Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsi élet

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeptemberi JW Broadcastingot láttátok? A nemzedék szót elemezték. Mi kell ahhoz, hogy ezt megértsük: 3 lábú tábla, amire lehet írni, egy karmesterpálca, amivel lehet mutogatni, és pár különböző színű filc. Fontos, hogy egy már meghalt személy nevét írjuk fel egy időegyenes elejére, és végére,…..
Kicsi élet 2015.09.29 06:54:10
@Rovarölő:
:)Szia :)Egy másik nézőpont:
Véleményem szerint az emberi megközelítés az, ami a külömbözőségekért felelős.
Gondolj csak bele, amikor egy adott problémával felkeresünk több szakorvost, nagy valószínűséggel mind másfelől közelíti azt meg ,más diagnózist kapunk, pedig a tünetek nem változnak. :)
Kicsi élet 2015.10.01 08:25:09
Kedves @Rovarölő:
Még mindíg nem világos számomra miért lenne Isten szava az, mely a zűrzavart okozza!
Valahogyan továbbra is úgy tudom elképzelni mindezt a megértést s annak külömbözőségeit, mint ahogyan egy kisgyermek cseperedik, s a már oly sokszor felvetett gondolatok valamelyest mindíg nyiladoznak ám egyszer csak világossá válnak számára akár évekkel később, amikor megérik a megértésre.

Valamint számomra abszolút nyilvánvaló, hogy mi milyen messze állunk attól az Isteni tökéletességtől, amelyben egyetemes való létezik, de ezt számunkra nagyon nehéz megérteni.

Azt sem gondolom hogy vakon hinni kell, mert ez megint csak nem a megértés útja, de hiszem, hogy mindenképp ott van, ami felettünk való, ami a teljesség, s mindennek ha adunk a magunk számára egy esélyt, időt, és elcsendesedést, akkor ízelítőt kaphatunk abból a csodából, mely az élet, mely Isten. S mely megnyílik, amikor eljön az ideje! :)
Samantha Bresnahan-tól, CNN Frissült 1335 GMT (2035 HKT) 2015, június 9. Az aranykezű ember 07:09 Szerkesztői megjegyzés: A Vital Signs egy havonta jelentkező műsor, mely a nézőket a világ minden tájáról származó, egészséggel kapcsolatos történetekkel látja el. (CNN) Első…..
Kicsi élet 2015.09.14 09:52:01
@őrálló:
Úgy érzem(és itt most minden bizonnyal e szavak tekintetében számodra ismét megfogható vagyok miként érzelmi szinten közelítek e témához)gyakran esünk abba a talán nem is hibába, csupán az emberi megnyilvánulás egyik természetébe, miszerint szavak és betűhalmazok görgetett szálaiba gabalyodunk bele, s eközben a mondanivaló nem nyilvánul meg előttünk.
Nagyon élesen tudunk bírálni másokat cselekedetei miatt, ám amikor mégis egy olyan nagyon érdemes, emelett nagyon is érzelmi alapú emberi csodálatos cselekedetet visz véghez valaki élete nagy részében, mely szavakon túli, a mi közönyünk arra sarkall, hogy megcélozzuk s azt állítsuk, mindez mitsem ér, amikor az illető nem Istenfélő(nem látunk a szívébe!)tehát cselekedete hiábavaló.
Valamiért az egymás iránti harag, a gyűlölködés, a rosszindulat és az ember nagy "tudása, valamint az együttérzés és megértés hiánya egyszerűen nem engedi látni azt, ahogyan valójában Isten munkálkodik a Világon, Világban.
Egész szívemmel hiszem, ha kilépünk emberi egoista komfortzónánkból, megláthatjuk e munkálatot, és akkor már nem lesz kétséges e cselekedet igaz valója.
Amikor nem lovagolunk szavakkal a szavakon, hanem lassan elfogadunk, akkor kezd igazán megnyílni a Teremtő Isten Univerzumban való létének ereje parányi megnyilvánulásokban, ám életünkre tekintve mégis óriási bizonyosságként.
Érdemes egyetlen pillanat erejéig átfuttatni elménken, szívünkben; Vajon én meg tudnám cselekedni mindazt amit James Harrison oly sok éve tesz?
Egy bizonyos, Istennek egyetlen Élet sem hiábavaló!
-avagy- Mit ne mondjunk soha olyanoknak, akiket megtévesztett egy kizsákmányoló, romboló csoport “Ha kitartottál volna az imádságban és a bibliatanulmányozásban, soha nem tévesztettek volna meg.” “Miért tartott ilyen sokáig, hogy kilépjél?” “Te vagy a legutolsó,…..
Kicsi élet 2015.08.25 08:06:02
@Régi harcos: Láttam már könnyezni tanut, mert nem köszönhetett kiközösített egyébként igazán barát testvérnek...van ilyen is hidd el!
Nem azért, mert félt a lebukástól, inkább mert lelkiismeretes, lojális a szervezet, s annak tanításai iránt.
Kicsi élet 2015.08.25 09:36:04
@Régi harcos: Az Egyedüli ítéli meg úgyhiszem.
Őreá bizom! :)
Kicsi élet 2015.08.25 11:01:16
Drága @Brigi40:
Ez egy gyönyörű mondatvéi írásjel...Köszönöm!
Please feel free to be offtopic.....
Kicsi élet 2015.08.14 16:44:40
@nemsanyi:
Csupán azt próbál/tuk -tam megértetni veled, hogy te épp oly eltévelyedett bárány vagy, mint sokan voltunk, vagyunk.
És biztosan ismered az erre vonatkozó Bibliai szakaszt :) Neked nem kell leírnom :)
Sajnálom, amiért úgy érzed elveszünk tőled, miközben az igazság az, hogy folyamatosan adunk.
Kicsit magunkból, többségében az Írásokból, valamint figyelmet és szeretetet.
Igen! Szeretetet, mert ha nem így lenne, nem olvasnánk kommentjeidet, nem kisérnénk figyelemmel, és így nem látnánk meg benne azt, amit a Teremtő is biztosan lát, például: amikor az új ember kifejezést használtad :)
Ez egy elenyésző dolog.
Szeretném ha tudnád, amikor Igével igyekszel alátámasztani nézeteid, az jó, és hasznos, hiszen te is és az olvasó is újra elmélkedik azon.
A hozzád irányzott gondolatok szinte mindegyike igazán Biblikus, vagyis Istennel, az Ő Igéjével egyező, úgy vélem.
Kicsi élet 2015.08.14 19:27:40
@nemsanyi:
Nos hogy mi az ami van, nekem, bennem, az nem az én érdemem...nem bizony!
Amiért nem mélyülök bele ennek elbeszélésébe, annak épp hasonló oka van, mint hogy én személy szerint óriási veszteségként élem meg, hogy a Jt szervezete e nevet vette magára egykoron.
Úgy gondolom, nem teszem ki csúfolkodás és gúnyolódás tárgyának.
Mégis megválaszolom, ámbár több ízben is megtettem feléd, óriási kegyelemben részesültem.
Van kegyelem, és Isten irgalmas...sajnálom hogy egyes fordítások mindezt kicsinyítve adják vissza!
Nincs semmi dolgom Jehova Tanuival, azon kívül, hogy napi kapcsolatban vagyunk.
S vannak dolgok, melyekkel nem tanu létemre szembesülök, melyek helyettük fájnak nagyon, mert szenvednek!
S szenvedésükben, fájdalmukban, gyakran erősen ítélnek meg világiakat, más
vallásúakat.
Ez is egyfajta segélykiáltás!
Már nincsenek barátok, már nincsenek testvérek akikkel összejárnak, már nincs egészség sem türelem sem békesség, helyette szinte könyörgés Armageddonért.
Isten ezért adott életet nekünk hogy szenvedjünk, vagy azért hogy békében Éljünk Ővele? :)
Az Ő Szeretetében, Kegyelmében, Igazságában!
A képen látható angol szöveg vastagon kiemelve: „Tehát, mielőtt lehetővé tennénk, hogy kérdéseket tegyél fel. Meg kell kérdeznünk, hiszed-e, hogy a Vezető Testület Isten csatornája az emberiség számára?” „Nade ők maguk jelentették ki, hogy nem tudják valóban azok-e.…..
Kicsi élet 2015.08.14 17:56:55
@Jónás_: :)
Ok ok :)
Jobban sasolok :) :D

Miért???
Ez a legeszelősebb módszer mindközül...
Kicsi élet 2015.08.21 09:06:04
@Brigi40: Előbb utóbb kiesnek a kerekei!!! :D
Vannak tanuk, akik nem tudnak lépést tartani a folyton változó menüvel.
Emiatt nagyon sokféle, minden színben játszó igazságot hírdetnek.
Szegény világi mag csak kapkodja a fejét :)))
Tegyünk fel magunknak nyilvánosan kérdéseket és hagyjuk válasz nélkül egy egyébként is kényes témában, pedofiliában! Vajon minek a receptje ez? Ki az aki hajlandó lenne ilyen módszerrel nyilvánosan kompromittálni magát olyan ügyben, melyben már amúgy is rosszul áll a szénája? Úgy tűnik Antony…..
w150615 4.cikk ÉLJ ÖSSZHANGBAN A MINTAIMÁVAL! – 1. rész „JÖJJÖN EL A KIRÁLYSÁGOD” alcím alatt a 11,12. bekezdés kérdése: Mit ismertek fel az igaz keresztények a XIX. század vége felé? A válasz nem az Őrtoronyban, hanem az Isten Királysága uralkodik c. könyvben található. (50.o. 5.fej. 5.bek.) Ha…..
A fenti bejegyzéssel találkoztam a Facebook-on nemrég... Valami beugrott arról, hogy a nyelv olyan, mint a tűz... nektek mi jut erről eszetekbe? Gyülekezeti titkok megsértése?..
Kicsi élet 2015.08.09 17:56:13
@Atyek: Minden jót Neked! :)
A bizonyítékok önmagukban nem elegendőek “Mindannyian megtapasztaltuk mennyire hiábavaló azzal próbálkozni, hogy megváltoztassunk egy erős meggyőződést … Tegyük fel, hogy egy személy teljes szívvel hisz valamiben [ahogy a Tanúk is]; tegyük fel továbbá, hogy elkötelezett ebben a hitben [ahogy a…..
Kicsi élet 2015.08.05 23:34:45
@Egonymus+:
Ha ott a szeretet egymás irán biztosan elhelyezik e párbeszédet.
Amit a te írásodból is érezni lehet, van szeretet és tisztelet.
Velem előfordul, amikor szeretnék adni, átadni, hogy talán kissé elragadnak az érzelmek.
Hitünk és meggyőződésünk ellenére emberek vagyunk,ezt ne feledjük.
Szeretet és Békesség legyen közöttünk! :)
Kicsi élet 2015.08.06 19:27:23
Kicsi élet 2015.08.06 20:51:54
@Brigi40: @Withanae:
Talán kissé extrém megfogalmazás, de hiszem, hogy el kell "készülnünk, vagyis készen kell állnunk a befogadásra.
Ehez pedig szeretetre, türelemre és időre van szükségünk, a magunk részére. :)
Mert Isten részéről adott.