Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barsi Zsuzsa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig pár éve annak, hogy a hazai kereskedelmi csatornák műsorra tűztek három török sorozatot: a Seherezádét, az Ezel, bosszú mindhalálig címet viselőt, illetve a Szulejmánt. A nagy tekintélynek örvendő, közkedvelt szultán életútját megfilmesítő sorozat nézők százezreit ülteti a képernyők elé minden…..
Barsi Zsuzsa 2017.03.11 09:58:21
Nos én bátran vállalom a véleményemet.

Dipomás nőként multinál dolgozva überstresszes munkakörben, nekem a török sorozatok tökéletes stresszoldóként működnek.

Egy-két éve fedeztem csak fel őket, addig főleg nyugati filmeket/sorozatokat "használtam" erre a célra.

Igen, én nagyon szeretem őket. S azt is bátran ki merem jelenteni, hogy olyan zenei kompozíciókkal találkozni a sorozatok nézése közben amelyek Oscar díjat érdemelnének.

Náluk is van "török" Hans Zimmer vagy Ennio Morricone, épp csak nem kerültek be a nyugati mediastream-be.

A cikknek teljesen egyetértek azon megállapításával például, hogy nagyon jól megrajzolt karaktereket látni, senki nem fekete vagy fehér. A negatív karakterben is van szerethető vagy akár szánnivaló. Én például bátran párhuzamot mernék vonni egyik-másik drámai török sorozat és a klasszikus görög drámák között, sőt akár egy irodalomtanárral is szívesen vitába szállnék róla.

A színészek játékáról: igen, nem egy esetben Oscar díjas alakításokat láthatunk. S itt is ugyanazt tudom elismételni, mint fentebb: épp csak nincsenek betolva a nyugati overhype-olt sztárok közé, de attól még a játékuk lenyűgöző.

Természetesen egyáltalán nem mindegyik török sorozat jó, van ahol több minden is el van/el lett rontva. Ezeket nem kell nézni és ennyi.

Tisztelem más véleményét, ha valaki nem szereti vagy kifejezetten lenézi a török sorozatokat, szíve joga.

Ez van, a világ sokszínűen szép.