Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b31

1 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AudioWorld LZ Seven , "a hetedik" 2018.06.22 09:31:52
Nem nagyon csodálkoznék azon, ha a fenti idézőjeles jelzővel hivatkoznék az általam épített, legújabb fejlesztésű végfokomra, amolyan „zászlóshajómra” , az sokakban egyből a hasonló című film ( egyébként kiváló a maga műfajában, ha valaki még nem látta volna, Brad Pitt és Morgan Freeman játssza a…..
Minél régebb óta foglalkozom komolyabban hifivel ( ez már vagy 35 éves visszatekintés, bizony, ilyen vén csont lettem) és ezen belül is, fő témám, az elektronikák mellett az analóg lemezjátszás apró-cseprő (sok kicsi sokra megy ) nyűgével, annál inkább rájövök, hogy akik…..
b31 2020.03.08 09:52:42
@Analoglued: Kedves Gábor! Ismét köszönöm a választ, a két gép típusát „mentettem”, ill. nézegetem hátha befut valami jó vétel.
Írtad ezt az egyik válaszodban:

„A kar rezonáns voltát ne keverjük össze a kar-hangszedő rezonanciával. Utóbbi egy normális fizikai jelenség, minden rugalmas rendszernek van rezonancia pontja. A kar pedig szerkezeti felépítését tekintve lehet jól vagy kevésbé csillapított. MC hangszedők erőteljesebb energiákat adnak át a karnak, amelynek ezt kezelni kell, levezetni vagy csillapítani. A jól csillapított karok anyagminőségük és szerkezeti integritásuk okán tudják kezelni ezt a problémát, mindkettő sokba kerül.”

Erről valahol olvashatok bővebben, ill. létezik valahol valamilyen táblázat lista stb. ahol utána nézhetek ennek. Ha hozzám kerül egy lemezjátszó, hogyan tudom megállapítani (ill. meg tudom é) mennyire rezonáns a hangkar? Válaszodat ismét előre is köszönöm. Üdv Nándi.
b31 2020.04.09 14:19:18
@Analoglued: Szia Gábor! Nem tudom Te is „háziőrizetben” vagy é. Én már február vége óta. Ráérek keresgetni, olvasgatni, pénzt költeni egyenlőre, a helyzet beláthatatlansága miatt sem tudok. A kérdésem elméleti, de számítok mind az elméleti tudásodra és a gyakorlati tapasztalataidra, mennyire lehetne alternatíva, a Rega P3 (300e) amit ugye az írásaidból is kiderül, elég jól lehet tuningolni. Ennek a Regának mennyire lehetne alternatívája a Edwards Audio TT5 (200e), amin eleve alu szíjtárcsa, akril tányér és „lógó” ellensúly van a kar végén, 12g a kartömeg ami nagyon sok hangszedőhöz stimmel, a Goldring Eroica LX -ra gondoltam. Persze nem feledkezve meg a Technics SL-1210 / Denon DL-103 párosról, amit előzőleg ajánlottál. Azért is gondolkodtam el, mert a jelenlegi helyzetben elég nehéz előre belátni az anyagi lehetőségeket. Ha valamelyest rendeződnek a viszonyok, első körben beszereznék Goldring Eroica LX ez az RPM-1 ben 8,6Hz lenne a kalkulátorok szerint, és később vennék egy Edwards Audio TT5 amiben az Eroica 9Hz. És az Eroica -t már halottam az MC trafommal. Elnézést, hogy fárasztalak, de rettenetesen ráérek. Válaszod előre is köszönöm, üdv Nándi.
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..