ot (Bruttó), azaz nettó 937 Ft-ot.
937-430=507 Ft-ból fizeti a raktárt, a dolgozót és a saját bérét. Mindenki számolja ki maga, hogy mondjuk van 3 dolgozó, 300.000 Ft bérleti díj. Mennyi árut kell ahhoz behoznia és feldolgoznia, hogy maradjon is neki valami.
Kisker.: vett egy krém ruhát 2500*0,3=750 Ft-ért, amelyet mondjuk 1700 Ft-ért próbál eladni a pesti plázában. Bérleti díj az egekben, alkalmazott, min. 180.000 Bruttó havonta. Ja és még keresni is kellene valamit rajta. Ja és amit nem tud eladni abban benne marad a pénze. Lehet ezeken csökkenteni, ha nem a plázában van a bolt, és olyan a bolt belső elrendezése, hogy az eladók létszámát lehet csökkenteni. A beragaddt ruha elpasszolásának is van több módja (nem mindenki ismeri). Szóval nem ragozom tovább. Nagyon kell mind a nagykereskedőnek, mind a kiskereskedőnek igyekeznie, hogy ebből egy jól működő vállalkozás legyen. Sajnos a kiskereskedő ezért nem tudja sokkal olcsóbban adni, mint amennyiért most lehet kapni a turikban. Többet megtudhatsz a témáról az alábbi honlapon: www.hasznaltruha-sikerkonyv.hu
A százfős gyülekezet, amit most pásztorolok, annyi munkát igényel, amit három nap alatt el is tudok végezni hetente. Meglátogatok mindenkit, akit kell, felkészülök az igehirdetésre, vezetőkkel találkozunk ha olyan a helyzet. L.D. Campbell a TCMI teológia tanára beszélt így szolgálatáról, amit…..
Nem régen Nagyváradon voltam egy temetésen, ahol egy lelkipásztorral találkoztam, aki egész lelkipásztorsága alatt egy szolgálati helyen volt. Elgondolkodtatott! Lehetséges? Normális? Jó? Azután miközben ezen gondolkodtam találkoztam egy másik lelkipásztorral, aki 6-8 évet…..
Kiss László D. 2015.09.10 17:33:26
Két megközelítése van a témának a véleményem szerint:
1. Ha egy vezetőnek nincs kapcsolata Istennel, akkor a maga feje után megy, és vagy úgy dönt, hogy megy vagy úgy, hogy marad. Ezt nem megítélésként írom le, mert én magam úgy gondolom, hogy ha valaki nem Istentől vezettetve tartózkodik egy szolgálatban, attól még lehet azon áldás.
2. Ha a vezető Isten vezetése által dönt arról, hogy 5-10 évente szolgálati helyet vált, vagy végleg egy helyben marad.
A 2. módot javaslom minden vezetőnek elérni. Ha valaki sóvárogva várja, hogy Isten szóljon hozzá. Hűségesen, figyelemmel, néha elcsendesedve imádkozik, kitárva neki a szívét, lehetetlen, hogy ne hallanánk meg, azt a kicsiny belső hangot, ahogy Isten szólni akar hozzánk (persze beszélhetnénk még belső békességről vagy arról, hogy az Úr igén keresztül szólít meg - stb. vezetési módokat), de kell, hogy vezetve légy Istentől!
Az Igében látunk szolgálattevőket, akik egy gyülekezetben szolgálták le az életüket. De olyanokat is, akik folyamatosan járták a gyülekezeteket, és csak néhány évet töltöttek egy-egy helyen, de mindenkinél azt látjuk, hogy bárhogy is éltek az Isten vezetése szerint mentek vagy maradtak!
Kicsit összefoglalva a következőt szeretném elmondani: amikor azon gondolkozol, mint vezető, hogy a helyeden vagy-e, akkor elsősorban azt vizsgáld, meg, hogy milyenek a gyümölcsei annak, ahol vagy és amit teszel. Ha jók adj hálát Istennek, ha rosszak, akkor gondolkodj el nagyon komolyan, hogy ez csak átmeneti állapot (József a börtönben), vagy azért van, mert nem állsz a helyeden. Ha az utóbbi, akkor se kapkodj, menj nagyon komolyan Isten elé, térj meg és kérj helyreállítást és vezetést az Úrtól. Ezt követően javaslom, hogy egy számodra tekintélynek számító keresztény vezetővel oszd meg a gondolataidat, kétségeidet, mert lehet, hogy Te, aki benne vagy egy helyzetben helytelenül látod mindazt, ami körülvesz Téged, míg egy külső szemlélő esetleg egy egészen más képet fest le a helyzetedről. Nagyon fontos, hogy egy idő után a házastársaddal is leülj komolyan átbeszélni a helyzetet (de figyelem (!), ne úgy, hogy megterheled vele Őt!). Ez nagyon fontos! Hiszen minden változás befolyásolni fogja az egész család életét is, és kell, hogy minden változásnál a párodban is békesség legyen a változást illetően.
Szomorú tapasztalat, nem csak Magyarországon, hogy a gyülekezetek jelentős része fogyóban van. Pásztorok, presbiterek, vezetők gondolkodnak: mit lehetne tenni?  Nem régen olvastam egy elgondolkodtató cikket a témában. 3 dolgot ír le a szerző Rob Hurtgen arról, hogy mit jelent…..
Kiss László D. 2015.08.20 18:56:50
Revitalizálni a gyülekezetet egy nagyon nehéz feladat. Én az alábbi pontokban ragadnám meg az elvégzendő feladatokat (Ezeket kizárólag pásztorok részére írom!) :
1. Isten erős indítattása van benned a megújulás/megujítás iránt.
2. Érett vezető vagy, aki megfelelően felkészítettél már a feladatra.
3. Csakis CSAPATBAN gondolkozz! Minimum 1-2 testvért állíts magad mellé akiknek a gondolkozása és a jelleme is kiállja a bibliai normákat/kritériumokat (1 Tim.3). Sokat legyetek együtt pl. hetente. Sokat imádkozzatok, beszélgessetek, ötleteljetek. Lehetőleg olyanokat válassz akiknek, ha van a házastársa is hasonló gondolkozású. A csapatodban az egyenlők közt az első szabály szerint viselkedj.
4. Az ötleteket át kell imádkozni, át kell beszélni és meg kell valósítani! A megvalósítás után ki kell értékelni a tapasztalatokat és ha hasznos volt, be kell vezetni.
5. Minden erőddel támogasd az istentisztelet minőségének emelkedését. Tanulmányozd nagyobb gyülekezetek alkalmait, vezettesd be magatoknál is a látottakat. A dicsőítő csoport fejlődése nem lehet kérdés, ajtonálló szolgálat, köszöntések, hirdetések megszervezése stb. Az istentisztelet ne felejtsd el hogy a gyerek csoportokban is zajlik. Folyamatosan támogasd a pici, gyerek, iskolás, tini, ifi csoportok vezetőinek a munkáját.
5. Hozz létre egy csapatot, akik az evangelizációk megszervezésével és lebonyolításával foglalkoznak - adj nekik munkát! Vagyis tartsatok olyan rendezvényeket, ahol eléritek a településetek gyerekeit, tinijeit, fiataljait, alkoholistáit, kismamáit, nyugdíjasait stb. stb. stb.
Szervezzetek minnél több közösségi és evangelizációs alkalmat.
6. Ne siess, kis lépésekben haladj. Ha a gyülekezetben komoly változtatásokra van szükség folyamatosan hordozd imában, azokat a személyeket, akik akadályozzák a változásokat. Soha ne panaszkodj! Légy bátorító, adj reményt az embereknek! Szervezd át a gyülekezetet barátságos gyülekezetté. Festess ki, renoválj, bővíts, helyezd át a szószéket stb. Mozgass meg ezekben a munkákban minnél több "padban" ülő testvért.
7. Tanulj meg evangelizálni (személyes), ha nem tudnál. Majd tarts kis csoportokban alkalmakat és készítsd fel a testvéreket az evangelizálásra. Minden vasárnapi igehírdetésben benne kell, hogy legyen határozottan az evangélium 5-10 mondatban.
8. Te magad is fejlődj. Válj jobb igehírdetővé. Gyakorolj a tükör előtt. Ha nem jó valami, a tükör azonnal leleplez! Válj Te magad is Aranyszájú Szent Jánossá!

Ha mindezeket megtetted, az már biztos, hogy már egy egészen más lelkületü gyülekezetet vezetsz. Sok erőt!