Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Withanae

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JW.ORG pénz? Ezeket az érméket nemrég egy kongresszuson látták. Felmerül a kérdés: Vajon fogunk használni pénzt az Új Világban? ..
Withanae 2015.11.11 20:56:26
@redington:
Ilyen mentalitással mi is robbantgathatnánk köztereken, éttermekben, iskolákban. Te nem ismersz engem. Ez abból is látszik, hogy azt írod én félek a haláltól, ezért ragadok le az ,,ölés" szónál. Nem a haláltól félek, mert a bűn zsoldja a halál, s én bűnös vagyok. Tudom mi vár majd rám. Hiszem, hogy eljön Krisztus ítélni élőket és holtakat, hogy a világnak vége lesz, s hamarosan az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek. Amitől én félek azaz emberi gyűlölet. Életet elvenni csak Istennek van joga. S Tőle azt sem kérdőjelezem meg, ha úgy ítél nincs jogom élni. Mert tudom, hogy Ő igazságos. Te még nem lehetsz az, mert még mindig tükör által, homályosan látsz. S az én szívem rejtve van előtted s magam előtt is. Nem tudsz engem igazságosan megítélni, mégis elítélsz.
A bizonyítékok önmagukban nem elegendőek “Mindannyian megtapasztaltuk mennyire hiábavaló azzal próbálkozni, hogy megváltoztassunk egy erős meggyőződést … Tegyük fel, hogy egy személy teljes szívvel hisz valamiben [ahogy a Tanúk is]; tegyük fel továbbá, hogy elkötelezett ebben a hitben [ahogy a…..
Withanae 2015.08.06 17:03:14
Nagyon szép napot mindenkinek!
Egy ideje olvasgatom már ezt az oldalt és a hozzászólásokat. Bár én nem vagyok és nem is voltam soha tanú, majdnem egy éve ismerkedtem meg a szervezettel és így keveredtem ide is. Ne haragudjatok, hogy csak úgy ideömlesztem gondolataim, (lehet hosszú is lesz, sajnálom) de ahogy olvastam a hozzászólásaitokat, olyan témával kapcsolatban írtatok, ami engem is és biztos majdnem mindegyik hívőt mélyen érint.
Csak pár éve nyílt fel a szemem azzal kapcsolatban, hogy az, hogy belekeresztelnek egy vallásba nem elég ahhoz, hogy kereszténynek mondjam magam. (nem, nem Jehova Tanúi segítettek hozzá ehhez az állásponthoz) Sokat olvastam sokfelé. A csalódottságom a saját vallásommal kapcsolatban sodort JT-i közé is. Írtatok útkeresésről, Istenkeresésről. Mi az igazság? Sötétben tapogatózás... Énis ezt élem meg. Könnyebb volt az út, ami annyiból állt, hogy menj el vasárnap misére és ennyi. De már minden megváltozott. Nem tudom, hogyan történt az, mikor nem csak szavaimmal hittem, hanem valami átformált belül. Csak megtörtént. Azóta mindig olvasok Bibliát, azzal kapcsolatos meglátásokat, írásokat. Közben mindig van bennem egy félsz. Vannak nézőpontok, melyeket igaznak érzek. Mégis félek. Mi van, ha tévúton járok? Már mindenben kételkedem és mindenhol ördögöt látok…
Úgy érzem a zavar korszakában élünk. Hogy mi a kiút ebből a sötét erdőből? Sajnos a választ énsem tudom. De úgy érzem jó, ha megosztjátok egymással érzéseiteket. Ezért is bátorkodtam ide írni, mert énis meg akartam osztani veletek. És rögtön egy kérdéssel is fordulnék felétek. Ti mit gondoltok a Bibliáról?
Számomra a legnagyobb zavart, a Biblia okozza. És minél többet olvastam, annál jobban összezavarodtam. Tanulmányoztam Jehova Tanúival, de számomra nem olyan egyértelmű és tisztán érthető, mint aminek ők mondják. Alapból, ahogy megmagyarázzák, mit miért és hogyan értelmeznek. Nekem csak annyi lenne a dolgom, hogy elhiggyem, a Vezető Testület már kiválogatta nekem a megfelelő szellemi táplálékot. Csak el kell fogadnom. Túl bizalmatlan vagyok és nem tudok egy csapat emberben megbízni. Elkezdhetném szemezgetni a görög szöveget. De egyszerűen nem hiszem el, hogy van Isten aki szólni akar hozzám, de azt csak bizonyos nyelv ismeretében tenné lehetővé. Nekem ez abszurd. Vagy akkor megbízok a fordítókban. Megint emberekre hagyatkozva… Isten szava. Ugye ezt szokták mondani? A Biblia Isten szava. Az Ige. És az ige milyen nyelven van? Héber? Görög? Slussz passz? Arámi? Minek beszélünk magyarul, minek van Kínai, minek van angol, francia, német… És vannak írástudóink, akik ismerik a nyelvet, és már kiadták az X mennyiségű fordítást. És most majd kiveszik Jehova Tanúi a parázna asszony igéjét. Mert hát ugye közben bele is lett toldva abba a Szent és sérthetetlen iratba, csak azért kicsit meg kell tisztogatni hogy jó finom szellemi eledel legyen. Kezdetben vala az Ige. Jézus Krisztus az Ige. Kezdetben vala az Ige. A Bibliáról vagy Jézusról van szó? Lassan ott tartok, hogy az egész Bibliának annyi a lényege, hogy Jézusról beszél. És ennyi. De nem túl egyszerű ez? Össze vagyok zavarodva. Mégis felrobbanni tudnék, mikor görög szavakon civakodik 2 hívő. Ezen civakodnak azóta, mióta a Biblia van. És minél többet agyalnak, minél jobban belemélyednek, annál több vallás van. A betű öl a lélek megelevenít? Amíg azon agyalok, egy igeszakaszban egy görög szó eredeti jelentése mit jelent, annyi más lehetőségem lenne. Sose voltam könyvbújó személy. De szerettem mindig emberekkel beszélni. Nekem nagyobb örömet okoz az, ha valami jót teszek, mintha bebizonyítom az igazam az írásokból. Annyi kérdés van bennem, de már csak hangosan gondolkodom… Nem akarom kihozni itt az embereket a sodrából. Pedig sokat adott nekem a Biblia. Fejlődtem is általa. Mégis mintha egy üveghegyen másznék, amin mindig visszacsúszom. A tetejét sose érem el…
Elnézést a zavart írásomért, szép bemutatkozó volt.
Áldott napot nektek!