Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sárvári Károly

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Magyar élet 2015.10.17 22:15:28
    "...egy magyar élet nem jár mindenkinek, csak azoknak, akik megdolgoztak érte" (Orbán Viktor, aki megdolgozott a magyar életért, a kedves vejével, fogorvosával, gázszerelőjével, ultipartnereivel együtt)        A magyar élet átlagosan havi 154000 forint nettó…..
Sárvári Károly 2015.10.18 12:04:05
@kisa: Ott lakok. És nem szeretem, ha azokkal a gazemberekkel emlegetnek egy lapon. Nekem borhoz, olajhoz nincs közöm szerencsére. Ugyanis ezek a férgek a becsületes termelőket is besározzák, szóval jobb, ha valaki nem abban utazik. De ők nem adják nagy részét a város költségvetésének, legalábbis nem belőlük áll a legtöbb vállalkozás. Ők csendben élvezik általában a lopott vagyont...
Sárvári Károly 2015.10.18 12:10:49
@kisa: "a 90-es években elég sokan meggazdagodtak tablettás bor előállításából (meg az akkor még tiltott pálinkafőzésből), és most már esetleg megengedhetik maguknak, hogy igazi jó bort csináljanak. Mármint asztali minőségű jó bort..."
Ez viszont sajna tipikus itten, most nagyon röhögök. Földim vagy esetleg?:D
Sárvári Károly 2015.10.18 12:11:58
@jotunder: Nem vagyok az. Egyszerűen zavar, hogy a posztban és itt is látványosan nemlétezőnek, legalábbis negligálandónak nyilvánítasz, csak, mert nem élek szarul!
         Nem tudsz megfélemlíteni. JT                   ..
Sárvári Károly 2015.10.10 22:09:45
Miközben két jobboldali párt verseng a hatalomért: a (néha-néha szélső)jobboldali Fidesz és gyárilag szélsőjobboldali Jobbik, a baloldal sehol! A régi baloldal nem csak magát járatta le, de földig rombolta a "baloldaliságot" is - így ma nincs ütőképes magyar baloldal.…..
Sárvári Károly 2015.10.09 07:43:22
        1982-ben mutatta be a londoni Nemzeti Színház Oscar Wilde Bunbury (The Importance of Being Earnest) című vígjátékát. A rendező Peter Hall volt, a Nemzeti Színház akkori művészeti vezetője, aki amúgy Sir Lawrence Olivier utódja volt ezen a poszton. Lady Bracknell…..
          Stumpf András, ez az újságírónak sem látszó tárgy, a Primissima-díj egyik jelöltje, mely tény fogalmi szinten is megszünteti a magyar újságírást, úgyhogy Jászberényi Sándort, aki fél óra alatt összerittyentett rezsimnyalatok helyett elment Kobaniba, inkább…..
        Orbán Viktor a fél kezét odaadná azért, hogy a kezdőkörben állhasson Cristiano Ronaldoval egy Real Madrid-Getafe meccsen. Márpedig a kicsi Zaiddal pontosan ez történt. Az egész világsajtó tele van azzal, hogyan fejezi ki a szeretét a Real Madrid és Spanyolország egy…..
Sárvári Károly 2015.09.21 01:02:47
@jotunder: Az oldal nem asszadista (ilyen ideológia nem létezik, csak az neo-bászizmus, és annak egy Asszad-féle ága), hanem szíriai asszír/föníciai keresztény. Őket momentán Asszadon kívül MINDENKI ki akarja irtani Szíriában. Asszad rendőrsége "csak" összeverte őket, ha az utcán asszírül beszéltek. Szóval a "This is..." annyira "aszadista" amennyire Chruchill sztálinista volt 1941 és 1945 között...
Sárvári Károly 2015.09.21 14:31:11
@jotunder: Ahogyan említettem, ez az oldal a szíriai keresztényeket, azoknak egy politikailag aktív részét képviseli. "Nem szeretjük az arabokat (nemcsak Asszadot, hanem így: az arabokat!), de most ez van!"-mondotta egy pesti keresztény szír ismerősöm, akinek a testvére Szíriában harcol az SSNP milíciájában. Ez egy kényszerházasság. Csakhogy létezik háborús pszichológia, és Stockholm-szindróma is. Ha a téged korábban elnyomó, verető Asszad az egyetlen, akinek a hadserege megvéd az ISIS-től, akkor előbb-utóbb az ő pofája se lesz olyan gusztustalan. Az említett SSNP-vel (a szíriai keresztények egyik pártja) pár éve a szír kormány még egymást lőtte, az említett rokon pl. ült Asszad börtönében is. És most ott van az Asszad-kép az ő vonalukhoz kapcsolható oldalon. A világ nem egyszerű hely...
          A poszt egy migránsról szól. Valakiről, aki nem találta a helyét, aki a jobb élet reményében, megélhetési megélhetőként, gazdasági előnyökért vándorolta be magát mindenféle mondénan jómódú országokba, telepedett beléjük, szívta ki belőlük a…..
„Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzebten hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.” – írta a menekült kisgyereket megrugó, egy másikat pedig elgáncsoló jobbikos operatőr, miután szégyent hozott a világon minden…..
Sárvári Károly 2015.09.12 00:58:55
@aritus: Ööööö, ez azért sántít, azt ugye vágod?
Sárvári Károly 2015.09.12 01:10:43
@aritus: A hasonlat sántít!
Sárvári Károly 2015.09.12 01:30:07
@aritus: Senki se állítja, hogy AZÉRT, senki!
      Ez a magyar Nirvana. Itt mar nincs tovabb, SS-tetkos futballhuliganok olvasnak fel a Sorstalansagbol, lassu mozdulatokkal kavargatva a tejeskavejukat. Afgan menekultek adnak interjut az izlandi reggeli lapoknak, hogy mar majdnem ertettek Magyarorszagot, aztan egyszer csak azok kaptak…..
Sárvári Károly 2015.09.08 14:57:06
       Tisztelt Magyarország,       Tudom, Magyarország a magyaroké, vagy fordítva, már nem emlékszem pontosan. Én tehát nem tartozom Önhöz, nem vagyok az Öné, és Ön sem az enyém, csak úgy miheztartás végett írok Önnek. A vagonokról lenne szó és a vagonok…..
Sárvári Károly 2015.09.04 00:15:10
@jotunder: A piacról megélő magyar vállalkozók és szorgalmas munkások, kreatív művészek és értelmiségiek nélkül meg ott se. Egy állam elsősorban a polgárai felé tartozik elszámolással!
Sárvári Károly 2015.09.04 01:23:20
@RontoPal: Én nem vagyok kenyérkereső. Viszont csináltam egy számítást. A magyar költségvetés 10%-a megy az EU-nak. Minden egyéni és vállalati jóság leszurkolása után a családunk egyetlen kenyérkeresője olyan 2-3 ezer euróval támogatja az EU-t évente. Ennek megfelelő értékű előnyöket pedig nem élvez általa. Pedig kivihetné a céget a Kajmán-szigetekre.Nem teszi, Tehát ő pl. magyar létére nettó befizető. Most ezt nem hányom szemére az EU-nak, ez nem jobbikos duma. Az viszont zavar, hogy neki is végig kell hallgatnia a dumát arról, hogy mennyire a németek tartanak el minket.
         Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár katasztrofálisnak nevezte a magyarországi doktori képzést, és annak átalakítását helyezte kilátásba múlt pénteken Pécsett egy előadásában.         Nem vagyok száz százalékig meggyőződve arról,…..
Sárvári Károly 2015.08.31 12:21:33
@jotunder: Szia! Nem akarom újra feltenni az első hozzászólásban feltett kérdéseimet, de NAGYON nagy segítség lenne, ha tudnál nekem segíteni. Ha nem tudsz (vagy nem akarsz) Te személyesen, akkor kérlek legalább igazíts útba, hol tudnak segíteni! A legjobb viszont az lenne, ha a láthatóan komoly tapasztalataid alapján mondanál valamit. Nagyon nem akarom elvesztegetni az életemet és a tehetségemet, nekem ez az egész létfontosságú, most dől el, mi lesz belőlem! Elnézést, ha trollkodtam, vagy valamivel gondot okoztam, és az esetleges segítséget előre is köszönöm!
Sárvári Károly 2015.08.31 18:18:48
@jotunder: UK, oké, de nem az USA lenne a jobb erre? És, ha van ilyen diplomám, de ne Okszbridszből, az attól még jólcseng, ha mondjuk a Nátingemsírfordi Kolidszról van a diploma?
       1.      K. akkor már hat napja bujkált. A faluba nem mert lemenni, azokon a konzerveken élt, amelyeket a padláson talált. Száraz kenyérre kente fel a hideg zsírt, amit a káposztakonzerv tetejéről kapart le a kanállal. Még volt két órája a sötétedésig. Huszonkét és…..
Sárvári Károly 2015.08.30 19:37:44
@Érvsebész: Az a baj, hogy amit te látsz bele, az nem a valóság.
@jotunder: Te meg nem vagy matematikus, bleee....
Sárvári Károly 2015.08.30 19:54:20
@Érvsebész: Azokat az intézkedéseket támogatom, amelyek a nemzetközi szerződések betartását, az ország határainak megvédését, és a menekült emberek biztonságos és humánus kezelését szolgálják.
Mondja, látott már ön menekültet? Nem az Echo TV / Magyar Királyi Propagandatévé / kurucinfo-féle vonalon kérdezem, hanem úgy élőben? Igaziból.  Beszélgetett ön már valaha öt percet egy cigányemberrel? Zsidóval? Nem is tudja? Na látja, ez az.  Önnek fogalma sincs, hogy…..
          Bauer Tamás az Élet és Irodalomban magyarázta el, hogyan kell majd leváltani az Orbán-rendszert, hogyan kell eltörölni az Alaptörvényt és így tovább, és így…..
Sárvári Károly 2015.08.18 12:08:49
@jotunder: Nem. A state capture az OLYAN szintű törvényesített állami korrupciót jelenti, amely mindig csak az aktuális ellenzék szerint létezik. Ez azonban maximum balkáni államokra igaz. Adott személyre írt pályázatok viszont nálunk is jellemzőek...
     News 1.     (a szinhazi eloadasrol, Guardian, junius)    Link  (a tarsulatrol)    News 2.      (a BBC arrol, ami most tortent)       ..
Sárvári Károly 2015.08.07 11:16:49
@jotunder: És neked, kedves "jotunder"?
Sárvári Károly 2015.08.09 23:40:40
@jotunder: Sajnálatos. Minden esetre hálás lennék a segítségedért. A posztjaidból úgy vettem le, hogy Te külföldi egyetemen dolgozol. Én meg szeretnék külföldön phd-zni. Hol kezdjek neki? Tudom, hogy nagyon tág a téma, de hátha. Az a baj, hogy az én tudományos és kutatási területem a tiedtől nagyon-nagyon távoli és nagyon specifikus...
             Előszó: Harmincezer forintos (ezt inkább ne mutassák meg a fekete ruhás nővérnek, vagy a közmunkásoknak) poszttal jelentkezett be Megadja Gábor a közszolgálati Mozgástér blogon az Orbanisztán-filmről. A dolgozat érdekessége, hogy jelentős egyezéseket mutat…..
Sárvári Károly 2015.08.04 18:15:55