Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakatos Ilona

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdemes tableten vagy telefonon letölteni a Wish alkalmazást, mert ezeken az eszközökön kedvezményeket kaphatsz. Regisztráció lépései: 1. Adatok megadása             2. Születési adatok (Nem szükséges, ha nem akarod megadni, akkor a "kihagy" gombra kattins.)                 3.…..
Mivel a járőrözés a Riviérán eddig teljesen eseménytelen, megint különkiadás jön. Ebben a részben a Légióban vagy a teljes francia hadseregben használt szlengből gyűjtöttem össze egy bejegyzésre valót. Vigyázat, néha vulgáris!..
Lakatos Ilona 2016.12.12 16:33:33
@2147. számú Bartók Béla Úttörőcsapat:
A felsorolt dolgokban teljesen igazad van, tökéletesen egyetértek.

Más az, ha a tv-ben erőszakkal teli akciófilmet nézek, mintha a bőrömön tapasztalnám a jelenséget. Az utóbbi erősebben hathat a jellemre, a személyiségre. Míg a tv elől fel tudok kelni, nem kell magamévá tennem az ott látott szabályokat, addig az utóbbi talán nem olyan egyszerű. Vagy igen?
Lakatos Ilona 2016.12.18 17:39:48
@Balazs_: Arra gondoltam, hogy a katonaságban az érzelmek, a másik emberhez való kapcsolódás képessége nem előny. Az, hogy valaki sok rosszat látott, tapasztalt, az élete tele van durvasággal, ahol a bántalmazás mindennapos, hogy tud váltani, ha visszamegy a hétköznapokba, ahol ezek a tettek ritkaságszámba mennek?

A váltásra lennék kíváncsi. 5 év például nem egy rövid idő, hogy akkor azt elfelejtem, ott olyan voltam, most meg ilyen vagyok.

Tud-e kapcsolódni egy hétköznapi emberhez, akinek teljesen más problémái, nehézségei és örömei vannak - s talán a katonaságban átélt dolgokhoz képest semmisnek tűnik?

Számomra a cukrászdai látogatás, aminek célja a megfélemlítés volt - ráadásul az ott dolgozó nőket -, jelzés. De nem is arra, hogy néhány katona odament keménykedni, hanem a közöny miatt. Nekik joguk volt odamenni, kiverni a balhét, mert nem tetszett nekik valami. - Talán egy katonának ez természetes, és vállrándítással elintézi - de azért nem annyira általános a "hétköznapi" életben, hogy ezt a cselekedetet helyeselnék az emberek.

Az is érdekelne, hogy az ott megtanult magas ingerküszöb mennyiben sikeres a hétköznapi életben, a kapcsolatokban, a saját családjaikban.
Lakatos Ilona 2016.12.20 09:50:11
@[HPhD]Blokkolnam:
Igen, pont azért írtam, amit te is mondasz. Sokan olyan családban nőnek fel, amilyet te is leírtál. Akik így nőnek fel, azoknak nem elhanyagolható része lesz szintén maga is bántalmazó vagy éppen felnőtt korában is szenvedő alany. Sajnos.

Kiragadtam pár részletet, ebben is igazad van. Mármint gondolom, a nőkkel kapcsolatos bejegyzésekre gondoltál. Ezek elhintve voltak a blogban, és senki nem vonta fel a szemöldökét, hogy ez furcsa lenne.

Ha messzemenő következtetéseket akarnék levonni, akkor nem kérdeznék. <3

Nem tudom, jól érzem-e, de mintha támadásnak vetted volna a kommentem, és úgy is reagáltál. Visszaolvastam a sajátomat, és kérdésekkel van tele. A kávéházas bekezdésben valóban megjegyzést teszek annak általam vélt helyességére - arra akartam a fókuszt helyezni, hogy - egyrészt nem érkezett válasz a helytelenítésére - akár csak annyi, hogy ez valóban nem volt szép dolog - másrészt ez a társadalomban nem üdvözölendő a félelemkeltés.

Egyébként hiszek abban, hogy bárki válhat bármivé, légiós élet után akár buddhista szerzetessé, egy hétköznapi ember könyörtelen gyilkossá - és most a hogyanja érdekel.
Mi játszódhat le az ember fejében, amikor kilép abból a világból. Mit gondolhat visszatekintve a légiós életére? Átértékelődnek-e bizonyos cselekedet, események? Ajánlja-e a gyermekei számára azt az életet? Hogyan viszonyul a családjához, a feleségéhez, a gyermekeihez? Azt a családmodellt választják, ahol a férfi az úr, a feleség a család összetartó erő? A gyerekekhez való hozzáállás, nevelés milyen? Mit gondol a gyerek? S tudom, hogy ahány élet, annyi válasz, de ez roppant érdekes téma, az egyéni válaszok.