Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerő Zoli a barátom

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A franciák után már Merkel is kijelentette -- nyilvánvalóan Magyarországra, de néhány más kelet-európai államra is célozva --, hogy "asztalra kerülhet a schengeni tagságunk", ami pontosan megmutatja, milyen hordereje van a menekültkérdésnek az európai vezetők szemében. És…..
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 18:00:24
@a keresztényeket bántani tilos:
Dícsértessék a Jézus Krisztus!

Erőltessék a Békesség!
Erős Vár a mi Uniónk!
:)
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 18:04:02
@egyetmondok:
'az offshore cégek által eladott letelepedési államkötvények vásárlói nem kapnak állampolgárságot,csak olyan iratokat,amelyekkel itt is,és az Unió bármely más helyén is szabadon mozoghatnak.
Miképpen leszen ők integrálva ? Ettől nem tartunk?'

ki akarja integrálni őket?
mikor jöttek át a zöldhatáron?
mikor tüntiztek a keleti előtt többezren, követelve hogy fogadja őket németország? akkor mennek amikor akarna

róluk van szó? mr. neoteny2?
Gerő Zoli a barátom 2015.09.02 12:38:10
no akkor egy kis adalék a szegény, többezer km-t árkon-bokron át starndpapucsban, tablettel, okostelefonnal, jólöltözötten rettegve menekülőkről:
index.hu/index2/#bloghu/bekialtas/2015/09/01/az_embercsempeszes_tarifai

„a bevándorlás-hullám mögött jól szervezett, nemzetközi bűnbandák, embercsempész hálózatok állnak”.
Az ATV szeptember 1-jei Egyenes Beszéd háziasszonyának figyelmét nyilvánvalóan elkerülte, hogy a Népszabadság előző napi számában több oldalas, menekültüggyel foglalkozó összeállítás jelent meg. Ebben mások mellett Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt idézték:

„a kontinenseken átívelő játszmában valójában török és orosz keresztapák osztják a lapokat”.
Az úgynevezett balkáni úton most nem a drog, hanem az embercsempészés fizet a legjobban – mondta Tarjányi. A török, orosz, szerb, macedón bűnszervezetek előtt nincs átjárhatatlan határ. Ráadásul még csak el sem kezdődött egy összeurópai titkosszolgálati-rendőrségi akció a balkáni hálózatok ellen, amelyekbe – minthogy az olasz maffiához hasonlóan családi alapon szerveződnek – szinte lehetetlen beépülni. A biztonságpolitikai szakértő azt is megjegyezte:

„a megoldás kulcsa kisebb részben Ankara, nagyobb részben pedig Moszkva kezében van. Európának ezért is komolyabban kellene foglalkoznia Szergej Lavrov orosz külügyminiszter javaslatával, aki felajánlotta Oroszország együttműködését a kontinenst elárasztó menekülthullám kezeléséhez”.
Szinte nevetséges, hogy miközben a magyar ellenzéki sajtó idősebb újságíróinak jelentékeny hányada kiválóan beszél oroszul, mert annak idején Moszkvában végzett, manapság csak a nyugati sajtót szemlézi. Ha nem így tennének, akkor talán az orosz állami televízió vasárnapi, a hét fontos eseményeinek hátterét megvilágító műsora sem kerülte volna el a figyelmüket. Ebben többek között arról is bőven volt szó, amin kedden este még Kálmán Olga is csodálkozott: nemzetközi csempészhálózatok indították el és tartják ellenőrzésük alatt az Európát elárasztó menekültáradatot.

A két nappal ezelőtti írásomban épp csak utaltam arra, hogy az orosz tévéadásban részletesen foglalkoztak az embercsempész maffiák működésével. A posztban meg is jegyeztem, hogy a műsor tükrében egyre kevésbé érthető, miért nem szállnak rá a nemzetközi bűnüldöző hatóságok az úgynevezett utaztatási irodákra. Akkor azt gondoltam: a kutyát sem érdekelné, ha legalább nagy vonalakban közreadnám a látottakat, a hallottakat. Kálmán Olga rácsodálkozása azonban felülírta a korábbi döntésemet; talán még sem egészen hiábavaló, ha összefoglalom, mi is hangzott el az orosz háttérműsor félórás migráns-összeállításának az utaztatással foglalkozó részében.

Utaztatás – írom le ismét, mert a részben vezető nyugati újságok, illetve kutatóintézetek adataira támaszkodó ismertetés szerint az üzlet, amelyben dollár milliárdok forognak, turisztikainak álcázott ügynökségekre épül. Luxus tengerjáró hajók képével illusztrált, arab és angol nyelvű hirdetésekben tájékoztatják az érdeklődőket a szolgáltatásokról, a tarifákról. Útlevél nem szükséges, mindent megszervezünk! – csábítják a leendő klienseket.

Az egyik szervező Pakisztánból, illetve Észak-Afrikából fix, fejenként 7 ezer eurós áron vállalja, hogy megszervezi az utat az álmok országába, azaz Németországba, vagy Nagy-Britanniába. Az ENSZ adatai szerint Szíriából 9 millió ember, a lakosság csaknem fele kelt útra 2011, a háború kitörése óta. A felfokozott kereslet miatt innen drágább is az út. Tízezer dollár a legalacsonyabb, minden szolgáltatást egy csomagban tartalmazó, jobb szállásokat és utazási körülményeket magában foglaló tarifa. A jómódú szíriai középosztály megvámolása mesés vagyonhoz juttatja a biznisz résztvevőit. Orvosok, mérnökök, vállalkozók tejelnek nekik. A tehetős földbirtokosok negyven százaléka is elmenekült már az országból attól az Iszlám Államtól rettegve, amely szintén részesül a bevételből.

A résztávok árjegyzéke egy személyre, szállásköltség és extrák nélkül:

* Damaszkusz–Isztambul–Mersin–Szicília: 5500 dollár. Hajó majdnem minden héten indul. A prospektus szerint az út 4-5 napig tart.

* Törökország, Izmír–Görögország, Athén csónakon: 45 euró

* Athén–Thesszaloníki vonaton: 25 euró

* Thesszaloníki–Macedónia, határ autóbusszal: 5 euró

* Macedónia, határ–Magyarország: nincs feltüntetve ár, amit én azzal magyarázok, hogy ott a hatóságok maguk teszik lehetővé az utazást.

* Magyarország, Budapest–Németország taxival: 450 euró

* Magyarország, Budapest–Ausztria taxival: 300 euró

Persze, garancia semmire nincs. Az orosz tévé képernyőjén, a kamerának háttal állva mondta egy férfi:

„Ez valóságos maffia. Amikor reklamálsz valamiért, pisztolyt szegeznek a fejedhez: csak rinyálj még egyszer, mindjárt agyon is lőlek!”
Sok víz lefolyt a Rajnán, mióta Merkel azt találta nyilatkozni -- először -- öt éve, hogy a multikulturalizmus megbukott. Azóta kiderült, hogy a két kelet-német származású állami vezetőnek (Merkel mellett Gauck elnöknek) többet jelent Németország stratégiai pozíciója Európa…..
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 09:29:20
@neoteny: önt is szívesen, nálunk ez a természetes, ezért is lakott nálunk a stefi barátnőnk kanadából három évig
az én tudásommal ön nem sokra menne, én sem az önével, ha megint körtenemesítésre adnám a fejemet öregkoromra
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 09:36:15
@egyetmondok: dehogy, neoteny nem beszélt velem sokat a kerítésről, én meg nem traktáltam vele

önnek meg a szellemi rövidnadrágos francia külügyért idéztem volna, aki egy nemlétező 'szolidaritás' miatt egyedül a magyarokat nem engedné szabadon mozogni franciaországban

meg az indoklását, hogy a csalagútnál lévő francia kerítés azért nem hasonlítható össze a magyarral, mert az övék magántulajdont véd

érti ugye, és ilyen politikusok vezetik az uniót

le vagyok lombozva egy kicsit a barátságtalanságán, ez van:(
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 11:20:53
@egyetmondok:
ja
egy időre meggyőzött
megyek fogni egy lepényhalat
Azt mondja egy Hegel nevű úr, hogy (az a bizonyos) bagoly napnyugtakor kezdi meg a röptét -- kvázi, amikor lehetővé válik már a nap áttekintése (vagy nem zavarja a szemet a túl sok fény). Azt hiszem, alkalmas itt ez a metafora, hiszen az illiberális állam kifejezésnek is leáldozott…..
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 09:39:31
@neoteny: tőlem ugyan nem olvashatott ilyet, de a segítő hivatás szemlélete tőlem sem áll távol

www.youtube.com/watch?v=Hka8-h5m8yU
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 10:21:01
@neoteny: kénytelen voltam rövidebbre vágni a nevemet, talán már kilógott egy táblázatból
volt , nem volt

ön a szokásos módszerével összekeveri a természetes módosulásokat, a nemesítők szempontjai szerinti kiválogatással létrehozott jobb paraméterekkel rendelkező haszonnövényeket, állatokat a célzott, művi beavatkozással tudatosan végzett génmódosításokkal.

ön is tudja nyilván, miért akarja a föld konzervatívabb, józanabb nagyobbik része gmo-mentes gazdálkodást
a gmo-fóbiámról inkább beszélgetnék a néhány kertészmérnök barátommal, vagy ép az egyetem egyik adjunktusával, nem mintha ez érv lehetne
Gerő Zoli a barátom 2015.09.01 11:03:54
@neoteny:
OFF
...
ON