Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lili Párbeszélő

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfiszemmel Mi kell a nőnek? 2015.12.21 11:24:34
A táguló világegyetem és a halál utáni élet mellett ez a harmadik legnagyobb titka az emberi létnek. Komolyra fordítva a szót, nyilvánvalóan minden nőnek kicsit más kell, és az egyes nőknek is más kell 20, 30, 40 vagy 50 évesen. Inkább úgy fogalmaznék, vizsgáljuk meg, mely…..
Lili Párbeszélő 2015.12.22 13:02:50
@zombigyilkos: azok a férfiak, akik nem próbálnak alkalmazkodni a női "irracionalitáshoz" és kicsit sem irányíthatók (kompromisszumkészek), egyedül halnak meg, és az urnájuk feletti földkupacon csak a kóbor macska kotorászik! Ha nem hiszed, járj utána :)
Lili Párbeszélő 2015.12.22 19:13:36
@zombigyilkos: @zombigyilkos: Igaz, egy - cseppet sem lényegtelen - szösszenettel kiegészítve: bár tudnád mi lesz a "dobermannokból" egy párkapcsolatban... A pincsi kutya ahhoz képest oroszlán! :)
Lili Párbeszélő 2015.12.23 13:08:18
@zombigyilkos: Nem tudtam megfogalmazni, hogy én mit akarok egy férfitól? Persze, mert erről szó sem volt.
Semmi logikai ellentmondást nem találok abban, amit írtam. Ha mégsem érted, könnyen lehet, hogy számodra is megfejthetetlenek a nők! Legalább is, hogy mit gondolnak, az már biztosan. :)
Dobermanok lelki világával kapcsolatban félve írom le a poént: ha járatosabb vagy az ügyben, mint én, akkor vagy magadat tartod annak, vagy tartasz egyet otthon :).
Többször előkerült az a téma a netes blogokon, miszerint a nők számára mennyire vonzó, ha egy férfi nem fut utána, hanem ellenkezőleg: olyan világot teremt maga körül, amely annyira érdekes, hogy a nőt szinte beszippantja. A kérdés, hogy mi történik ezután. Környezetemben sok…..
Lili Párbeszélő 2015.12.17 20:27:24
Valóban úgy kezdődik a folyamat, hogy a nő bekerül a különleges férfi bűvkörébe, majd mi sem természetesebb a következő lépcsőnél: maga mellett, magának, gyermekei apjának akarja tudni.
Ám, amikor a nő kiveti a hálóját egy különleges világban élő férfira (és tegyük fel, hogy a férfi nem hajlandó e világot feladni), először is le kell futtatni a tesztidőszakot, ami különböző eredményekkel zárulhat.
Ha a nőnek hosszú távon is bejönnek a megszokottól merőben eltérő dolgok, akkor marad és eszében sincs betörni a férfit. A különleges férfinak csupán annyi a dolga, hogy megkeresse azt a nőt, akinek – akár egy életen át is – fekszik az életstílusa, és képes a maximális alkalmazkodásra.
Ha a nőnek nem tetszik az adott életforma (a legtöbb dolog attól, hogy kívülről tetszetős, nem biztos, hogy belülről is), akkor szakít.
A harmadik lehetőség pedig, hogy a középutat választja és megpróbálja betörni a férfit. De ami vonzó az ismerkedés időszakában, az nem biztos, hogy vonzó lesz az együttélésben is, ezért akaratlanul is térdre kényszeríti a férfit, s ha ez sikerül, akkor az a bizonyos valami, amit a férfi különlegessége adott, önmaga megtagadásával szertefoszlik. Megszűnik vonzónak lenni a nő számára.

Ilyenkor jó, ha tudjuk, hogy a vonzalom célja csupán annyi, hogy összehozzon két embert, és minden kapcsolatban átalakul az a vonzalom (nem csak a különleges férfi esetében), ami lángra gyújtotta a szerelmet, és ettől, ami a másikat vonzóvá tette, mintha elillanna. Nem is mintha, tényleg elillan…

No, ekkor nem feltétlenül válóperes ügyvédet kell keresni, inkább azokat az értékeket egymásban, amik a boldog, közös jövő forrásai lehetnek.
  Milyen okokból lép egy férfi kizárólag szexuális kapcsolatba egy nővel? A kérdés triviális, mégis több válasz létezhet rá. A férfi nem akar párkapcsolatot, mert annak fenntartásához szükséges idővel, energiával és pénzzel nem rendelkezik. Elfoglalt, napi 12-14 órát…..
Lili Párbeszélő 2015.11.30 15:24:11
A férfiak pontosan tudják, hogy független, érett nőnél nincs hosszú távú "csak szex" kapcsolat. A nő emocionális lény és minden idegszálával arra van berendezkedve, hogy szeressen és szeressék, hogy kötődhessen, hogy tartozzon valakihez, hogy felvállalják és csodálják női mivoltát – és ne csak a szexuális teljesítménye alapján.

Sérült az a női lélek, amelyik megelégszik azzal, hogy a férfi csupán vágyai kielégítésére használja.

A csak szex kapcsolatban a nő reménykedik (talán már az első pillanattól kezdve), hogy igazi párkapcsolat lesz belőle. S akár észreveszi a férfi, akár nem, minden törekvése arra irányul, hogy elnyerje a férfi szívét. A nőnek nem a férfi teste a trófea, hanem a szíve. Mert lefeküdni (majdnem) mindenkivel le lehet…

A csak szex kapcsolat érzelem nélkül egész egyszerűen nem működhet a nőnél. Ha a szex ideiglenes hiányt pótol, akkor is, az első néhány együttlétet követően elkerülhetetlenül belopóznak az érzelmek a képbe. Különben nem lenne tovább... És a nő, ez esetben is reménykedik. Vagy abban, hogy a férfi beleszeret, vagy abban, hogy záros határidőn belül talál mást, aki beleszeret, akinek teljes szívével és lelkével odaadhatja magát.

A csak szexre játszó férfiak tehát, mindezzel tökéletesen tisztában vannak, ám nem akarnak tudomást venni róla, mert akkor oda a móka, elveszik a kapcsolat vonzereje, ami számukra pont abban rejlik, hogy „csak szex”.
Ennek a bejegyzésnek eredetileg más lett volna a címe (A fiatal nő), de augusztus 10-én egy barátom felhívta erre a cikkre a figyelmemet. (Kedves negyvenes férfitárs, vegyél mély levegőt, azután…..