Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sakum

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismered a számítógépes játékokat? Vagy inkább örülsz, hogy a gyerek csendben elvan a szobájában? Debbie McDaniel egy átfogó képet ad a számítógépes játékfüggőségről, a jelenségről, amely mögött gyermekek milliói vannak. Gondoltam beágyazom a videókat, de elég…..
Sakum 2015.08.05 09:56:28
Nem tudom, hogy az író felnőttként játszott-e valamely játékokkal, de én semmi kivetnivalót nem látok abban, ha ezek a játékok szórakoztatnak. Olyan dolgokat lehet ezekben megtenni amit a valóságban soha nem tennénk, mert képtelenek vagyunk rá. Kizártnak tartom hogy valaha is egy tapadósbombával megrakott kukásautóval üssek el embereket, majd keresztbe leparkoljam az autópályán, és ha kellő sor áll mögötte, felrobbantsam. Mégis a játékban szórakoztató. Egy egészséges kamasz már fel tudja fogni ezeket a különbségeket, egy gyerek pedig hihetelen, és meglepő, de nem fog ámokfutás t rendezni még a játékban sem. Az unokaöcsém már 8 éves. Átjött hozzánk Ő és a testvérem. Mikor ráunt arra, hogy a fiammal játsszon, akkor egy kicsit testvérem felügyeletéve játszott ezzel az ördögi játékkal. Egy darab embert nem ölt meg, élvezte hogy felnőttet játszhat, autót vezethet, betarthatja a szabályokat. Ez annyira távol áll a GTA világától, hogy hihetetlen. Ehhez képest 8-9 éves gyerekek ha módjuk van rá képesek lerombolni más munkáját a minecraftban tnt-vel. Nem a játékokat kell hibáztatni, tény és való, hogy szülő felelőssége, hogy megértesse mi a valóság, és mi a játék. Ezzel egyébként egy egészséges gyerek nagyon hamar tisztában lesz.

Egyébként a kamaszok körében a mai napig igen népszerű pl a postal2 is, vagy a saints row 3. Ezekről itt szó sem esik, pedig a watch dogs pl cserkészlány ezekhez képest :)
Az alábbi írás a crosswalk nevű keresztény portálon jelent meg (újra). Rod Arters, kilenc olyan tanáccsal lát el bennünkent, ami nagyban segíthet a családon belüli „digitális kommunikációban”. Rod népszerű író és előadó, 13 évig kifejezetten fiatalok felé szolgált.…..
Sakum 2015.08.05 09:36:41
A 7.-es pont nem csoda hogy vitatott. Nagyon rosszul sülhet el a dolog. Egyrészt, hirtelen hatalmas szakadék keletkezhet a szülő és a gyerek közt. Én sem örültem volna, ha jelszavam akarják, pedig semmi piszkos ügyletem nem volt, így a gyerekem jelszavát sem szeretném tudni. Teljes joggal érezheti azt a gyerek, hogy nem bíznak benne, sőt nem nevelni, hanem irányítani akarják. Arról nem is beszélve, hogy a levéltitok megsértése büntetendő.

2012. évi C. törvény, 224§, 1b

"Aki... ...elektronikus hírközlő hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő."

Másrészről mi lesz, ha gyerek teljesen természetesnek veszi ezt? Ha normálisnak tartja, hogy akármilyen feljebbvalójának megadja a jelszavait kérdésre? Hiszen ezt nevelték bele.

Egyébként pillanatok alatt megváltoztatja a jelszavát, vagy egyszerűen meg sem adja. Arra nem is gondolok, hogy tényleg vaj van a füle mögött, és hiába olvasod a leveleit, vagy virágnyelven levelez, vagy egyszerűen más csatornát használ. Tehát gyakorlatilag semmi várható pozitív következménye nem lesz, csak gyereknevelésből gyerekuralás lesz. Nem is tartom valószínűnek hogy Isten számára ez teljesen elfogadható. Ha már sikerült a kamasz gyerekkel egy bizalmas kapcsolatot kiépíteni, megbízunk benne, s ami sokkal fontosabb, ő is megbízik bennünk, akkor egy ilyen húzással ne tegyük tönkre.