Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Büdösgyökér

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mókás nézni ahogy a Tv2 szabadon ereszti ostoba celebvetélkedőjének szereplőit, és rászabadítja őket a gyanútlan bulvárműsorokra, hogy botrányosnak szánt performanszokkal növeljék az amúgy is magas nézettséget. Ma reggel a Mokka volt soron, Pákó és Zámbó Árpy (aki abból…..
Megy a baromkodás, az egyre élesebb vita, és a legnagyobb baj, hogy már kapott egy politikai színezetet is. Mégis mi a rosseb köze van a brávó zenés vacsorának a politikához? Ha fideszes vagyok, akkor diszkósnak kell majd lennem, ha emeszpés, akkor rokkernek? (Nyilván nem, ez csak…..
Büdösgyökér 2009.04.10 09:49:43
Teljesen jó poszt. Azt hiszem nem is kell megnéznem a fent említett videókat, enélkül is nagyon jól átjön az egész hónaljszagú téma. Tényleg nem kellene ezt a dolgot agyon misztifikálni. Semmi értelme. Frank Zappatól kezdve Jimi Hendrixen át - és sorolhatnám - senki sem kérdőjelezte meg ZENÉSZ mivoltukat. Senki sem követelte tőlük a bizonyítványaikat. Kiálltak és zenéltek. "A zene mindenkié." - Kodály Zoltán. Csak ezt az egy kis rohadék elvet köllene alkalmazni és nem maszatolni a jogdíjakról, jogosítványokról, képesítésről, stb. Az adott szituációban az a DJ, aki éppen a pult mögött áll és tekergeti a gombokat. Ha jól megy neki, akkor ő is jól érzi magát és a közönsége is. Ha pedig gáz amit csinál, akkor legközelebb kevesebben lesznek rá kíváncsiak. A mainstream akor is mainstream marad ha agyonmagyarázzák ha nem. Az underground pedig sosem a profizmusról szólt, de nem zárja ki azt. Sőt. Mondjuk azzal egy picit vitatkoznék, hogy aki képes befékezni egy autó mögé, annak a zenepakolás is menni fog. Lesarkítva igen. De nem mindegy, hogy egy büdös Trabi mögé sorolok-e be vagy egy Lamborghini hátulját/oldalát bámulom. Ahhoz már affinitás kell, nem csak kuplung-fék-gáz. Amit a fent említett urak/hölgyek csinálnak lehet, hogy technikailag vérprofi, de a tartalmat tekintve egy híg fos tetején bólogató kakihajó. A nép pedig álll a lefolyóval szemben és kemikáliagőzös agyuk alól tátott szájjal várják a szart. Ettől lesz hiteltelen amit mondanak, nem attól, ahogy azt csinálják.
Bigyóblog Száz éves a toaster 2009.03.31 18:45:00
Ki gondolta volna, hogy már ilyen régen piacra dobtak egy, a maihoz hasonlító kenyérpirítót. Pedig így történt. A General Electric 1909-ben jelent meg Frank Shailor találmányával, a D12 nevű toasterrel. Persze ez nem jelenti azt, hogy előtt ne pirítottak volna kenyeret, de…..
Büdösgyökér 2009.03.31 23:26:46
Eredetileg csak a pendrive-jogdíj ügyről akartam véleményt alkotni, de nem mehetek el szó nélkül az Artisjus - általam ismert - első igazán nagy genyósága mellett sem. Így egy kicsit hosszú lett ez az írás, de legalább van mit belinkelni amikor válaszolni kellene a kínzó…..
Büdösgyökér 2009.03.12 19:25:11
Hehe, tényleg próbapert köllene akasztani a nyakukba, de úgy is elbukna a dolog.
Bemegyek bótba, megveszem zenét. Gondolom, hogy lejáccom legközelebb, mert olyan kedvem van - vonzódom a CUE gomb iránt és a keverőn a KILL gomb után. Kifizetem a lemezen a jogdíjat. Aztán kitalálom, hogy mégsem jó, ha szarrá jáccom a lemezt, ezért kiírom. Azon is van matrica, ergó már 2x fizetem ki ugyanazt. Aztán szeretném lejátszani. Nagyközönség előtt. A hely, ahol játszom, fizet, mert megyek lemezt pörgetni. De azt sem tehetem, befizetem szépen az éves 24kHUF Lemezlovászegyleti Tagdíjat, majd fizetek egy 90kHUF+ÁFA-s éves díjat.
Számoljunk. Eredeti lemez+nyers lemez+a zenés rendezvénynek helyet adó egység+jog a másolatra...4x fizetek jogdíjat ugyanarra a lemezre/zeneszámra.
És hogy mi alapján megy az elosztás? Hát majd a T. lemezlovász társak összeállítják a maguk kis tízes listáját, hogy kinek a zenéit játszották legtöbbet, meg amit ki szeretnék írni, annak a lemeznek a tracklistjét eljuttatom a MAHASZ-hoz és akkor majd bemondás alapján eloszlik a lekvár. Ugyanmár!
Vicc az egész. Maradnak az illegál partik és a magánpartik. Mert egy szemétláda genyó brigád első kanyarban azokat sarcolja meg, akik tényleg megpróbálják terjeszteni a zenét. Most függetlenül a stílustól a minőségtől vagy az igényességtől.
4x fizetek ugyanazon a jogcímen. És most akkor még jön ez a pendrive ügy is. Jönnek majd a belső vinyók, a lemezégető gépek, meg kitudja miminden. Szabályozás nélkül sem jó létezni, de ami van, az kifejezetten ártalmas...
...egy muzsikus lélek ;)
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
Büdösgyökér 2009.03.12 10:16:50
www.thezeitgeistmovement.com
www.thevenusproject.com

Alternatíva van. Nyersanyag és erőforrás is. Szinte korlátlanul. Technológia is van az ésszerű elosztásra. Mindent meg tudnánk termelni magunknak.
A jóisten sem tudja megmondani, hány embert csukattak börtönbe ezek a nyomorult férgek, de az amerikai rendőrség által is használt drogtesztek legalább 70%-ban hamis pozitív eredményt jeleznek fűre és kokainra, amint azt a Marijuana Policy Project kutatása (PDF) megállapította. A 70…..
autózz! Ismered a KRESZ-t? 2009.02.23 07:44:00
Gábor nemrégiben izgalmas közlekedési szituáció résztvevője volt és úgy gondolja, a gyakorlat és az elmélet nem egészen fedte egymást ebben az estben. A mellékelt ábra mutatja a helyzetet. Levélírónk fel is teszi a kérdést, vajon mi a szabályos megoldás? A héten történt a…..
  Miben hasonlít az Alstom-metró a kisföldalattira, a BKV járműjavítója egy gyermektáborra, Demszky Gábor pedig Bástya elvtársra? Most minderre megkaphatják a választ! Az Urbanista is ott volt múlt héten az új Metropolis metrószerelvény bemutatóján, de mivel azóta mindenki…..
Jobban teszi ezentúl minden jogkövető meg nemkövető polgár, ha a földre hasal, amikor rendőrt lát. Bármilyen ellenkező esetben a rendőr azt feltételezheti, hogy a vele szemben álló/ülő egyén az életére tör, ezért testre célzott lövésekkel igyekszik ezt elkerülni. Ha csak…..
Idén talán még nem is beszéltünk gasztronómiáról, pedig mindig érdemes vele foglalkozni. Most a Süddeutsche Zeitung által összeszedett klasszikus konyhai tévhiteket adom közre a saját megjegyzéseimmel.A modernség és az egészséges életmód kedvelői már bő egy évtizede…..
Hogy egy kicsit fel tudjunk éledni a veszprémi sokkból, első adagnak jöjjön egy kis felhőtlen kacagás. Pálnak két év boldogság után felrobbant a Tescóban vásárolt kenyérpirítója. Ez olyan sokkot okoztt neki, amit csak szabadversben tudott megfogalmazni, gyerekkorunk jól ismert…..
Sok mindent láttunk már a Fókuszban az évek során, de ez a két nappal ezelőtti riportjuk valahogy kimelkedik a többi közül. A csajom szerint már-már olyan, mintha élőszereplős South Parkot nézne ez ember, pedig csak a Zámbó családról szól, akik a csepeli munkásotthonban adtak…..
Büdösgyökér 2009.01.28 10:44:17
@kcu: Megvan! Nagyon súlyos: www.hungarokoncert.hu/

Igazad van, brutálisan ótvar.
Igénytelen. A dizájn körülbelül a kezdeteket idézi('95-környéke).
De biztosan "dübörög" a bót, ha ilyen igényes weblapra is fussa! :D
"Digitális forradalom vagy zsákutca?" címmel jelent meg egy poszt a könyvesblogon, mely szerint svéd tudósok hada próbálja kideríteni, hogy mennyiben változtatja meg olvasási szokásainkat a digitális kijelzőről való olvasás.Nem csak a számítógép képernyőjét, hanem…..
Büdösgyökér 2009.01.18 14:05:50
@flugi_:

"mai telefonokban szokott lenni böngésző. Minden digitális tartalom kódolható HTML-ben. Nekem inkább az a rejtély, hogy miért nem használják erre többen."

Igénytelenség.
Büdösgyökér 2009.01.18 14:12:12
@zsoltix:

Félre érted: nem a módja igénytelen, hanem az, hogy nem használják ki az emberek. Erre értettem.
Büdösgyökér 2009.01.18 14:22:52
@Donor:
"Értem én hogy az öregek megszokták, ezt szeretik. Szíve joga mindenkinek a saját szokásait szeretni, de ha valaki nem ezt szereti az nem feltétlen rossz, nem lesz hülyébb tőle, de ha mégis, akkor sincs joga senkinek beleszólni ebbe."

Véleményt alkotni mindenkinek jogában áll. Beleszólni is. Az egy másik lapra tartozik, hogy ha adott egy telefon ami képes hosszabb szövegeket megjeleníteni, azt kihasználják-e az emberek vagy sem. Szerintem nagyon kevesen használják a telefonjukat irodalmi alkotások olvasására. De csak tippelek. Nekem is van PDA-m és vannak rajta könyvek is. De még mindig több könyvet olvasok nem digitális formában, mert könnyebb beszerezni a nyomtatott formátumot, mint a digitálisat. Ha az arány megfordul, akkor baromi jó lesz, mert lehet belőle divatot teremteni. Addig marad a hagyományos nyomtatott szöveg és én továbbra is maradok vénember és sznob. ;)
'Nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés'-témában most a román Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA) sikerült nagyot alkotnia. Figyelmeztetésben részesítették ugyanis a Minimax rajzfilmadó román nyelvű változatát, mivel illetlennek minősítették a Magyar népmesék…..
Büdösgyökér 2009.01.16 13:44:53
@a_tom:

Magyar népmesék a téma és már az első tíz hozzászólásban ott virít Zorbán-Kúrcsány kettős. Ehhez a teljesítményhez csak gratulálni tudok. Mi köze ennek a két agyhalottnak gyermekkorom nagy kedvencéhez? De most komolyan? Mi a rosseb köze van hozzá? Fejtse már ki valaki, mert úgy látszik, hogy vagy én vagyok teljesen idióta vagy aki gyurcsányozik.
A mai napon civil utasként szemléltem az emberi butaságot. Az még csak egy dolog az emberek képesek szaladni (!) a másfél percenként járó metróhoz, (bár ezen is jót mosolyogtam), de azt a futóversenyt, amit a HÉV felé zavartak le délutáni csúcsban, azon kiakadtam. Nem mondom, én…..
Büdösgyökér 2009.01.15 22:05:55
@Santer 2009.01.15. 21:06:20

Ez személyeskedés, semmi köze ahhoz, hogy milyen munkát végez az illető.

Meglehet, hogy ő azon kivételek egyike, amely próbára teszi a szabályt.

De cinikusan kuncogni azokon, akik a kenyeret a szájába teszik, eléggé bicskanyitogató. Főleg ilyen kifinomult stílusban.

Mindezek tetejébe butának nevezni valakit, mert - lehet önhibáján kívül - késésben van és az a 15 perc neki sokat jelent, nem vall jó modorra.
Vagy tartsa meg magának és írjon csakis arról, ami tényleg buta dolog: ajtóban satufék, se ki, se be, senyő. Agyonfirkált 70 milkás trolik/buszok, aprópénzt tenni a jegykezelőbe (aka pukkasztógép), és így tovább.

Majd ha a következő elképzelt szituációt megérem, akkor hiszek. Hinni fogok és hitemben megingathatatlan leszek. Addig csak porhintés az egész és színjáték.

Budafehérpestvár, 2349 január 16. gödöllői metró végállomás:

- Üdvözlöm!
- Jó napot!
- Bocsásson meg az alkalmatlankodásért, de cégem megbízottjaként kénytelen vagyok megbizonyosodni arról, hogy ön jogosult-e a szolgáltatásunkat igénybe venni.
- MI sem természetesebb!
- Örülök, hogy bizalmat szavaz a következő kérésem megfogalmazásához!
- Csak bátran barátom, ön előtt nem lehetnek titkaim!
- Köszönöm! Az előbb elhangzottak alapján kérem, biztosítson arról, hogy önnek minden joga megvan a szolgáltatásunk igénybevételéhez!
- Tessék, itt a fényképes bérletigazolványom. Elnézést kérek, hogy egy picit olvashatatlan az igazolványszámom, de sajnos nem a megfelelő irónnal töltöttem ki.
- Ez nem jelent problémát! Számomra egyértelmű, hogy ennek az utazási okmánynak ön a jogos tulajdonosa és biztosíthatom, hogy a szolgáltatásunkat ezzel az igazolvánnyal igénybe veheti.
- Köszönöm szépen! Szép napot és további jó munkát kívánok!
- Önnek is és még egyszer elnézést kérek, hogy feltartottam! Jó utat kívánok!
És közben persze a legviccesebb is. De tényleg nagyon gusztustalan, így kérem, hogy csak az olvasson tovább, aki felkészült a pornográf nyelvezet legmélyebb bugyraira. Ma úgy tűnik, az ízléstelenség napja van. Az üzenetet a goldengate.hu pornóoldal küldte a regisztrált…..
Büdösgyökér 2009.01.13 11:43:00
De könyörgöm, ebben most mi a hír?!
Nem is értem, hogy mit keres itt a Homáron?!
Annak megy a GG körlevele, aki regisztrált tag. Aki pedig regisztrált, az tudja, hogy milyen a GoldenGate stílusa. Ez a körlevél (én is kaptam) pont annyira vulgáris, amennyire álprűd ez az alultáplált, de csak
b@szni tudó társadalom. Nem értem. Tényleg. Engem egyetlen egy betűje sem zavart a hírlevélnek. Sőt! Legalább megtudtam azt, hogy miért gusztustalan Marika webkamerás maszturbálása a jól beállított képhez és megfelelően megvilágított puncihoz képest. Akinek nem tetszik, az iratkozzon le a hírlevélről.
De ilyet beküldeni a Homárba és ami még szánalmasabb KITENNI, MINT ÁTVERÉS/LEHÚZÁS, ez álprüdéria, szenzációhajszolás és ingyenreklám a GG-nek... szerkesztőcskék, ez most kurvanagy öngól.
Csenki Attila, a Showder Klub egyik humoristája úgy megszopatta a Best nevű bulvármagazint, hogy még mindig sírunk a röhögéstől a történetet olvasva. Célja csak annyi volt, hogy kiderüljön: mennyire néz utána az újságíró a cikk alanyának, tud-e egyáltalán arról, hogy kiről…..
Büdösgyökér 2009.01.08 16:26:31
@tBm: Komoly, vagy egyáltalán bármilyen, újságíró ne használjon halmozott írásjeleket! Egy magyar nyelvtan érettségi elég ahhoz, hogy ezzel tisztában legyünk!

OFF
Két vesszőhiba! Ejnye! Ne kritizálj senkit sem a pocsék helyesírása vagy nyelvtani ismeretei miatt, ha a magadé is kifogásolható! Az enyém is, de nem szoktam emiatt fikázni senkit sem. Csak akkor, ha már nagyon durva. Az újságíró dolga az írás, a lektoré pedig a nyelvtan.
ON

Az egész felhajtás - szerintem - gerillamarketing. A Best magazin bevállalja az "extra" reklámot Attilától, ő pedig cserébe mosolyt csal az emberek arcára. Mit kell ezt felfújni? Ha nem tetszik a jelenség, ne vegyél semmilyen bulvármagazint és máris egyel kevesebb ok, hogy ezek a lapok kiadásra kerüljenek.
 Ismét aktivizálta magát az önjelölt nemzetmentők (ejtsd: hazafiak) élcsapata, Budaházy György és Toroczkai László most a Hősök terét veszik védelmükbe. Hogy kik jelentenek veszélyt a térre? A zsidók. A zsidók, akik a legtöbb egyidőben égő hanukai fáklyával a nemzet…..
Minden idők legjobb sajtóközleménye és a világmindenség legjobb csatolt marketingfotója következik, öveket tessék bekötni, de főleg a nadrágszíjakat meghúzni. A terjedelmes dolgozatot az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács adta ki ma, a témája pedig a…..
Egy előző írásban a gyerekek jogairól volt szó. Most ez sokadszorra aktuálissá vált annak apropóján, hogy a Megasztár  című műsorban 12 év lett a jelentkezés alsó korhatára.   Mindenekelőtt egy rövid emlékezetető az említett írásból: 2002-ben elfogadott…..
Büdösgyökér 2008.11.25 20:02:29
A Galaxis Elnöke 2008.11.25. 17:18:48

[...]"szállodai szobában megtalálják a holttestét, heroinnal tele, kb. 25 évesen, és mindenki sír-rí, hogy mekkor egy tehetség volt."

OFF

Gratulálok! Ez a hozzászólásod tipikus példája a társadalmi sötétségnek drogokkal kapcsolatban.

Azért szoktak meghalni a heroinisták, mert
1., olyan pakkot kapnak, amiben nagy tisztaságú motyó van (ebből kifolyólag könnyen túl lehet adagolni) és/vagy
2., a napi használathoz rengeteg pénz kell, amit legális úton már tud előteremteni: nekiáll terjeszteni vagy kisebb-nagyobb bűncselekményeket követ el, végül sittre kerül. Szabadulva visszaesik és kezdődik minden előről, amíg be nem adja magának azt a bizonyos utolsót. Ennyit a nyalcsiról.

Abban viszont igazad van, hogy nagyobb eséllyel lesz szenvedélybeteg, mint az átlagpolgár, de hogy heroinnal a szervezetében egy hotelszobában ráakadjanak, ez ilyen ZS-kategóriás filmeket idéző sztereotípia.

ON

Anyukám sosem mondta, hogy ezt és ezt kell tennem, hogy sikeres legyek. Neki már az is elég volt, ha nem bukdácsoltam és néha vittem haza ötöst is. De olyat sosem tett volna velem, hogy betegen bármire is kényszerítsen, ami az Ő büszkeségének sokkal fontosabb lett volna, mint az én testi-lelki épségem. Anyukának üzenem: szégyellhetné magát, amiért ilyen felelőtlen.

Még hogy nem volt idő gyógyszereket bevenni?!
Blabla. Ez lesz majd az az értékrend, amit örökölni fog?
Postafordulta nélkül szupergyorsan megérkezett Sir Morik válasza az angol-magyar rendelési incidensre. A Homár nem érti, hogyan kerekedhetett ebből egyáltalán bármilyen ügy, nem tökmindegy milyen nyelven rendel a vendég, amíg fizet? Ezek szerint nem: Szeretném a másik fél…..
Subba Hülye videó: MilliChabi 2008.11.05 09:19:00
Nem tudjátok, hogy épült-e mostanában valami atombiztos bunker hazánkban? Lenne egy elzárásra váró produkció. Milli Chab videóklipje láttán felmerül a gondolat, hogy paródia az egész, vagy egy rossz álom de sajnos nem az. Miért nem robbant le az az osztálykirándulós busz úton a…..