Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thor Kalapácsa

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök minden igyekezete ellenére az Iránnal kötött nukleáris megállapodás hamarosan életbe lép, így a következő évtizedben Izrael ádáz ellenségének…..
Thor Kalapácsa 2015.08.19 12:43:17
@fehérfarkas:

2001 decemberében , Ali Akbar Hasemi Rafszandzsani, Irán korábbi elnöke fektette le az Izraellel megvívandó nukleáris háború alapjait: "Ha egy nap eljön amikor az iszlám világa kellő időben felfegyverkezik a fegyverrel, amelynek Izrael is a birtokában van, a kolonializmus stratégiája holtpontra jut, mert az atombomba alkalmazása Izraelből semmit sem hagy, de ugyanaz a dolog a muszlim világban csak kisebb károkat okoz.” A jeruzsálem-napi katonai parádén az Izraelt is elérni képes Sahab-3 ballisztikus rakéták ezzel e jelszóval vonultak fel Teheránban : "Izraelt le kell törölni a térképről.”

Tehát mese csak cionista rezsim eltörlése. Ha ismernéd mi az a cionizmus akkor számodra is egyértelmű lenne.

Valóban demokratikus kormánya van Izraelnek. Mivel nem ismered nem is igen lehet fogalmad róla. A Kneszetben 12 arab képviselő van ez tükrözi a számarányukat a társadalomban.

A kormány nem ultranacionalista, nem rasszista. Fogadjunk ha baloldali kormány lenne hatalmon akkor is ezt mondanád.

Szomszéddal barát? Aki hajlandó volt megegyezni azokkal jó kapcsolatok vannak. Egyiptomi és Jordánia volt. A többi muszlim ország el sem ismeri Izraelt. Te milyen biztonságról beszélsz? Csak felmondod amit az újságok írnak.
Thor Kalapácsa 2015.08.19 21:47:41
@fehérfarkas:

- Szír diktatúra már második generáció. Tény kérdése, hogy a fegyvertelen tüntetők közé lőttek. Tüntetők oldaláról csak ezután nyúltak fegyverhez.
- araboknál minden oldalon az van amit írtál de ez nem írja felül a szír rendszer barbár mivoltát.
- Keresztényeket azért védi mert szövetségesei tehát nem a két szép szemükért. Ettől még barbár maradt a rendszer.
- Vegyi fegyvereiket csak jelentős nyomásra voltak hajlandók leszerelni.
- 2011 az a múlt. Nem mond semmit a máról.
- A mostani közel keleti háborúk résztvevői között nem sok a különbség ez azonban semmiféle felmentést nem ad az Asszad rendszernek. Relativizálás nem csökkenti egyetlen félnek sem a felelősségét.
- Gazdaságfejlesztés még nem mond semmit egy ország állapotáról lásd Iránt ahol a Sah fejlesztette az országot mindezt elnyomással.

Amit most látunk az arab világ teljes válsága amibe az iszlamisták kihasználva a hatalmi interregnumot betüremkedtek. Egy biztos: a világ számára jobbak az arab diktatúrák mint a helyükbe lépő iszlamisták.
Thor Kalapácsa 2015.08.19 22:00:26
@fehérfarkas:

- az iráni politika Izraellel kapcsolatban azóta sem változott. Napi hírekből ez egyértelműen kiderül csak figyelni kell.

- nem épített atombombát mert még nem tudott. Köszönhető a technológia bonyolultságának és a Stuxnet vírusnak ami a centrifugák 20%-át szétverte.

- Irán felé a bizalom megvolt, azonban Irán ezzel a bizalommal visszaélt. Kihasználva azt hogy bíznak benne titokban nukleáris fegyverprogramba kezdett. Ennek első jele volt amikor a nyugat 2003 ban felfedezte, hogy Iránnak van két elrejtett, és be nem jelentett nukleáris létesítménye. Ezek egy urándúsító, és egy nehézvíz előállító üzem volt. Visszaellenőrizve a korábbi műholdfelvételeket kiderült, hogy már több mint tíz éve fejlesztik ezeket az üzemeket, és olyan kapacitásúak, ami messze meghaladja az esetleges Iráni nuki erőművek igényét.
Felvetődik a kérdés, hogy akkor mire kelhet a dúsított hasadóanyag ? Na vajon mire , mert hát kenyeret nem lehet vele direktbe sütni. Értelem szerűen az egyetlen válasz a nukleáris fegyver volt.
Khatami Iráni elnök a lebukás után nyíltan a belföldi tévében beszélt a két üzemről és azzal védte a mundért, hogy a nemzetközi bejelentési kötelezettség csak akkor kötelező ha dúsított uránt állítanak elő benne. Kijelentette, hogy ott ilyen , sött Iránban sose történt. Ennek megerősítésére meghívta a NAÜ csapatát vizsgálatra.
2003 nyarán a NAÜ csapata meg is vizsgálta az üzemeket és dúsított urán nyomaira bukkant.
Extra bukta !
Ez után nem is az USA hanem az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló EU-s vezértrojka Francia o. Német o. Nagy-Britania kezdett tárgyalásokat Iránnal, a helyzet BÉKÉS megoldása érdekében. Ez 2004-2005 ben folyamatosan mentek, de semmilyen ajánlata nem volt "elfogadható" Iránnak,mely ingyen erőművet, vagy bármi mást ígért ha a csak hogy a fegyverminőségű urán gyártásáról lemondjon.

Még a messze Irán barát Oroszország is beszállt ajánlatot téve, hogy INGYEN szállítja a nuki fűtőanyagot Iránnak. Ez sem lett elfogadva.

Összességében: Irán sumákolt, hazudott, megpróbálta átverni a nemzetközi közösséget tette ezt úgy, hogy a saját aláírásával szentesített szerződést hágta át.

- Izrael van fenyeget következésképpen teljesen legitim a vádaskodása ráadásul nem is alaptalanul.