Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armicica

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
armicica 2015.08.14 20:50:25
@Macska_fogó: ezt még azzal egészíteném ki, hogy ma este a pici beszaladt a nagy szobájába és mellé ült. a nagy ült mellette egy ideig, oldalt ült neki, nem szembe vele, majd így oldalról fújtatott, és morgott. a pici jól tűrte, de a nagy nem ment a közelébe se, csak fortyogott. Végül kivittük a kicsit, mert elment az ablakba fújtatva. Ami meglepő volt utána, hogy engem és alányomat se fogadott el utána, akik bent voltunk velük a szobába, hanem fújtatott ránk is, morgott, simiztük de teljesen ellenállt. Mi a teendő??? segíts kérlek!
armicica 2015.08.24 19:27:24
@Macska_fogó: Szia!
Folyamatosan úgy csinálom,ahogy megbeszéltük, de a nagy még mindig nem engedi közel a kicsit. Két külön szobában vannak, nyitott ajtónál etetem őket.
Ilyenkor a kicsi jó étvággyal eszik, a nagy pedig csak bámulja. Beleszagol az ételbe, de nem hajlandó megenni. Ha nyugodtabb, próbáljuk beengedni a picit, de mikor közelebb ér hozzá fúj rá. Ma már a kaja megjelenésekor ráfújt, felemelte a hátsó felét, és hátrált tőle. Tegnap ki kellett kapni a kicsit, mert támadni akarta. Fog ez még enyhülni, csak legyek még továbbra is kitartó? A szagát már elviseli, és nem zavarja ha a másik macska illatát érzi rajtuk, de nem közeledik hozzá. Volt egy kis jobb időszak, amikor csak bámulta, és nem támadt, most visszaesést tapasztalok megint. szeretném ha legalább elviselnék egymást. Lehet nála ez hosszabb idő, a kicsi menne hozzá játszani ismerkedni. Akár több hónapig is tarthat még ez az állapot?
armicica 2015.09.01 18:09:24
@Macska_fogó: Szia!
Köszi a sok biztatást, és a sok okos dolgot, amiket itt tanulhattam a blogon.
Végre megtört a jég, és a két cica együtt töltötte a hétvégét, igaz állandófelügyelet alatt, és azóta is sokat vannak együtt. Ha nem vagyunk itthon még különzárjuk őket.
A nagyobbik feszült volt még, de nem bántotta a kicsit, szemlélte kellő távolból, ha az közeledett néha szagolta, de ráfújt ha sok volt neki a kicsi a tolakodása. Odaengedte a kajához, sőt átengedte neki, megvárta amíg eldönti miből eszik, és a mikor a kicsi végzett, ő azután evett nyugalomban. Folyamatosan javul köztük a kapcsolat, ahogy egyre többet vannak együtt. Toleráns a nagyobb a kicsivel, de ha soknak érzi a tolakodását ráfúj. Amúgy néha kifejezetten keresi a kicsi társaságát, nem hagyja ott, pedig látszik, hogy elege van. Ő egy lusta macska, szeret sokat a pihenni, a pici meg játszana vele állandóan. :)
Szóval köszi! Remélem még sokkal jobb lesz a helyzet és együtt is fognak aludni.
Ja amúgy ha érzem, hogy a nagyobb szeretne félrevonulni, van egy szobája, ahol nyugalomban lehet a kicsi elől, oda a picit nem engedjük. Ezért a nagy hálás is. Egyébként fejlődik a nagyobb is, engedi, hogy többet szeretgessük, odajön hozzánk, kéri a simit. :) Nagyon édesek együtt, imádom őket, mint jing és a jang (egyik koromfekete, a másik hófehér :))