Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lenard16

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felvételi alatt az élet meglehetősen unalmas volt. Itt már katonás rend uralkodott, reggel 6-kor volt az ébresztő, utána tisztálkodás és borotválkozás, majd reggeli, utána meg sorakozó. Itt választották ki a különböző munkákra az önkénteseket. Általában nyugdíj előtt álló caporal-chefek irányítása…..
Miután visszabuszoztunk az ezredbe, kaptunk 3 hét szabit, de addig sem állt meg az élet. A Guyanán minket váltó slaborok tűzharcba keveredtek az aranyásókkal, nekik egy könnyebb sérültjük lett, a Surinameba visszamenekülő ellenségnek meg két súlyos. Marseilleben ugyanekkor egy helyi lakos fegyvert…..
Hol lehet jelentkezni az Idegenlégióba? A franciaországi toborzóirodákban (pontos címek és térképek: http://www.legion-recrute.com/mdl/info_liste_a.php?article_theme=23&titre=o-249-s-engager&block=23). Aki nem akarja vesztegetni az idejét, az jelentkezzen az aubagnei központban. A…..
Az őrség alatt nem volt probléma, nem úgy egy másik szakaszunkkal, amelyik ekkor még az erdőben volt. Az egyik hétvégén éjszaka egy kanadai légiós akart bosszút állni az őt rendszeresen szívató francia caporalon, ezért levágta álmában a függőágyát, majd ütni kezdte egy feszítővassal. Először a…..
Lenard16 2016.03.28 22:02:31
Udv.! Egy kerdessel fordulnek a legiosokhoz/ex legiosokhoz.. Megpedig , hogy ennek a szovegnek van egy kicsi valosagalpja is, vagy jogosan gyanakszom arra , hogy 100% kamu.. :
"-Milyen pénz végett? Az a pénz amit a légiótól kapsz az a tied,nem? (Riporter kerdese)
- Az igaz hogy az enyém de millószor elöfordult hogy úgymond gyüjtést szerveznek mindenféle ürüggyel, a tisztek szedik össze a pénzt mindenféle marhaságokra...és nem 20 Eurót...néha 50,100 vagy akár 150 Euro. Nekem ez a szivatás nem tetszett, számos alkalommal ki is hangoztattam ezt. Ez a tiszteknek szintén nem tetszett, ezért nem tudtam semilyen lényeges irányba késöbb elindulni a légión belül. Semmit sem engedtek. Kérvényeztem hogy mindenféle katonai jármüre had tegyem le a jogosítványt...minden kérvényemet elutasították. Valószinü a nagy szám végett, de nem bánom. Nem szeretem az igazságtalanságot. Szintén nagyon bántott hogy ahol csak tudtak lehúztak. Mármint pénzbelileg. A speciális katonai felszereléseket is meg kellett venni. Szándékosan olyan minöségü katonai cucokat adtak hogy azokban kizárt a túléllés a mínusz húsz fokos hidegben. Volt egy katonai shop ahol méregdrágán be lehetett szerezni mindent ami csak kellett.Egy sima katonai hátizsák 300 Euro.A futáshoz szintén kellett valamilyen egyszerü sportcipö, ezt szintén meg kellett venni 150 Euróért.Valójában a felszerelésem nagy részét megvetették velem, és nem csak egyszer hanem folyamatosan. Ahogy gyarapodtak a kiképzések úgy gyarapodtak a kiadások is. Használhadtadd te a kapott hátizsákot ami kilencven kiló volt felszerelve...amit vettél, az modern volt és könnyü, az meg 55 kiló volt. Na most akkor? Nem veszed meg? Magadat kiméled vele. Hidd el hogy nagyon nem mindeggy az a jópár kiló felesleg amit hordozol. Minden kiképzés után kaptunk egy kis jelet vagy zászlócskát a melkasunkra meg a sapkánkra, természetesen azokat a kis szarokat is mind meg kellett vennünk borsos áron...."

Forras:
www.rayblog.sk/Rayblog/Tortenetek/Entries/2010/7/12_A_francia_idegenlegio_es_en.html
Két hetet a laktanyában tartottak, amíg az ujjam valamelyest helyrejött, csak utána mehettem vissza a többiekhez. Addig is a fiúknak volt néhány jó fogása, és felszámoltak egy erdei bordélyházat is. Az utolsó két hétben részt vettünk két razzián a határőrséggel az illegális bevándorlók begyűjtésére.…..
Lenard16 2016.02.19 18:50:37
@Reykon: Megköszönnèm. Sok sikert! Kitartás..
Lenard16 2016.02.19 18:58:46
@Rico69: Igazad van. Tènyleg hülye kèrdèsek voltak. Elnèzèst. Dobri is megèrdemli a tiszteletet, semmi kètsèg. A válasza lègióshoz illő volt. Persze azt is megèrtem , hogy 16 èves kènt komolytalannak neznek, talán az is vagyok, de remèlem továbbra is ezt az utat kovetem , ès ha eljon az ideje küldök majd egy kèpet magamról lègióskènt...
Lenard16 2016.02.13 20:17:01
@Dobri: Igen azt jelzi, es nem teljesen mindegy :). Mindenesetre koszonom a valaszt!
Az egész 2009 februárjában kezdődött, amikor éjfél előtt néhány perccel az aubagnei légiós laktanya kapujába érkeztem. Persze bejutni nem tudtam, az önkénteseket fogadó caporal-chef (CCH, szakaszvezető) tört angolsággal elmagyarázta, hogy másnap reggel 10:00-kor jöjjek vissza. Hotelt nem találtam, a…..
Lenard16 2015.12.27 21:36:48
@Dobri:Gondolkodtam , de mashogy nem tudtam megfogalmazni, hogy a lenyeg is benne legyen :) .. Elnezest!
Lenard16 2015.12.30 08:48:13
@Kronenbourg: Koszonom! Erdekes informaciok . Eddig nem is tudtam , hogy magyar ember is van az Academi-nel :))
Lenard16 2015.12.30 21:21:41
@Kronenbourg: A katonaèlet mindig is ilyen volt.. Vagy a csalad , vagy a katonasag. Gondolom az a testőr ember se surjen van otthon a felesegevel... A penz nem potol se apát , se fèrjet.. Le a kalappal az elott , aki egyszerre katona es csaladapa!
Cannesban a váltásunk mégis képes volt egy rendkívüli eseményt produkálni: a század semmirekellő bangladesi kantinosa úgy berúgott, hogy ingyen kezdte osztogatni az árut, még arra is ráerőltette, aki fizetni akart. Kiürítette a teljes készletet, ment is utána a sittre. A…..
Lenard16 2015.08.22 05:25:11
@Lenard16: A besorolas , es kikepzes idejeig errol le kene mondjal. Ahogy hallottam/lattam ez ido alatt (4-5 honap)minimalis idot hagynak a katonaknak evesre es tisztalkodasra ; .
Lenard16 2015.08.22 05:28:30
@Aattila: Akit "csak" az anyagiak motivalnak , az nem marad ott 5 honapot , mert mar az elso heten rajon , hogy nem azt kapta , amire vart. Olvasd vegig a cikket , az egyik resznel irja , hogy azert ment , mert Magyarorszagon mar volt katona ,es tetszett neki. Csak eppen a Legioba nem olyan fenyes a helyzet.
Lenard16 2015.08.22 09:00:13
@Dobri: Elnezest , felre ertettem :) . Mertem is remelni , hogy a legioba nincs ilyesmi.