Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalocsai Kinga

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Április 2-án volt az első nagy tüntetés, még a CEU-ellenes törvény kapcsán, azóta pedig hat nagyobb (1000 főtől több tízezer főig) és több kisebb tüntetés is volt Budapesten és más városokban (de még Londonban és Berlinben is) a CEU-ért, a felsőoktatás szabadságáért, a civil szervezetekért és az…..
A riói olimpia megnyitó ünnepségén a menekültek válogatottja mellett egy másik csapat is az olimpiai zászló alatt vonult fel, méghozzá a független olimpiai sportolóké. Idén ezt a csapatot kilenc kuvaiti sportoló alkotja, egy vívó, két úszó és hat sportlövő. Két érmet szereztek, mindkettőt…..
Interjúalanyunk aláírója volt annak a januári petíciónak, amihez 1128 professzor, egyetemi oktató és kutató csatlakozott, és amelyben felemelték hangjukat a török kormány agressziója ellen, emellett követelték a kurd területek elleni háború végét. Interjú egy Törökországot elhagyni kényszerült,…..
Először akkor voltam kint a Ligetben, amikor márciusban a volt Kertem területén elkezdték kivágni a fákat. Ekkor a tiltakozások még a klasszikus polgári engedetlenség mentén zajlottak, az aktivisták, ligetvédők bemásztak a területre és megakadályozták a fakivágások folytatását. A rendőrség is…..
Semmilyen felelőse és semmilyen következménye sincs a mai elsőfokú bírósági döntés után a 2010-es vörösiszap-katasztrófának. Persze ez nem meglepő, hiszen miközben a tározót tulajdonló MAL Zrt-t a vádlottak padjára ültették, addig azokat a hatóságokat és kormányhivatalokat, akik szemet hunytak a…..
1993-ban született meg az oslói egyezmény, és akkor úgy tűnt,  hogy megalapozhatja a palesztin-izraeli békefolyamatokat: megállíthatja, hogy további izraeli telepek jöjjenek létre a Palesztin Állam területén, és pár éven belül lehetőséget nyújt két független, szabad állam…..
Nabil Shaath Palesztina első külügyminisztere, az Oslói egyezmény létrejötte idején vezető tárgyaló, jelenleg a Fatah központi bizottságának rangidős tagja és a párt nemzetközi kapcsolatainak biztosa. A Kettős Mérce tudósítója a Palesztin Hírközlési Vállalat meghívására…..
Öt évvel ezelőtt átszakadt az ajkai iszaptárolók 10-es kazettája, a vörösiszap ár három településen mosott el házakat, vett el életeteket és változtatott meg örökre emberi sorsokat. Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely sorsa a mai napig megpecsételődött, akárcsak…..
Nem gyűlölöm a menekülteket, nem gyűlölöm a hajléktalan emberek, nem gyűlölöm a cigányokat, nem gyűlölöm az LMBTQ embereket. Nem gyűlölöm a liberálisokat, nem gyűlölöm a konzervatívokat, nem gyűlölöm Orbán Viktort, nem gyűlölöm a Fideszt, sem az MSZP-t vagy a DK-t.…..