Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemcset elek

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legfontosabb kérdés: hová tegyük a szemetet, ha azt sehol nem lehet kidobni? Először is le kell szögezni, hogy atomtemetők jelenleg nincsenek. A világon sehol sem működik még olyan létesítmény, amiben a kiégett fűtőelemeket véglegesen biztonságba lehetne helyezni. Miért írunk akkor mégis az…..
  A troll egy aberrált állatfaj, különösen, ha liberális. Embernek nem is nevezném az ilyet. Persze ezt csak indulatból írom, mert emberek ők is, még ha pszichopaták is. Emberi joguknak érzik, hogy másokat zaklassanak. Ebben lelik örömöket. Legalább két ilyenbe is beleszaladtam a blogbejegyzésem…..
nemcset elek 2016.06.01 16:00:49
@Jean Sol Partre:
nem tudom hallottál-e a zeitgeist mozgalomról. jómagam nem vagyok hívőjük, vagy ilyesmi... ( tudomásom szerint a család mint olyan létezését nem igazán támogatják, család nélkül meg nem lehet érték teremtő társadalmat fenntartani )
viszont, igen gyakorlatias aaa.... oké, nevezzük ideológiának :D szóval az ideológiájuk.
van is pár igen jó filmjük, jutubén, goglé videón meg lehet lesni őket asszem.

amiért ezt felhoztam, az az, hogy ahogy említetted az "akinek nem lesz jó, azzal mit csináljunk", a második filmjük igen jó, áttekintő magyarázatot ad az ember agresszív, és egyéb antiszociális viselkedésével kapcsolatban. ( és annak megoldásával kapcsolatban is )
a végrehajtási utasítást nem igazán értem. az mi az? :D
ha ez a "hogyan valósítsuk meg" útiterv akar lenni, háááát... kell néhány értelmes szociológus, néhány közgazdász, akinek több van a fejében néhány hülye tankönyvnél, meg néhány bölcsész is asszem :D
abban a tekintetben talán belátom egy ideológia szükségességét, hogy jelenleg nem áll rendelkezésünkre az a nem korrupt embertömeg, amelyből egy nem korrupt társadalmat építhetnénk. szal kellene valami ideológia, hogy "márpedig ti korrupt, ostoba, alul képzett, indoktrinált barom rabszógák, eztet fogjátok csinyányi, teccik nemteccik >.<"
szomorú, de ahogy én látom, az "utópisztikus" társadalom megszervezéséhez kellene egy diktatórikus átmenet, amin belül az új társadalom kitermelhető. persze, ha lenne hatalmunk csak az oktatási rendszert, azon belül is az általános iskolai rendszert nekünk tetsző módon átalakítani, két generáció alatt az átmenet elkerülhetetlen volna mindenféle diktatúra nélkül. viszont a jelen rendszer (sem) nem fogja hagyni hogy a rabszolga gyárakhoz bárki is hozzá nyúljon.
Az lehet, hogy semmit nem tudok a politikáról, a törvényekről vagy a bevándorlási szabályozásokról, és fingom sincs az alapvető ideológiai kérdésekről, de azt tudom, hogy az országot ellepik a kurva kanadaiak, és tenni akarok valamit ellenük. Basszuk halálra mindet! (Mr.…..
nemcset elek 2015.09.24 20:42:28
@Gérard Duchemin: "Mert ugye ha én kifigurázom a cigányokat, zsidókat stb., attól még nem vagyok gyűlölködő, vagy rasszista"

@tralalala: "Nyilván. Míg mondjuk ha más, pl. egy jobbos teszi, akkor meg nyilván az. Ezek ilyen mágikus dolgok."

Lehet meglepő, de a rasszizmus, antiszemitizmus és a gyűlölködés nem a kifigurázásról szól. Embereket megalázni, megverni, megölni nem igazán kifigurázás, bármilyen furcsának is tűnik =D
nemcset elek 2015.09.24 20:56:58
@Opi87: "Hülyeség, hogy az USA-ban mindenki bevándorlók, csak az indiánok nem. Bevándorolni csak egy országba tudsz, márpedig az országot a fehérek alapították. 13 kolónia és a többi. Indiánoknak nem voltak jogi és egyéb fejlett társadalmi szabályai. Ha az indián "bevándorolt" a szomszéd törzs területére, egyszerűen kibelezték. :) "

nos, sajna nem te döntöd el, hogy ki hova hogyan tud bevándorolni. kezdjük azzal, hogy egy emberközösség ( törzs ) igénye az általuk lakott földterületre semmivel sem kevésbé jogos, mint egy emberközösség ( nemzet ) hasonló igénye. hogy ezt a földterületet országnak, vagy legelőnek, vagy pistának nevezzük, teljesen mindegy. a több ember igénye semmivel sem jogosabb, mint a kevesebb ember igénye. a szervezettebb közösség nem rendelkezik több joggal, mint a szervezetlenebb. valójában a közösségeknek nincsenek is jogai, hisz jogai csak az élő szabad emberi lényeknek vannak, kitalált, nemlétező dolgoknak, mint országok, cégek, jótündérek, nincsenek jogaik, sem autoritásuk, csak privilégiumaik.
másrészt az indiánok anno jóval kulturáltabbak voltak mint mi most.
nemcset elek 2015.09.25 18:14:02
@Opi87:

jogrend, társadalmi szerződés, szociális háló.

az én értelmezésemben a jogrend az, amikor az emberek emberi jogait mindenki tiszteletben tartja. ezt gond nélkül gyorsan ki is húzhatjuk a listáról. jogrend nincs ebben az országban (sem).

társadalmi szerződés. ez tök jó, ha a hatalmat birtokló személyek nem élnek vissza a rájuk bízott hatalommal. sajna megteszik, és a mi társadalmi szerződésünk meg olyan, hogy felelősségre vonás az nincs, lehet újakat választani a felkínált listából. hát, köszi, én inkább kimaradok az ilyen társadalmi szerződésből, és nem mondok le semmilyen jogomról.

szociális háló. egyrészt, ha egy olyan közösségben élsz, amely képes az együttérzésre, akkor van szociális háló, mégpedig igen hatékony fajta. eléggé valószínűtlennek tartom, hogy az indiánok szociopaták lettek volna. másrészt, az állam által biztosított (nem épp hatékony) szociális háló a szinte semmi kategóriába tartozna olyan elhivatott szociális munkások nélkül, akik éhbérért szívüket-lelküket, és legjobb tudásukat ölik egy olyan munkába, amit senki sem becsül meg. ezt is gyorsan kihúzhatjuk a listáról.

szóval, ha egy kicsit átgondoljuk, hogy mit is jelentenek a fogalmak a szavak mögött, bizton állíthatjuk, hogy az indián kulturák rendelkeztek mindhárom fentebb említett dologgal, ezekből kettő náluk messze magasabb hatékonysággal működhetett. szerintem egyébként a társadalmi szerződésük is faszántosabb volt, mert ha a törzsfőnök elárulta volna a törzsét, biztosan lett volna valami király megtorlása a dolognak.

aztán hasonlítsuk össze az elmúlt 100 vagy 1000 év indián, és európai vérengzéseit. bátran lehet arányosítani is, hogy egy főre mennyi gyilok, vér, erőszak, rablás, lopás miegyéb jut.

óh, és az indián kultura... ( ami szerinted kőkorszaki, ami szerintem még mindíg erkölcsösebb mint a mai ) www.nagyutazas.hu/magazin/article.php?id=245 de biztosan lehet jobb forrást is guglizni, ha valakit tényleg érdekel a téma.

továbbá szeretném hangsúlyozni, hogy az ország egy kitalált, nem létező dolog. nincsenek jogai, csak privilégiumai. ha adunk. az élő emberi lény az egyetlen dolog ezen a világon, aminek vagy akinek vannak jogai. ezeket a jogokat nem kapja. jogot nem lehet kapni. az vagy van, vagy nincs. kapni csak privilégiumokat lehet. az élő emberi lény egy szentség ha úgy tetszik. a legcsodásabb, legtökéletesebb teremtmény, amely még akkor is törekszik a jóra, és a szépre, ha az elméjét napi szinten erőszakolják meg aljadék retkek. egy szaros tetves cég, ország, állam, jótündér, vagy egyéb nem létező kitalált dolgok egyszerűen nem tiporhatnak élő emberi lények jogain.
Sajnos nem vagyok nagyon otthon a Class FM reggeli műsorában, illetve az abban szereplők közül csak a három műsorvezetőt ismerem fel képről, a néha megszólaló női hangokat nem tudom beazonosítani, így azt…..
nemcset elek 2015.08.06 17:56:19
a menekültek mind gyilkosok! a muzulmánok mind terroristák! le kell ölni mindet, aztán örömtáncot lejteni a hulláik felett! méghogy háborús menekültek, hagyjuk már. én fél lábon is kibírnám azt a pár bombát, verést, lövöldözést, meg vért, amitől ezek nyüszítve ide menekültek. öljük csak le őket, tömegsírba velük! kezdjük a gyerekekkel, nekik akár a vérüket is megihatnánk, hogy így rémisszük el a többi menekültet az országból! legyünk kultúráltak, felelősségteljesek, és emberségesek, és belezzük ki mindet!
btw...
blog.hu/user/687002... meglehetősen ostoba vagy, ha azt feltételezed, hogy bármelyik demokratikus kormány is a nép érdekeit képviseli :D
szeretném tudni, hogy kinek érdeke az pl., hogy olcsó és biztonságos thorium reaktorok helyett drágán állítsunk elő áramot? kinek az érdeke, hogy az állam a bankoktól vegyen fel hitelt, kamatra, ahelyett hogy maga állítaná elő a szükséges pénzt? és még sorolhatnánk...
a vakokkal semmi bajom, csak ne próbálják megmagyarázni, hogy merre van a fény hehe