Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ariola

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyihoz hasonlóan idén is elvégeztük nem reprezentatív felmérésünket arról, hogy a politikusok mennyire veszik komolyan az autómentes napot, illetve a kerékpározást, és tettünk egy kitérőt a Parlament és a fehár ház bicikliparkolói felé. Az eredmény meglepő: míg egy…..
Szeptember 22-én, kedden megint megreggeliztetik a bicikliseket, most az Autómentes Nap alkalmából osztanak kakaóscsigát annak, aki reggel 7 és fél 10 között a Gödörnél jár. Az etetést zenészek vállalták: Németh Juci és a Nemjuci zenekar tagjai, Faragó Tomi, Matyiő és…..
Ariola 2009.09.22 23:26:10
@Goyo: El. Én fél 10 körül értem oda és már nem jutott. :-(
Nagyon szeretek biciklizni! Éppen ezért tudom, hogy mik a korlátaim. Egy bringás futár sokkal jobban biciklizik nálam. Nem hiszek abban, hogy a fővárosi utak többsége alkalmas hely a kerékpározásra. Ráadásul a hétvégi bringások többsége akkora durung (direkt nem bunkót írok -…..
Ariola 2009.09.21 09:59:19
@teabore: tiszta Yehoda Moon. Sajnos ilyet még nem láttam a napi forgalomban :-(
Te jó ég, micsoda bűbájosan aktuális, kora nyári téma! Wellington barátunk ajándéka a mai olvasmány, és bizony nagyon is magaménak érzem, hiszen bájos kis fővárosunk utcáit én is naphosszat járom a már oly' régen szívemhez nőtt Csepellel. Tekeréskor úgy érzem, mintha az…..
Az utolsó pillanatig azt hittem, a Critical Mass már nem tud meglepni, hogy az évi kétszeri bringás felvonulás minden jellegzetességét ismerem. Beszámoltunk már arról, hogy a több tízezres demonstráció a legfeszültebb időkben is politikamentesen zajlik, hogy a felvonulók olyan…..
Ariola 2009.04.19 23:15:51
@Prala: Én minisztériumban dolgozom, tárgyalások, vendégek, gyakran kell kosztümben vagy hasonlóban dolgoznom, mégis bringával járok, mert kényelmes, gyors, és megspórolom vele a reggeli kávét. Tavasszal és ősszel gyakran normál, dolgozós ruhában tekerek be, legfeljebb nem sietek annyira reggel. Télen a sok aláöltözet, nyáron pedig a meleg miatt bent átöltözöm, ezért ott is tartok néhány ruhát, de gyakran csak reggel bedobom az aznapit a bagabooba a notebook mellé, és indulás. A legtöbb multival ellentétben tusoló nálunk nincs, arra nem futja rá az államkasszából, de a mozgássérült mosdót magamra tudom zárni és meg tudok mosakodni. Télen általában egyedül bringázom, de most, hogy megjött a jó idő az 1-2 km-re lakó az öltönyös és kosztümös kollégák is nyeregbe pattantak, így már minden nap 6-8 bringa parkol az udvaron. Mindez egy öltönyös munkahelyen. A dolog nagyrészt szándék kérdése és nem a lehetőségé.

És igen, nekem jól esik, hogy kevésbé szennyezem a környezetemet, hogy jobb formában vagyok, hogy mióta bringára ültem, azóta nem voltam beteg. Igaz, a sok pöfögő autós miatt légszűrő maszkban tekerek, ami szintén sokak szerint nem menő. Annyi baj legyen.
Ariola 2009.04.20 00:52:30
@nick:: A munkahelyem is és az egyetem is, ahol phd-zom 5-6 km-re van a lakásomtól. Igen, át kell tekernem a városon, mert Budán lakom és Pesten dolgozom. A budapesti autóutak mintegy 50%-a nagyjából ekkora vagy ennél rövidebb. Természetesen nem várom senkitől, hogy Budakeszitől Kőbánya-Felsőre öltönyben bicajozzon, de azért egy 10-15 km-es távon ez megoldható. Én sem csak dolgozni járok bicajjal, hanem ha tehetem, mindenhová. Vittem már partyra csini cuccban tortát a bagaboomban. Minden csak szervezés kérdése.

Az eső, na az fogas kérdés, de felfedeztem hogy gyártanak esőkabátot :-) Sőt, valójában esőálló nadrágot is, bár azt én nem vettem. Gyerek egyelőre nincs, de ha lesz, akkor majd szerelek gyerekülést a bringára, mint oly sokan mások, akikkel naponta találkozom.
Korunk legnagyszerűbb politikai vállalkozása az Európai Unió – túlzás nélkül. Véráztatta földek egyesülnek benne békésen, egymással acsarkodó nemzetek új, közös hazáját kialakítva. Legalábbis ami az emberek, az áruk, a szolgáltatások és a tőke szabad áramlását…..
Ariola 2008.09.23 13:24:07
Valóban szép, amit leírtál, és bár a helyzet nem ennyire rózsaszín, sokminden ma is működik belőle. Én első sorban a hazai helyzetet ismerem némileg, így arra reflektálnék, bár van számos követendő nyugati példa is.

A szomszédos országokban élő magyarok jelentős része ma is az anyanyelvén (is) tanul, számos magyar vagy kétnyelvű alapiskola, középiskola, szakiskola működik, sőt, Romániában és szlovákiában egyetem, Ukrajnában főiskolan, Szerbiában egyetemi hungarológiai képzés, így még a felsőoktatásban is van lehetőség arra, hogy valaki a szülőföldjén, de mégis az anyanyelvén tanuljon. Itthon is működnek kisebbségi nyelvű iskolák, de a hazai kisebbségek anyanyelvvesztése, illetve alacsony aránya miatt jóval kevesebb.
A magyar állam anyagilag is támogatja azokat a családokat, akik magyar nyelvű iskolába iratják a gyerekeiket. A költségvetésből minden évben minimum 15 milliárd forint megy az ő támogatásukra, iletve az intézményeik fenntartására.

A hivatali ügyintézésben is törvény garantálja a kisebbségi nyelv használatát a legtöbb szomszédunknál és nálunk is.

Persze, a helyzet korántsem tökéletes, mindig igyekeznek kicsit csökkenteni a magyar nyelvű helységnévtáblák arányát, időnként nem akarják elfogadni a magyar nyelven tett érettségit, vagy faragni akarnak a magyar tannyelvű iskolák költségvetésén. De az a fontos, hogy a folyamat elindult, egyre több lehetőség adódik a kisebbségi kultúrák megőrzésére.
Kerékagy Az Autómentes nap képei 2008.09.22 16:10:00
Bolyongunk a városban és amint időnk engedi, válogatunk az eddig beérkezett képekből néhányat. Az összes képet itt böngészhetitek: INDAFOTO.slideshow.run({…..
Az alábbi leírás szigorúan az én meglátásom, véleményem alapján íródott a mostanában kijövőmagyaroknak! (értelem szeruen a kalandoroknak szól, au-pair-nek, bentlakásos vendéglátósoknak, szakmunkásoknak ez az írás túlnyomó részben értelmetlen) Az alábbi írás az én egy…..
Ariola 2008.09.09 22:31:53
Mintha régebben a Finchley roadon is lett volna egy magyar bolt, az már megszűnt?
Én anno a HSBC-nél nyitottam bankszámlát, mert náluk közüzemi számla nélkül, munkáltatói igazolással is lehetett.

A kaját illetően, nekünk főleg a magyar kenyér hiányzott egy idő után. Végül a török boltokban sikerült valami egészen hasonlót venni.

A magyar szállásközvetítőkről én is elég rosszat hallottam, mikor 2004-ben kimentem, akkor mi a hosteles network segítségével találtunk egy tök jó albérletet.
Igaz, Camberwellben volt, amiről mindenki azt mondta, hogy nem túl jó negyed, de soha semmi gondunk nem volt. Eleinte persze fura volt, hogy arra alig laknak fehérek, de hamar megszoktuk. Azért is volt jó, hogy a hostelben megismert srácok segítségével találtunk albérletet, mert így igazi nemzetközi lakásban laktunk, brazilokkal, argentinekkel és szlovákokkal (akikkel tök jóban voltunk, nem voltak etnikai feszültségek :-))

Mi spec csak buszbérletet vettünk, mert ahol laktunk, az kb. 3 buszmegállóra volt a metrótól, és a londoni buszhálózat gyakorlatilag annyira szuper, hogy Camberwellből (Temzétől délre) a King's Crossnál lévő munkahelyemen max 40 perc alatt bent voltam busszal. Metróval sem lett volna gyorsabb, és szinte háztól házig vitt a busz, átszállás nélkül. A párom az Oxford Circusnél dolgozott, ő is kb. 25 perc alatt bent volt 12-essel háztól házig.
Én imádtam Londonban buszozni. Minden reggel a St Paul katedrálist néztem, este, úton haza pedig a Trafalgar sq-ról indulva a Parlamentet, a Big Bent, a Lonodn Eye-t. Kicsit bánom, hogy hazajöttem, annak ellenére, hogy én a C kategóriába tartoom, így elég hamar sikerült volna normális munkát találnom, de várt a PhD, és most elég jó munkahelyem van itthon Azért tervezem a visszatérést Londonba.
Mi van most, érti valaki hogy miért kell ilyen szinten megkeverni a dolgokat? Ja, oké, megint egy cikk! <fejet betonfalba ver> Akkor sem értjük mi a halálért kell egy papot is belevonni ebbe az egészbe. Hagyják már szegény embert, egy PAP! Feladtuk. Költözünk, béke…..
Emlékeztek még vl kedvenc levélírójára? Segítség itt. Hát megjött az a zsebadoniszos történet is, nincs benne se vidámság, se Johnny Bravo, csak nagy-nagy szomorúság. Nem akarok szpojlerezni, de akinek gondja volt a hétfő délutáni poszttal, annak lehet most is lesz. Kedves…..