Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csík Ádám

39 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves mindenki ! Gondolkodtam egy kis előadáson, amely ismeretterjesztő jelleggel összefoglalja az 1968-as Csehszlovákia elleni intervenció felderítési aspektusát. Ez egy kis próbálkozás, amely célja az hogy ilyen formában is legyen erről szó. Úgyhogy itt van a videó tessék, nézzétek és…..
Zala '68 Összefoglalás 2023.08.30 15:12:00
Üdv mindenkinek ! Ezzel a poszttal szeretném összefoglalni azokat a tapasztalatokat, amelyeket a kutatással kapcsolatosan szereztem, illetve azokat a gondolatokat, amelyeket a témával kapcsolatban felmerültek. Egyrészt nagyon örülök hogy ezzel a témával is foglalkoztam, mivel a Magyar Néphadsereg…..
Kedves mindenki ! A Konferenciasorozat bemutatását követően arra gondoltam, hogy könnyedebb formában bemutatnám azt hogy mik leptek meg a legjobban a kutatás során. Itt elsősorban egy felsorolásról lenne 1. Nem találtam közvetlen írásos parancsot a felderítő munkára.Ez amiatt volt meglepetés, mivel…..
Üdv  mindenkinek !A témával kapcsolatos konferenciarészvétel sorozatomban egyfajta záró epizódként  2023. május 16-án  részt vettem a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) 2022/2023. tanév intézményi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) konferenciáján. Mivel a KRE Történelemtudományi Doktori…..
Zala '68 Tavaszi Szél 2023 ! 2023.07.29 22:44:57
Kedves Mindenki ! A Tavaszi szél vizet áraszt, ebben az esetben inkább konferenciát hozott. A Doktoranduszok Országos Szövetsége ˙(Dosz) által szervezett  doktorandusz konferencián is bemutathattam az idei év kutatási eredményeit. A 2023.05.05 - 07-ig tartó rendezvényen több száz résztvevővel és…..
Kedves mindenki ! A március, április fordulója igen aktívra és keményre sikeredett ! Az előző postban röviden bemutattam az április 3.-i SZETE konferenciát. A pénteki nap budapesti doktorandusz óráit követően, Szombaton már ismét Szegeden ért a reggel. A XI. Eötvözet konferencián, tovább folytatva…..
Kedves Mindenki !  A március folyamán megrendezett történészhallgatói konferencia egy igen hosszú, és tartalmas hét kezdete volt. Ezen a héten volt munka, 2 konferencia és még egy Doktori képzéses nap is. A konferenciáról tudni kell hogy két napon keresztül tartott, és a szervezők igen…..
Üdv Mindenkinek ! Történetünket ott hagytam abba, hogy maga a kutatás már az ősz folyamán zajlott. Ennek ellenére, már úgy éreztem, hogy novemberben már rendelkezek akkora anyaggal, amelyet érdemes prezentálni konferencián. Ebben segített az előző évek kutatásai, amely során a rádiófelderítés…..
Kedves Mindenki ! Ahogy az elmúlt hónapokban hírt adtam magamról, tudhatjátok, hogy újra aktívabb lettem a tudományos kutatásaim 1968-as intervenciót érintő részében is. A kutatását már 2022 nyarán elkezdtem, amely témájának az 1968-as intervencióval összefüggő, magyar katonai felderítési…..
Kedves Mindenki ! Nos egy újabb hosszú, mozgalmas és kemény időszakon vagyok túl ! És nézek elébe.Az elmúlt bő másfél hónapban több, az 1968-as katonai felderítés kérdésköreit boncolgató előadást tartottam. Az elsőt a Szegedi történészhallgatók rendezésében, a másikat pedig a szegedi Eötvös…..
Zala '68 Aftermath... Reboot ! 2023.02.28 22:52:19
Üdv mindenkinek !  Hát eltelt 2 ! (Igen) KÉT esztendő, amely során a blog az inaktivitás mézsűrű mocsarában ragadt (Többek között én is)  Jön a kérdés, hogy mi történt velem, a kutatással, és a beigért posztokkal? Nos az élet úgy, hogy 2021 és 2022 év, így visszatekintve, nagyon mozgalmas évek…..
Üdv mindenkinek !Habár még tart az év, de lassan záródnak a szakmai események, és kezdődnek az ünnepek ! A többször emlegetett Covid helyzet ellenére, úgy gondolom, hogy azért igen produktívan telt el ez a kutatási szezon is. A következőket sikerült elérni.  A Zala anyagok befotózásának…..
Kedves mindenki ! Folytatva ezt a sorozatot, ma egy praktikus tapasztalat csomagot osztok meg veletek.A levéltári források fényképezéséről mindenkinek megvan a vélemény. Van aki szereti, van aki feleslegesnek tartja. De egyben egyetértünk, nem szabad tilosban fotózni ! Azt a díjat, amit elkérnek…..
Üdv mindenkinek. Az előző években tapasztalt konferencia bőség, amit én is igyekeztem megélni, hát.... 2020-ban elpárolgott. Ennek a fő oka, a címszereplő Covid19 és a kialakult helyzet.Szó szerint a vírus jött, látott és tarolt ! Pedig olyan jó kis konferencia tervem volt idén, olyan sok…..
Üdv mindenkinek ! Nos a tegnapi nap nagyon pörgős volt számomra ! Reggel rögtön a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz önkormányzatának szervezésében megtartott IDK Pécs 2020 konferencián, angol nyelven adhattam elő a kutatási témámat. Ez volt az elmúlt 4-5 év alatt, amióta csinálom a konferenciára…..
Üdv mindenkinek Nos ha már a múltkor szó esett az ebben az évben elért eredményekről, akkor itt folytatva a sort, megosztanék veletek pár dolgot. Egyrészt, mint ahogy már hagyomány nálam, részt vettem az SZTE BTTK Történelem Tudományos Diákkörének tavasszal elmaradt (szeptemberben pótolt)…..
Kedves mindenki ! Ha követtek Facebookon, és emlékeztek az augusztusra, akkor már sejthetitek hogy miről volt szó !  Ma is történt valami� KlubrádióKözzétette: Ádám Csík – 2020. augusztus 21., péntek Igen, volt alkalmam szerepelni a Klubrádió reggeli gyors, reggeli személy című műsorában 2020…..
Kedves mindenki ! Ez az itt megszokottaknál is kevésbé tudományos, és inkább élménybeszámoló jellegű írás lesz ! Már ahogy láthatjátok, az előző években igen nagy rutinra tettem szert a levéltári kutatásokban (legalábbis az én szintemen ami alatt egy MA-s diákot kell érteni) , és ez a szezon igen…..
Kedves mindenki ! Megint eltelt egy év (több is) és ugye itt a Koronavírus járvány is. Eddig vártam hogy jobbra forduljanak a dolgok és sokkal, de sokkal több dologról beszámolhassak, de úgy látszik, hiába az UNKP hosszabbítás, és minden erőfeszítés, a karanténok és bezárások nem segítenek.…..
Zala '68 Összesítés 2019.06.30 23:36:20
Kedves mindenki ! Nos hát úgy érzem, úgy kerek a dolog, ha összefoglalom az eddigi eseményeket, amiket a kutatással kapcsolatban elértem. Ismét több konferencián sikerült ismertetnem a témában elért kutatási eredményeket Eddig több publikációt sikerült letennem ebben a témában OTDK I. hely…..
Zala '68 Képek az eddigiekről 2019.06.30 21:55:35
Üdv mindenkinekSzeretnék ide egy kis válogatást beszúrni az eddigi fotókból, amelyek egy-egy mérföldkövet jelentettek ebben a tanévben. Természetesen a teljesség igénye nélkül.Az OTDK Had és rendészettörténeti tagozat, SZTE-s részvevőiről egy csoportkép. A 2019-es DOSZ Tavaszi szél konferencián…..
Kedves Mindenki, Kedves Olvasók !Nos hogy így kiveséztük az előző félév tanulmányi és előadói eseményeit, most külön posztba foglalnám össze a kutatási tapasztalatokat.  Az első amit e téren kiemelnék azok a bevonulással kapcsolatos képi anyagok, fényképek. Tulajdonképpen ahogy kutattam utánuk, azt…..
Zala '68 Pro Scientia eredmények 2019.06.28 23:53:06
Kedves mindenki ! Nos ahogy gondolhattátok már, neveztem a Pro Scientia aranyérem pályázaton. Ma megjöttek az eredmények ! ! Dobpergés !!!!!!Nem kaptam értem :( Hát igen, ilyen az élet, de legalább megpróbáltam, s mondanom sem kell, a Had és Rendészettudomány terén csak egy értem osztanak (Más…..
Most folytatva ez évi eseményeket januártól kezdve. Januárban beadtam az OTDK dolgozatomat. Ennek a dolgozatnak a megírása, a szűk határidő, és a rengeteg forrás ellenére igen jól haladt, a dolgozat helyi fordulón való megmérettetése során is kaptam észrevételeket, már már…..
Üdvözlet minden kedves olvasómnak ! Nos had osszak meg egy érdekességet ! Az SZTE Klebelsberg Kuno könyvtár Repozitórium tárába bekerült több tanulmányom, publikációm. A következő linkel el tudjátok érni az SZTE legtöbb repozitórium tárát! Keressetek rám, de ha más érdekel, akkor is vedd elő bátran,…..